Μου είχε περισσέψει από τις γιορτές μια κονσέρβα με κρέμα κάστανου. Έκανα λοιπόν ένα πολύ νόστιμο κέικ που έχω βρει στο Gourmet της Ελευθεροτυπίας. Δεν ξέρω ποιανού είναι, θέλω να πιστεύω πως είναι του Παρλιάρου γιατί είναι από τους λίγους που γράφουν τα υλικά σε γραμμάρια και όχι σε φλιτζάνια και είναι σίγουρο ότι το γλυκό θα είναι επιτυχημένο!
χρειαζόμαστε
4 αβγά
150γρ ζάχαρη
1 σφηνάκι ρούμι
1 πρέζα αλάτι
200 γρ αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γρ βούτυρο
400 γρ κρέμα κάστανο
Έκανα δύο αλλαγές από τη συνταγή. Έβαλα 50 γρ ζάχαρη λιγότερη (η συνταγή λέει 200 γρ.) και έβαλα και 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι ενώ η συνταγή δεν το λέει.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το ρούμι. Ρίχνουμε το αλεύρι, με το αλάτι και τη μπέικιν πάουντερ. Λειώνουμε ελαφρά το βούτυρο, το ανακατεύουμε με την κρέμα του κάστανου και το προσθέτουμε στο μείγμα. Το ρίχνουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 40-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή ένα σουβλακοξυλάκι και αν βγει υγρό, το αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Είναι πολύ ζουμερό και αφράτο!
Δε πιστεύω να θέλετε και γλάσο; Με τόση γλυκιά κρέμα κάστανο, ούτε να το συζητάτε!
Άντε λίγο καρυδάκι εδώ και κει για διακόσμηση!
I made this cake with a can of cream of chestnut I had bought for the holidays!
we need
4 eggs
5 oz sugar
1 shot of rum
pinch of salt
6 2/3 oz flour
1 1/2 tsps baking powder
6 2/3 oz flour
1 can cream of chestnut (13 1/3 oz)
Beat eggs with sugar until fluffy, then add rum. Combine flour,baking powder and salt and add to egg mixture. Turn into greased baking pan and bake in preheated oven, at 350F, for 40-50 min. Test doneness with knife and allow more baking time, if necessary. Remove from oven, let cool and serve. It is very moist and light!
4 αβγά
150γρ ζάχαρη
1 σφηνάκι ρούμι
1 πρέζα αλάτι
200 γρ αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200
400 γρ κρέμα κάστανο
Έκανα δύο αλλαγές από τη συνταγή. Έβαλα 50 γρ ζάχαρη λιγότερη (η συνταγή λέει 200 γρ.) και έβαλα και 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι ενώ η συνταγή δεν το λέει.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το ρούμι. Ρίχνουμε το αλεύρι, με το αλάτι και τη μπέικιν πάουντερ. Λειώνουμε ελαφρά το βούτυρο, το ανακατεύουμε με την κρέμα του κάστανου και το προσθέτουμε στο μείγμα. Το ρίχνουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 40-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή ένα σουβλακοξυλάκι και αν βγει υγρό, το αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Είναι πολύ ζουμερό και αφράτο!
Άντε λίγο καρυδάκι εδώ και κει για διακόσμηση!
Beat eggs with sugar until fluffy, then add rum. Combine flour,baking powder and salt and add to egg mixture. Turn into greased baking pan and bake in preheated oven, at 350F, for 40-50 min. Test doneness with knife and allow more baking time, if necessary. Remove from oven, let cool and serve. It is very moist and light!
Κοίτα σύμπτωση χτες διάβαζα το συγκεκριμένο τεύχος κι έλεγα να κάνω κανένα γλυκό με κάστανα αλλά ολόκληρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό Σαββατοκύριακο!!
κέικ έχω πάψει να κάνω, γιατί μονη μου τα φτιάχνω-μόνη μου τα τρώω.
ΑπάντησηΔιαγραφήεκτός από ένα δυο κομμάτια, στη σχολική Ραφαηλίσια τσάντα, οολο το υπολοιπο, μάντεψε που πηγαίνει..
καλό Σαββατοκύριακο :))
μόνο μαρόν γκλασέ τρώω....γλυκό έχω φάει μια φορά και δε μου άρεσε...αν ημουνα όμως στο σπιτικό σου θα δοκίμαζα γιατί πως θα μάθω αν μου αρέσουν ή οχι.Μπορεί το γλυκό που'χα φάει να'ταν μάπα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό απόγευμα
χχχχ
Μπράβο Μαρία μου που βρήκες χρόνο και επεξεργάστηκες αυτή την εναλλακτική συνταγή για κέικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι το κάστανο θα δίνει τη νοστιμιά του και το άρωμά του...
Λαχταριστό φαίνεται!
Να είσαι καλά,
Καλό Σ/Κ!!!
Υπέροχο.Μου αρέσουν πολυ τα κάστανα.Θα πάρω ένα κομμάτι και θα φύγω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ.....ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΡΥΟ...ΣΗΚΩΝΕΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ...ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!
ΑπάντησηΔιαγραφήμια χαρά γλυκάκι, αλλά εδώ τα κάστανα μόνο βραστά ή ψητά τα τρώνε διαφορετικά τα παιδάκια μου ούτε να τα δουν δε θέλουν, ή γλυκό κουταλιού από τα χεράκια μου, γι' αυτό φιλενάδα βάλε μεγάλο κομμάτι για μένα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν νομίζω να έχω φάει κέικ κάστανο. Περιέργεια έχω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστό, λαχταριστό, λαχταριστό!! (εις τριπλούν δηλαδή!!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου έχει μείνει κι εμένα μια κρέμα κάστανο, επίσης αρκετά καθαρισμένα κάστανα, κάποια στιγμή ΄πρέπει να τα αξιοποιήσω)
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Οταν θα έχω σκουπίσει τα σάλια που τρέχουν ίσως μπορέσω να γράψω κάτι παραπάνω!!! Φιλιά καλή μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ξέρω πως άργησα αλλά είμαι σίγουρη πως μια φετούλα θα βρεθεί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!
Ξανθή, μου αρέσουν πολύ τα κάστανα, με το ζόρι κρατήθηκα να μην κάνω τούρτα! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαριλένα, να σου στείλω τη διεύθυνση να το στέλνεις κατά δω; Εγώ δε τους προλαβαίνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? η κρέμα κάστανο είναι σαν λειωμένα μαρον γλασέ. Πολύύύύύ γλυκιά! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήVASILIKI, πραγματικά είναι νοστιμότατο, ούτε εγώ δεν το περίμενα ότι θα άρεσε τόσο! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήerifili, νά' σαι καλά! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI, ας ήμουνα εγώ στη Χαλκιδική και θα σου έδινα όλο το ταψί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, πάρε το κομματάκι σου, εμένα εδώ είπαμε, είναι παμφάγα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, με αυτή την κρέμα είναι πραγματικά πεντανόστιμο! Ακόμα και η κόρη μου που είναι λίγο πιο παράξενη, είπε τα καλύτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, δοκίμασε το, είναι πράγματι κάτι διαφορετικό! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάτα, ευχαριστώ πολύ! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, φετούλα ιντερνετική πάντα υπάρχει;-) Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια νοστιμιά πάντως η προτεινόμενη συνταγή. Και πεινάωωω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ!!!!ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.
δεν εχω δοικιμασει ποτε κεικ με καστανο...μεμονομενα το καστανο μου αρεσει οποτε φανταζομαι και το κεκακι με συνοδεια βεβαια ζεστου καφε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρεσουν τα καστανα σε γλυκο. Ωραια συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήχχχ