Έτσι μου αρέσει το Σαββατοκύριακο! Κρύο, τζάκι και ζεστές οικογενειακές στιγμές!
Το κρασί αυτό ήθελα να το φτιάξω από τα Χριστούγεννα, για να το προσφέρω στους καλεσμένους αλλά με 20 βαθμούς θερμοκρασία, δε μου είχε φανεί καλή ιδέα τελικά:))
Το έφτιαξα λοιπόν χτες και μου έφυγε ο καημός. Έφτιαξα πολύ λιγότερη ποσότητα από ότι γράφει η συνταγή αλλά σας τη δίνω όπως την έχω. Δυστυχώς δε θυμάμαι από που είναι γιατί κόβω ότι με ενδιαφέρει και το φυλάω. Πριν μπλέξω με τα blogs δεν είχε σημασία, τώρα προσέχω περισσότερο από που είναι η συνταγή.
χρειαζόμαστε
1 1/2 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί
5 κουταλιές σούπας κονιάκ
40 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 μοσχοκάρυδο (εγώ έβαλα τριμμένο)
1 ξυλάκι κανέλα
5 γαρίφαλα
φλούδα 1 λεμονιού
φλούδα 1 πορτοκαλιού
Βάζουμε τις φλούδες, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 300ml νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση αλλά χωρίς να κοχλάσει το νερό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κρασί και προσέχουμε να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία κάτω από το σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Σουρώνουμε σε πυράντοχα ποτήρια. Σερβίρεται καυτό. ΧΙΚ!!!
This is my dream weekend! Cold weather, being around a nice fireplace and warm family moments!
we need
1 1/2 bottles of dry red wine
5 Tbsps brandy
1 1/3 oz sugar
1/2 nutmeg (I used ground)
1 cinnamon stick
5 cloves
lemon peel (of a whole lemon)
orange peel (of one orange)
In a pot, heat orange and lemon peel, spices, sugar and 10 oz of water, just until sugar melts. Don't let them boil. Add wine and maintain temperature below boiling point. Retrieve pot from heat and add brandy. Strain and serve hot in heat-proof glasses.
Το κρασί αυτό ήθελα να το φτιάξω από τα Χριστούγεννα, για να το προσφέρω στους καλεσμένους αλλά με 20 βαθμούς θερμοκρασία, δε μου είχε φανεί καλή ιδέα τελικά:))
Το έφτιαξα λοιπόν χτες και μου έφυγε ο καημός. Έφτιαξα πολύ λιγότερη ποσότητα από ότι γράφει η συνταγή αλλά σας τη δίνω όπως την έχω. Δυστυχώς δε θυμάμαι από που είναι γιατί κόβω ότι με ενδιαφέρει και το φυλάω. Πριν μπλέξω με τα blogs δεν είχε σημασία, τώρα προσέχω περισσότερο από που είναι η συνταγή.
χρειαζόμαστε
1 1/2 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί
5 κουταλιές σούπας κονιάκ
40 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 μοσχοκάρυδο (εγώ έβαλα τριμμένο)
1 ξυλάκι κανέλα
5 γαρίφαλα
φλούδα 1 λεμονιού
φλούδα 1 πορτοκαλιού
Βάζουμε τις φλούδες, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 300ml νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση αλλά χωρίς να κοχλάσει το νερό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κρασί και προσέχουμε να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία κάτω από το σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Σουρώνουμε σε πυράντοχα ποτήρια. Σερβίρεται καυτό. ΧΙΚ!!!
This is my dream weekend! Cold weather, being around a nice fireplace and warm family moments!
we need
1 1/2 bottles of dry red wine
5 Tbsps brandy
1 1/3 oz sugar
1/2 nutmeg (I used ground)
1 cinnamon stick
5 cloves
lemon peel (of a whole lemon)
orange peel (of one orange)
In a pot, heat orange and lemon peel, spices, sugar and 10 oz of water, just until sugar melts. Don't let them boil. Add wine and maintain temperature below boiling point. Retrieve pot from heat and add brandy. Strain and serve hot in heat-proof glasses.
Θα γίνεται κανόνι έτσι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι ένα ποτήρι και να ρίξεις και κομματάκια μήλου μέσα.
Να πίνεις μέχρι σκασμού!!
Καλό βράδυ.
μμμμμμμμμμμμμμμμμ γευστικοτατο, καλη εβδομαδα !!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήότι πρέπει πριν πέσω για ύπνο, μήπως και με βαρέσει στο κεφάλι και κοιμηθώ λίγο νωρίς!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν γκλουβάιν! Και μ΄αρέσειιιιι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο μπαζάρ αγόρασα γκουβάιν για τις μέρες των γιορτών κι εγώ αλλά με τέτοιο καιρό δεν το δοκιμάσαμε ακόμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!
Μια χαρά θα είναι και για σήμερα καλή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν το είχαμε δε, δίπλα στο τζάκι που για πρώτη φορά ανάξαμε φέτος το ΣΚ που μας πέρασε, θα ήμασταν κι εμείς μια χαρά!!
το είπε κι η Κική... κι εμένα γκλουβάιν μου θυμίζει.. αυτό των γερμανών ... πολύ Χριστουγεννιάτικο, γευστικότατο και δυνατό! (ντόινγκ ντόινκγ);-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα big mama!Καλως σε βρήκαμε κι εμείς στο δικό σου χώρο!Εμείς είμαστε νέες στην blogoγειτονιά!Και όσο για το ζεστό κρασί πρέπει να είναι υπέροχο!Κάπου έχουμε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο, οινόμελο(σαν το ρακόμελο) και είναι τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΥΣΠΙΣΤΟΣ τι να σου πώ, ξεροί πέσαμε! Κανόνι πράγματι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ γευστικό και δυνατό! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ και εσύ βραδινή φιλενάδα; Κάτι πρέπει να κάνουμε γι αυτό! Λες να το ρίξουμε στο κρασί;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI στην υγεία μας και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, γκλουβάιν το λένε λοιπόν, από προχτές προσπαθώ να το θυμηθώ! Καλά δεν προσπάθησα και πολύ, το έπινα άλλωστε:ΡΡΡ
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή καλή εβδομάδα! Φαίνεται πως δεν τα είδα όλα στο μπαζάρ! Δεν πειράζει, του χρόνου ακόμα καλύτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, μου αρέσει το κρύο, βαρέθηκα τη ζέστη πια. Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήglobalgreek είναι για βόρεια κλίματα είναι αλήθεια! Ευτυχώς είχε κρύο το Σ/Κ και ταίριαζε! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήSantie and Athina καλώς ορίσατε και εδώ! Πολύ ωραίο το κρασάκι αλλά και πολύ δυνατό! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασα ζεστό κρασί με μυρωδικά και κομμάτια πορτοκάλι, φέτος την πρωτοχρονιά στην Γαλλία!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πραγματικά απίθανο και φυσικά ότι πρέπει για τα κρύα βράδια!!!!
Επίσης ήπια και στην Γερμανία, αλλά δεν μου πολυάρεσε γιατί δεν είχε μυρωδικά,ήταν σκέτο κρασί, και ήταν πολύ δυνατό!!!!
Με μυρωδικά λοιπόν είναι τέλειο!!!!
Εξαιρετική συνταγή, γιατί αναρρωτιόμουν να δοκιμάσω αλλά φοβόμουν το αποτέλεσμα!!!!!
Μπράβο σου!
Καλό βράδυ!!!:)
Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς ζεστό κρασί αλλά δεν ξέρω..δε με συγκλόνισε παρόλο που μου αρέσουν τα μπαχάρια και το κρασί
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ :)
marian δεν ξέρω αν θα σου αρέσει όπως της Γαλλίας, πάντως είναι αρκετά δυνατό, τουλάχιστον η συνταγή που έχω εγώ! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? είναι θέμα γούστου βέβαια, αλλά αυτό που ανακάλυψα εγώ, είναι ότι όταν είναι καυτό είναι αρκετά καλό, όταν αρχίζει να γίνεται χλιαρό δεν είναι και τόσο ωραίο! Καλή εβδομάδα εκεί στα ξένα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήεχω πιει ενα χριστουγεννιατικο που λεγεται γκλουβαϊν...ζεστο κρασι και αυτοηταν κατι διαφορετικο!!!...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το πίναμε στο Βέλγιο πολύ συχνά στα πάρτυ , το κρύο και η υγρασία το σήκωνε το ποτό αυτό που δεν το θεωρούεμ ποτό αλλά κάτι σαν ...λικέρ θα έλεγα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤωρα που ηρθαν τα κρυα ο,τι πρεπει το ζεστο κρασακι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιάσε ένα ποτηράκι μεγαλομαμά μου, άναψε το τζάκι και σου έρχομαι!!! Προσφέρεις τον τέλειο συνδυασμό.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ :)))
Το αντιγράφω για τον άντρα μου, που τρελαίνεται να φτιάχνει κάτι τέτοια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
Olá, amiga!
ΑπάντησηΔιαγραφήConheci seu cantinho... amei!...
Lindo, criativo, nutritivo e delicioso...
Você é muito criativa...parabéns!!!
Uma ótima semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil
Pansofix, τι να σου πω, δεν το έχω πιεί το γκλουβαϊν, πάντως αυτό μας άρεσε αρκετά. Εντάξει δεν είναι και για κάθε μέρα, θα γίνουμε ντίρλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημήτρη, φυσικά ότι πρέπει για τα βόρεια κλίματα. Εμείς εδώ, στην Αθήνα τουλάχιστον, τι να το κάνουμε, να ζεσταθούμε περισσότερο:)) Την καλημέρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία νάσαι καλά! Καλή μέρα να έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH, έλα σε περιμένω να το κάψουμε:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, του άντρα μου του άρεσε πολύ! Δεν πολυπίνει κιόλας, μετά έπεσε ξερός για ύπνο φυσικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMagia da Inês,Obrigado por suas palavras!Boa semana!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ κάνω ένα ανάλογο κρασάκι ως εξής: 300γρ λεμονάδα,100γρ ζάχαρη, 3 γαρίφαλα, 1 κανέλα, 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (750ml), 1 κόκκινο μήλο σε λεπτές φέτες, 1 πορτοκάλι σε ροδέλες. Βάζετε τη λεμονάδα, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και την κανέλα σε μεγάλη κατσαρόλα και βράζετε. Προσθέτετε το κόκκινο κρασί και το διατηρείτε ζεστό χωρίς να το αφήσετε να βράσει, για 20 λεπτά. Προσθέτετε το μήλο και το πορτοκάλι και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Μοιράζετε σε ποτήρια, που να αντέχουν στη θερμοκρασία. Είναι ό,τι πρέπει για παρεϊστικες χειμωνιάτικες βραδιές αλλά... με μέτρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο φαίνεται, αρωματικό, και μάλλον πιο ελαφρύ από το δικό μου. Θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφή