Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές σας όλες αυτές τις μέρες! Εύχομαι για όλους υγεία, ευτυχία και ότι επιθυμείτε να γίνει πραγματικότητα αυτό το χρόνο!
Για την τούρτα κάστανο χρειαζόμαστε
40-50 σαβαγιάρ (περίπου 1 1/2 πακέτο)
1 φλιτζάνι γάλα
3-4 κουταλιές λικέρ
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. έτοιμη κρέμα κάστανο*
μαρόν γλασέ (προαιρετικά)
για το γλάσο γκανάς
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι
Βάζουμε σε μια πιατέλα το στεφάνι από μια φόρμα που ανοίγει με διάμετρο 25 εκ περίπου. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και το λικέρ. Βουτάμε τα σαβαγιάρ και καλύπτουμε τα τοιχώματα της φόρμας και τη βάση. Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και την ανακατεύουμε με την κρέμα κάστανο. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ της βάσης. Ρίχνουμε αν θέλουμε ψιλοκομμένα μαρόν γλασέ. Στρώνουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα. Στρώνουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι. Aφήνουμε λίγο να κρυώσει και σκεπάζουμε την τούρτα. Στολίζουμε με τα μαρόν γλασέ ολόκληρα ή αν η οικογένεια τα έχει φάει όλα χωρίς να το ξέρουμε, στολίζουμε με ότι μας έλθει στο μυαλό για να μη ρεζιλευτούμε:)))
For the torte we need
40-50 ladyfingers
1 cup milk
3-4 Tbsps liqueur
8 oz whipping cream
8 oz canned chestnut cream
candied chestnuts (optional)
for the glaze
6 2/3 oz baking chocolate, cut up
6 2/3 oz whipping cream
1 Tbsp honey
Place the ring of a 10 inch diameter spring form pan on a round serving platter. In a bowl, combine milk and liqueur. Dip ladyfingers and layer over sides of ring and surface of platter. Beat whipping cream until thick and blend with chestnut cream. Layer half of the mixture over ladyfingers. Optionally, we can top with finely chopped candied chestnuts. Follow with another layer of ladyfingers and remaining cream. Top with one more layer of ladyfingers and refrigerate. Prepare glaze as follows: Heat whipping cream and blend in cut up chocolate and honey. Let cool and spread over torte. Decorate with whole candied chestnuts.
* Την κρέμα κάστανο την παίρνω έτοιμη από το Σ/Μ, έχει πάντα κάθε Χριστούγεννα. Είμαι σίγουρη ότι σε κάποιο blog έχω δει κρέμα κάστανο τώρα τελευταία αλλά δε θυμάμαι ποιο! Πάντως όποιος θέλει να φτιάξει αυτή την τούρτα και δεν έχει έτοιμη κρέμα, μπορεί να φτιάξει την κρέμα που είδα ότι είχε φτιάξει η Αχτίδα στις Συνταγές καρδιάς πέρυσι, το σοκολατένιο spread κάστανου της Λίλας ή την κρέμα της Χρύσας στο blog της Εύης.
Για την τούρτα κάστανο χρειαζόμαστε
40-50 σαβαγιάρ (περίπου 1 1/2 πακέτο)
1 φλιτζάνι γάλα
3-4 κουταλιές λικέρ
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. έτοιμη κρέμα κάστανο*
μαρόν γλασέ (προαιρετικά)
για το γλάσο γκανάς
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι
Βάζουμε σε μια πιατέλα το στεφάνι από μια φόρμα που ανοίγει με διάμετρο 25 εκ περίπου. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και το λικέρ. Βουτάμε τα σαβαγιάρ και καλύπτουμε τα τοιχώματα της φόρμας και τη βάση. Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και την ανακατεύουμε με την κρέμα κάστανο. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ της βάσης. Ρίχνουμε αν θέλουμε ψιλοκομμένα μαρόν γλασέ. Στρώνουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα. Στρώνουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι. Aφήνουμε λίγο να κρυώσει και σκεπάζουμε την τούρτα. Στολίζουμε με τα μαρόν γλασέ ολόκληρα ή αν η οικογένεια τα έχει φάει όλα χωρίς να το ξέρουμε, στολίζουμε με ότι μας έλθει στο μυαλό για να μη ρεζιλευτούμε:)))
For the torte we need
40-50 ladyfingers
1 cup milk
3-4 Tbsps liqueur
8 oz whipping cream
8 oz canned chestnut cream
candied chestnuts (optional)
for the glaze
6 2/3 oz baking chocolate, cut up
6 2/3 oz whipping cream
1 Tbsp honey
Place the ring of a 10 inch diameter spring form pan on a round serving platter. In a bowl, combine milk and liqueur. Dip ladyfingers and layer over sides of ring and surface of platter. Beat whipping cream until thick and blend with chestnut cream. Layer half of the mixture over ladyfingers. Optionally, we can top with finely chopped candied chestnuts. Follow with another layer of ladyfingers and remaining cream. Top with one more layer of ladyfingers and refrigerate. Prepare glaze as follows: Heat whipping cream and blend in cut up chocolate and honey. Let cool and spread over torte. Decorate with whole candied chestnuts.
* Την κρέμα κάστανο την παίρνω έτοιμη από το Σ/Μ, έχει πάντα κάθε Χριστούγεννα. Είμαι σίγουρη ότι σε κάποιο blog έχω δει κρέμα κάστανο τώρα τελευταία αλλά δε θυμάμαι ποιο! Πάντως όποιος θέλει να φτιάξει αυτή την τούρτα και δεν έχει έτοιμη κρέμα, μπορεί να φτιάξει την κρέμα που είδα ότι είχε φτιάξει η Αχτίδα στις Συνταγές καρδιάς πέρυσι, το σοκολατένιο spread κάστανου της Λίλας ή την κρέμα της Χρύσας στο blog της Εύης.
Ωραία και την περίμενα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Μύρισα κάστανο και έτρεξα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆψογη η τούρτα, αν "σώσεις" και τα μαρόν-γλασέ, ακόμη καλύτερα.
Εμείς έχουμε 2-3 χρόνια να κάνουμε, γιαυτό παίρνω ευχαρίστως ένα μικρό(!) κομματάκι.
Με το καλό ο καινούργιος χρόνος.
ήρθα να πάρω μεριδούλα, εγώ την αγαπώ μα τα παιδιά μου δεν την θέλουν, οπότε ξέρεις εσύ μεγάααααααλη μερίδα παρακαλώ !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε bigμανούλα! Τι εντυπωσιακό μπάσιμο είναι αυτό τη νέα χρονιά; Σκίζει από λουκ η τούρτα και είμαι σίγουρη και από γεύση! Πάντα λέω ότι δεν μου αρέσει πολύ το κάστανο στα γλυκά, αλλα το δικό σου μου έκανε ένα κλικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη χρονια , πολυ ενδιαφερουσα η τουρτα , εκανα την προηγουμενη Κυριακη της αχτιδας αλλα η αποτυχια της ηταν μεγαλειωδης , για να δουμε αυτη ομως πλησιαζει κι η επετειος του γαμου και θα την κανω , φιλακια να χαιρομαστε τους Νικολακηδες μας !!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχη η τούρτα σου και είναι τόσο καμαρωτή !!!! πόσο γέλασα αλλά και πόσο δίκιο έχεις που αναφέρεις ότι θα μας ... κλέψουν τα μαρόν!! έτσι γίνεται και στο δικό μου σπίτι! δεν μου αφήνουν τίποτα τα ποντικάκια μου !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχρόνια πολλά και καλή χρόνια με υγεία και αγάπη!!!!!!!!!!
Καταπληκτική η τούρτα σου σε εμφάνιση και, όπως βλέπω τα υλικά, σίγουρα και σε γεύση! Όσο για τα μαρόν, δεν χρειαζομαι εξωτερική παρέμβαση, τα εξαφανίζω και μόνη μου, άσε, είναι πονεμένο θέμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑααααχχχ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί καλό μου μας βασανιζεις έτσι???
Κι έχω μιαν αδυναμία στο κάστανο, κάθε χριστούγεννα η καλύτερή μου με τα καστανογλυκάκια!!
Καλή και όμορφη βδομάδα εύχομαι!
Ωχ και τρελαίνομαι για κάστανα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα δεν μας λυπάσαι; Πως να αντισταθεί κανείς σε μια τέτοια λιχουδιά;
Λαχταριστη η τουρτα και απο εμφανιση σκετη κουκλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ, είναι η αγαπημένη μου τούρτα! Μπορώ να τη φάω όλη μόνη μου! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, καλή χρονιά να΄χουμε! Πάρε τουρτίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ, και εμείς έχουμε επέτειο αυτό το μήνα, στις 30. Να τους χαιρόμαστε τους Νικολάκηδες μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ πάρε τη μεγάλη μεριδούλα σου και καλή εβδομάδα να έχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, είναι η αγαπημένη μου τούρτα. Ευτυχώς τη φτιάχνω μόνο τώρα και τελειώνει γρήγορα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria B. σε ευχαριστώ πολύ! Καλή Χρονιά να έχουμε, καλύτερη από την προηγούμενη έστω!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie φυσικά παρέλειψα να πω ότι δεν είχα αφήσει και πολλά μαρόν. Απλώς η οικογένεια αποτελείωσε αυτό που εγώ άρχισα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ και εμένα μου αρέσει πολύ. Τη λιγουρεύομαι όλο το χρόνο αλλά ευτυχώς μόνο μια φορά τη φτιάχνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty, ήταν η τελευταία γιορτινή μου ανάρτηση τι να κάνω;-) Τώρα, τα κεφάλια μέσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία, ευχαριστώ πολύ. Καλή χρονιά, με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και Καλή Χρονιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆργησα και θα την έχετε φάει όλη τώρα πια... Δεν πειράζει και του χρόνου με υγεία για να την τιμήσουμε όπως της πρέπει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά και γεμάτη θετική σκέψη αγαπήτή Big Mama
αργησα εσκεμενα, ηθελα μονο να παρω τη συνταγη μια που λεω να αρχισω διαιτα, ευχομαι να μην εχει μεινει ψιχουλο
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι για να δεις τι μεγαλη καρδια εχω σου χαριζω ενα δωρακι(βραβειο) για τα υπεροχα πιατα σου
περνα να το παραλαβεις απο το μπλογκ μου
Καλή Χρονιά!!! Με υγεία και έμπνευση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγαλομαμά μου, χρόνια πολλά, καλή και γλυκειά χρονιά, σαν την τουρτίτσα σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕ ενθουσίασε η τούρτα σου, είναι καταπληκτική απο εμφάνιση, φαντάζομαι και στην γέυση...
Αυτό ομως που μου άρεσε περισσότερο, είναι το tip για το στόλισμα, για να μην γίνουμε ρεζίλι....χιχιχιιχι
Πολλά φιλάκια :)))
Εύχομαι μια Χρονιά όμορφη, γευστική, μυρωδάτη και σοκολατένια σαν την τούρτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά:)
Ενα βραβείο σε περιμένει στο blog μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελες να περάσεις να το πάρεις;
Καλή σου μέρα...
Καλησπέρα big mama!! Είμαι η Άννα από το Γλυκό..από σπίτι!! Έχουμε κι εμείς ένα βραβείο για σένα..αν θέλεις να το παραλάβεις έλα στο μπλόγκ μας...θα σε περιμένει!! Φιλάκια και να είσαι πάντα καλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBig mamoula σου εχω βραβείο μπορεις να περάσεις να το πάρεις φιλιαααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα και Χρονια Πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω για σενα το ηλιόλουστο βραβείο, ετσι για να αρχίσει καλά η χρονιά :-)
Μπορείς να το πάρεις από το ιστολόγιό μου Βιβλίο Μαγειρικής.
Καλή χρονια και πολλές επιτυχίες για το blog σου
Την έφτιαξα σήμερα και είναι ΑΠΙΘΑΝΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλί και Γλαρένιες ακαλιές
έλα να παραλάβεις και ένα ηλιόλουστο βραβειο από μένα
ΑπάντησηΔιαγραφήdhmhtra, ευχαριστώ! Καλή χρονιά και σε σένα με υγεία πάνω από όλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, η θετική σου σκέψη έχει μείνει στο μυαλό μου από τότε που το διάβασα! Καλή και ευτυχισμένη χρονιά σου εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήdrosostalitsa, ευχαριστώ πολύ! Καλή χρονιά και σε σένα με υγεία και ευτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH μου, δεν πρόλαβα γιατί έλειπα αλλά θα βάλω και την δική σου κρέμα στην ανάρτηση μου, της Χρύσας δηλαδή. Η γέμιση στο κέικ είναι ότι πρέπει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖαμπία σε ευχαριστώ και σου εύχομαι μια χαρούμενη και ευτυχισμένη χρονιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ Αχ, πόσο χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλευθερία
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty
Αννιώ
pandora
anikolatou
Benikos place
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ, όλους, για το βραβείο! Θα περάσω από τα "σπιτάκια" σας σύντομα!
Γεια σου bigmama!!! Καλέ τι ωραίο blog είναι αυτό???? Και εγώ να μην έχω ιδέα!!!!!!!! Εμ, δεν ενημερώνετε τον κόσμο (εμάς τους άσχετους εννοώ)...(χαχα) Τυχαία σε βρήκα, μέσα από τα λιλά της Λίλας!!!! Από σήμερα όμως θα με έχεις καλό πελάτη!!! Σε βάζω τώρα κιόλας στα αγαπημένα μου...Φιλάκια, Χρύσα
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Τι σύμπτωση και εγώ από τη Λίλα σε είχα βρει! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη βδομαδα big mama!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα θα σου πω! Ανυπομωνω να έρθει ο χειμώνας και να βγούν τα κάστανα! Κόλαση καλέ! Αμαρτία! Γουρουνιά για δυο πως το λένε!
ΑπάντησηΔιαγραφήGeorgina σε καταλαβαίνω! Δεν μπορείς να φανταστείς τι νόστιμη που είναι! Αχ, με έκανες και εμένα να ανυπομονώ για το χειμώνα!
ΑπάντησηΔιαγραφή