ΟΥΦ!! Ένας αναστεναγμός ανακούφισης καλοί μου φίλοι! Με χαλασμένο τηλέφωνο και χωρίς internet, πως άντεξα ήθελα να ήξερα! Ευτυχώς αυτή τη φορά, η Forthnet έκανε μόνο μια εβδομάδα να το φτιάξει, ας μη θυμηθώ πέρυσι τέτοιο καιρό που δεν είχαμε για ένα μήνα! Επιτέλους όλα γίνονται πάλι φυσιολογικά! Όχι τίποτα, αλλά το σύνδρομο στέρησης είχε αρχίσει να γίνεται πολύ δυνατό:))
Για τα λαζάνια με ανθότυρο χρειαζόμαστε
500γρ λαζάνια πράσινα με σπανάκι
750 γρ ανθότυρο ή ρικότα
3 κουταλιές σάλτσα πέστο
1 αβγό
1 φλιτζάνι γάλα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. λάδι
2 κονσέρβες ψιλοκομμένο ντοματάκι
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά ξίδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι,πιπέρι
για τη μπεσαμέλ
δύο φλιτζάνια γάλα
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 αβγό
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το τυρί, τη σάλτσα πέστο, το γάλα, το αβγό , αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το χυμό, μισό φλιτζάνι νερό,το ξύδι και τη ζάχαρη, αλατάκι και πιπεράκι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Σε ένα μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από τη σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε μια στρώση από τα ωμά λαζάνια. Ρίχνουμε το 1/3 της γέμισης τυριού και πάλι λαζάνια και 1/3 σάλτσα. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες στρώσεις και τελειώνουμε με λαζάνια. Πρέπει οι σάλτσες να έχουν αρκετό ζουμάκι, ώστε να ψηθούν τα ωμά λαζάνια ενδιάμεσα. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Εγώ ανακατεύω στο κρύο γάλα το αλεύρι και συνεχίζω να ανακατεύω ενώ ζεσταίνεται, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτω και το βούτυρο. Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω το αβγό, αλατοπίπερο και την παρμεζάνα. Περιχύνουμε τα λαζάνια με τη μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 200β για 45 λεπτά περίπου. Πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για κανένα τεταρτάκι, έτσι θα κόβεται πιο εύκολα.
*Το πέστο "φαίνεται" αρκετά στη γεύση. Όποιος δεν το προτιμά το λιγοστεύει ή δεν το βάζει και καθόλου!
After a temporary internet interruption we're back!
for the lasagna we need
1 lb 1 oz oven ready spinach lasagna
25 oz ricotta
3 Tbsps pesto sauce
1 egg
1 cup milk
1 onion
1 garlic clove
2 Tbsps oil
2 cans crushed tomatoes
1 cup tomato juice
1 Tbsp vinegar
1 tsp sugar
salt and pepper, to taste
for the bechamel
2 cups milk
3 Tbsps flour
3 Tbsps parmesan, grated
1 egg
2 Tbsps butter
salt and pepper, to taste
In a bowl, combine ricotta, pesto, milk, egg, salt and pepper. In a pan, saute onion and garlic in oil. Add tomatoes, tomato juice, 1/2 cup of water, vinegar, sugar, salt and pepper. Simmer for about 10 min. Spread 3-4 Tbsps tomato sauce over bottom of rectangular pyrex, then top with a layer of lasagna noodles. Cover with 1/3 of the cheese sauce, followed by a layer of lasagna and then 1/3 of the tomato sauce. Repeat layers and finish with lasagna noodles. Sauces need to have a lot of liquid, so that the noodles can be cooked. Prepare bechamel sauce. In a pot, add milk and flour and stir over medium heat, until it starts thickening. Add butter and remove from heat. Add egg, parmesan, salt and pepper and stir well. Spread bechamel over noodles and bake at 400F for about 45 min. Remove from oven and allow to cool for 15 min before serving, this way it will be easier to cut in pieces.
*The pesto is quite intense in the lasagna. Those who don't like the taste of pesto can either reduce it or omit it altogether.
Για τα λαζάνια με ανθότυρο χρειαζόμαστε
500γρ λαζάνια πράσινα με σπανάκι
750 γρ ανθότυρο ή ρικότα
3 κουταλιές σάλτσα πέστο
1 αβγό
1 φλιτζάνι γάλα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. λάδι
2 κονσέρβες ψιλοκομμένο ντοματάκι
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά ξίδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι,πιπέρι
για τη μπεσαμέλ
δύο φλιτζάνια γάλα
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 αβγό
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το τυρί, τη σάλτσα πέστο, το γάλα, το αβγό , αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το χυμό, μισό φλιτζάνι νερό,το ξύδι και τη ζάχαρη, αλατάκι και πιπεράκι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Σε ένα μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από τη σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε μια στρώση από τα ωμά λαζάνια. Ρίχνουμε το 1/3 της γέμισης τυριού και πάλι λαζάνια και 1/3 σάλτσα. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες στρώσεις και τελειώνουμε με λαζάνια. Πρέπει οι σάλτσες να έχουν αρκετό ζουμάκι, ώστε να ψηθούν τα ωμά λαζάνια ενδιάμεσα. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Εγώ ανακατεύω στο κρύο γάλα το αλεύρι και συνεχίζω να ανακατεύω ενώ ζεσταίνεται, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτω και το βούτυρο. Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω το αβγό, αλατοπίπερο και την παρμεζάνα. Περιχύνουμε τα λαζάνια με τη μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 200β για 45 λεπτά περίπου. Πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για κανένα τεταρτάκι, έτσι θα κόβεται πιο εύκολα.
*Το πέστο "φαίνεται" αρκετά στη γεύση. Όποιος δεν το προτιμά το λιγοστεύει ή δεν το βάζει και καθόλου!
After a temporary internet interruption we're back!
for the lasagna we need
1 lb 1 oz oven ready spinach lasagna
25 oz ricotta
3 Tbsps pesto sauce
1 egg
1 cup milk
1 onion
1 garlic clove
2 Tbsps oil
2 cans crushed tomatoes
1 cup tomato juice
1 Tbsp vinegar
1 tsp sugar
salt and pepper, to taste
for the bechamel
2 cups milk
3 Tbsps flour
3 Tbsps parmesan, grated
1 egg
2 Tbsps butter
salt and pepper, to taste
In a bowl, combine ricotta, pesto, milk, egg, salt and pepper. In a pan, saute onion and garlic in oil. Add tomatoes, tomato juice, 1/2 cup of water, vinegar, sugar, salt and pepper. Simmer for about 10 min. Spread 3-4 Tbsps tomato sauce over bottom of rectangular pyrex, then top with a layer of lasagna noodles. Cover with 1/3 of the cheese sauce, followed by a layer of lasagna and then 1/3 of the tomato sauce. Repeat layers and finish with lasagna noodles. Sauces need to have a lot of liquid, so that the noodles can be cooked. Prepare bechamel sauce. In a pot, add milk and flour and stir over medium heat, until it starts thickening. Add butter and remove from heat. Add egg, parmesan, salt and pepper and stir well. Spread bechamel over noodles and bake at 400F for about 45 min. Remove from oven and allow to cool for 15 min before serving, this way it will be easier to cut in pieces.
*The pesto is quite intense in the lasagna. Those who don't like the taste of pesto can either reduce it or omit it altogether.
καλημερα βροχερη απο την Ημαθια. τι βλεπουν τα ματακια μου πρωι πρωι;;; ζυμαρικο;;; τρελαινομαι. αντε τωρα να χασουμε τα κιλα των γιορτων με τετοιες νοστιμιες.χαχαααα. σου ευχομαι να εχεις μια ομορφη μερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήTA ZYMARIKA ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΟΥ .....ΘΑ ΤΣΙΜΠΗΣΩ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΤΣΑ ΜΟΝΟ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλως μας ήρθες και πάλι! Τέλεια τα λαζάνια δεν το συζητώ, ωραίο και το νέο ντεκόρ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εσύ πρόβλημα με το τηλέφωνο;;πολύ ακούγεται τελευταία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φτιάξει ένα πέστο μόνη μου και το έχω στο ψυγείο ελπίζω να μην χάλασε και να το χρησιμοποιήσω στη συνταγή σου!!
Καλημέρα!!
We all love lasagne in this house! This looks like a tasty version.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Έτσι λύθηκε το μυστήριο, είπα κι εγώ, πού χάθηκε αυτή η καλή φιλενάδα??? Η επάνοδός σου όμως είναι θριαμβευτική, ανανέωση ντεκόρ και σούπερ φαγητό! Πολύ μου αρέσει ο συνδυασμός των υλικών, νοστιμότατο αποτέλεσμα σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε μετά εγώ να κάνω δίαιτα :P
ΑπάντησηΔιαγραφήχεχεχεχεχεχεχεχεχε σιγά μην χάσω ποτέ τα κιλά που θέλω .... δεν σκάω όμωςςςςςςςςςςςς βουτάω την μεριδούλα μου και σε φιλώωωωωωωωωωωω
Αγαπημένο φαγητό, σε όλες του τις εκδοχές και με το pesto, μου έχουν ξεφύγει. Μέσα στο ΣΚ, θα το ετοιμάσω σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Big Mama
Καλώς την, καλώς την!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύνδρομο στέρησης?? Πως σε νοιώθω, πως σε νοιώθω!!!
Εξαιρετικό το φαγάκι σου, το πέστο δεν το αφαιρούμε με τίποτα, μας αρέσει πολύ!
Φιλιά!
Αχ! Αισθανόμαστε άβολα που εμείς λεμε όλο αστρολογικά δυσάρεστα κι εσείς εδώ μας ανεβάζετε και μας λύνετε τα χέρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠήραμε συνταγή και μία άλλη από την ΕΛΕΝΑ και πάμε ολοταχώς.
Ευχαριστούμε πολύ που μας κάνετε να δημιουργούμε!
ΚΑΛΟ ΣΚ.
η τελευταια φωτο με το κομμενο κομματι ολα τα λεφτα!!! καλως σε βρηκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήόλα τα αγαπημένα υλικά σε μια συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο!!!
Λαχταριστά φαίνονται ρε παιδί μου. Και πολύ εύκολη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλησπέρα μου!
ήρθα να πάρω το βραδινό φαγάκι μου, ελαφρύ και νόστιμο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή για λαζάνια!!!Θα πάρω κι εγώ :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΩ ΠΩ!!!ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΓΗΤΑ.ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΡΕΞΗ ΤΩΡΑ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι πω !!! δεν ξέρω τι να πρωτοδοκιμάσω ...με τόσες συνταγές έχω λύσει το πρόβλημα που είχα πάντα: ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΑΥΡΙΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Μόνο μια βδομάδα; Κάνε ένα τρισάγιο! χαχα! Όσο για το φαγητό, θα δοκιμαστεί γιατί μου αρέσει πολύ το ανθότυρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη επανοδο. Τα λαζανια μουρλια και χωρις κιμα παρακαλω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη μου σε ευχαριστώ! Καλή Κυριακή από την κρύα (επιτέλους) Αθήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI , αχ, κάνε εσύ δίαιτα να μείνεις κούκλα και να ζηλεύουμε εμείς:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, ευχαριστώ και το δικό σου στόλισμα, πολύ όμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή από ότι μου είχε πει μια γειτόνισσα Ιταλίδα, το πέστο διατηρείται πολύ στο ψυγείο! Καλή Κυριακή!
ΑπάντησηΔιαγραφήcupcakes thank you! Pasta is our favorite food too!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie, άστα τι έπαθα, λίγο ακόμα και θα έβγαινα στους δρόμους για το ίντερνετ;))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!
Asteri μου άστα, όλο από αύριο δίαιτα λέμε! Τι να κάνουμε, αυτά τα blogs μας έχουν καταστρέψει:)
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope δοκίμασε το, ελπίζω να σου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, μεγάλη η στέρηση τι να σου λέω! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστρο - Συμμορίτες, μην αισθάνεστε άσχημα, τι φταίτε και σεις, ας γεννιόμασταν άλλη εποχή:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!
Pansofix, καλώς όρισες! Πέρνα όποτε θέλεις, όλο και κάποιο κέρασμα θα υπάρχει!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty, ευχαριστώ πολύ! Καλή Κυριακή!
ΑπάντησηΔιαγραφήnavarino, πράγματι ευκολούτσικο είναι! Καλή Κυριακή!
ΑπάντησηΔιαγραφήγαστεροπλήξ, πάρε όσο θέλεις, είσαι και εορταζόμενη, το αξίζεις:)
ΑπάντησηΔιαγραφήpandora ευχαριστώ πολύ, πάρε κομματάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήSΚΡΟΥΤΖΑΚΟ και εμάς μας αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά! Καλή Κυριακή!
ΑπάντησηΔιαγραφήdhmhtra, άστα, μαγειρεύω κάθε μέρα τις αγαπημένες των φίλων και δεν προλαβαίνω να κάνω καμμιά δικιά μου για να βάλω στο blog!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, μόνο μια βδομάδα αυτή τη φορά ευτυχώς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια!
Δημιουργία, ευχαριστώ! Δεν είμαστε και πολύ του κρέατος έτσι κι αλλιώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί κομματάκι μερίδα ολόκληρη θα πάρω και θα φτιάξουμε καινούριο για τους υπόλοιπους...Πω πω είμαι πλεονέκτρα χιχιχιχχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ νόστιμο και είναι ότι μου αρέσει μιας και δεν είμαι του κρέατος...
ΑπάντησηΔιαγραφή