Ζεστό κρασί με μπαχαρικά/Spiced Hot Wine

Έτσι μου αρέσει το Σαββατοκύριακο! Κρύο, τζάκι και ζεστές οικογενειακές στιγμές!
Το κρασί αυτό ήθελα να το φτιάξω από τα Χριστούγεννα, για να το προσφέρω στους καλεσμένους αλλά με 20 βαθμούς θερμοκρασία, δε μου είχε φανεί καλή ιδέα τελικά:))
Το έφτιαξα λοιπόν χτες και μου έφυγε ο καημός. Έφτιαξα πολύ λιγότερη ποσότητα από ότι γράφει η συνταγή αλλά σας τη δίνω όπως την έχω. Δυστυχώς δε θυμάμαι από που είναι γιατί κόβω ότι με ενδιαφέρει και το φυλάω. Πριν μπλέξω με τα blogs δεν είχε σημασία, τώρα προσέχω περισσότερο από που είναι η συνταγή.

χρειαζόμαστε

1 1/2 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί
5 κουταλιές σούπας κονιάκ
40 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 μοσχοκάρυδο (εγώ έβαλα τριμμένο)
1 ξυλάκι κανέλα
5 γαρίφαλα
φλούδα 1 λεμονιού
φλούδα 1 πορτοκαλιού

Βάζουμε τις φλούδες, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 300ml νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση αλλά χωρίς να κοχλάσει το νερό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κρασί και προσέχουμε να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία κάτω από το σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Σουρώνουμε σε πυράντοχα ποτήρια. Σερβίρεται καυτό. ΧΙΚ!!!

This is my dream weekend! Cold weather, being around a nice fireplace and warm family moments!

we need
1 1/2 bottles of dry red wine
5 Tbsps brandy
1 1/3 oz sugar
1/2 nutmeg (I used ground)
1 cinnamon stick
5 cloves
lemon peel (of a whole lemon)
orange peel (of one orange)

In a pot, heat orange and lemon peel, spices, sugar and 10 oz of water, just until sugar melts. Don't let them boil. Add wine and maintain temperature below boiling point. Retrieve pot from heat and add brandy. Strain and serve hot in heat-proof glasses. 

36 σχόλια:

  1. Θα γίνεται κανόνι έτσι.
    Φαντάζομαι ένα ποτήρι και να ρίξεις και κομματάκια μήλου μέσα.
    Να πίνεις μέχρι σκασμού!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μμμμμμμμμμμμμμμμμ γευστικοτατο, καλη εβδομαδα !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ότι πρέπει πριν πέσω για ύπνο, μήπως και με βαρέσει στο κεφάλι και κοιμηθώ λίγο νωρίς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν γκλουβάιν! Και μ΄αρέσειιιιι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο μπαζάρ αγόρασα γκουβάιν για τις μέρες των γιορτών κι εγώ αλλά με τέτοιο καιρό δεν το δοκιμάσαμε ακόμη!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια χαρά θα είναι και για σήμερα καλή μου.
    Αν το είχαμε δε, δίπλα στο τζάκι που για πρώτη φορά ανάξαμε φέτος το ΣΚ που μας πέρασε, θα ήμασταν κι εμείς μια χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το είπε κι η Κική... κι εμένα γκλουβάιν μου θυμίζει.. αυτό των γερμανών ... πολύ Χριστουγεννιάτικο, γευστικότατο και δυνατό! (ντόινγκ ντόινκγ);-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα big mama!Καλως σε βρήκαμε κι εμείς στο δικό σου χώρο!Εμείς είμαστε νέες στην blogoγειτονιά!Και όσο για το ζεστό κρασί πρέπει να είναι υπέροχο!Κάπου έχουμε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο, οινόμελο(σαν το ρακόμελο) και είναι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ τι να σου πώ, ξεροί πέσαμε! Κανόνι πράγματι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ γευστικό και δυνατό! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ και εσύ βραδινή φιλενάδα; Κάτι πρέπει να κάνουμε γι αυτό! Λες να το ρίξουμε στο κρασί;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ELENI στην υγεία μας και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. kiki, γκλουβάιν το λένε λοιπόν, από προχτές προσπαθώ να το θυμηθώ! Καλά δεν προσπάθησα και πολύ, το έπινα άλλωστε:ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξανθή καλή εβδομάδα! Φαίνεται πως δεν τα είδα όλα στο μπαζάρ! Δεν πειράζει, του χρόνου ακόμα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Penelope, μου αρέσει το κρύο, βαρέθηκα τη ζέστη πια. Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. globalgreek είναι για βόρεια κλίματα είναι αλήθεια! Ευτυχώς είχε κρύο το Σ/Κ και ταίριαζε! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Santie and Athina καλώς ορίσατε και εδώ! Πολύ ωραίο το κρασάκι αλλά και πολύ δυνατό! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δοκίμασα ζεστό κρασί με μυρωδικά και κομμάτια πορτοκάλι, φέτος την πρωτοχρονιά στην Γαλλία!!!!
    Είναι πραγματικά απίθανο και φυσικά ότι πρέπει για τα κρύα βράδια!!!!
    Επίσης ήπια και στην Γερμανία, αλλά δεν μου πολυάρεσε γιατί δεν είχε μυρωδικά,ήταν σκέτο κρασί, και ήταν πολύ δυνατό!!!!
    Με μυρωδικά λοιπόν είναι τέλειο!!!!
    Εξαιρετική συνταγή, γιατί αναρρωτιόμουν να δοκιμάσω αλλά φοβόμουν το αποτέλεσμα!!!!!

    Μπράβο σου!
    Καλό βράδυ!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς ζεστό κρασί αλλά δεν ξέρω..δε με συγκλόνισε παρόλο που μου αρέσουν τα μπαχάρια και το κρασί

    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. marian δεν ξέρω αν θα σου αρέσει όπως της Γαλλίας, πάντως είναι αρκετά δυνατό, τουλάχιστον η συνταγή που έχω εγώ! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και λοιπόν;E allora? είναι θέμα γούστου βέβαια, αλλά αυτό που ανακάλυψα εγώ, είναι ότι όταν είναι καυτό είναι αρκετά καλό, όταν αρχίζει να γίνεται χλιαρό δεν είναι και τόσο ωραίο! Καλή εβδομάδα εκεί στα ξένα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εχω πιει ενα χριστουγεννιατικο που λεγεται γκλουβαϊν...ζεστο κρασι και αυτοηταν κατι διαφορετικο!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το πίναμε στο Βέλγιο πολύ συχνά στα πάρτυ , το κρύο και η υγρασία το σήκωνε το ποτό αυτό που δεν το θεωρούεμ ποτό αλλά κάτι σαν ...λικέρ θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τωρα που ηρθαν τα κρυα ο,τι πρεπει το ζεστο κρασακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πιάσε ένα ποτηράκι μεγαλομαμά μου, άναψε το τζάκι και σου έρχομαι!!! Προσφέρεις τον τέλειο συνδυασμό.....
    Καλό βράδυ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το αντιγράφω για τον άντρα μου, που τρελαίνεται να φτιάχνει κάτι τέτοια!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Olá, amiga!
    Conheci seu cantinho... amei!...
    Lindo, criativo, nutritivo e delicioso...
    Você é muito criativa...parabéns!!!
    Uma ótima semana!
    Beijinhos.
    Itabira - Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Pansofix, τι να σου πω, δεν το έχω πιεί το γκλουβαϊν, πάντως αυτό μας άρεσε αρκετά. Εντάξει δεν είναι και για κάθε μέρα, θα γίνουμε ντίρλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δημήτρη, φυσικά ότι πρέπει για τα βόρεια κλίματα. Εμείς εδώ, στην Αθήνα τουλάχιστον, τι να το κάνουμε, να ζεσταθούμε περισσότερο:)) Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δημιουργία νάσαι καλά! Καλή μέρα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΛΕΝΑ, του άντρα μου του άρεσε πολύ! Δεν πολυπίνει κιόλας, μετά έπεσε ξερός για ύπνο φυσικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εγώ κάνω ένα ανάλογο κρασάκι ως εξής: 300γρ λεμονάδα,100γρ ζάχαρη, 3 γαρίφαλα, 1 κανέλα, 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (750ml), 1 κόκκινο μήλο σε λεπτές φέτες, 1 πορτοκάλι σε ροδέλες. Βάζετε τη λεμονάδα, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και την κανέλα σε μεγάλη κατσαρόλα και βράζετε. Προσθέτετε το κόκκινο κρασί και το διατηρείτε ζεστό χωρίς να το αφήσετε να βράσει, για 20 λεπτά. Προσθέτετε το μήλο και το πορτοκάλι και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Μοιράζετε σε ποτήρια, που να αντέχουν στη θερμοκρασία. Είναι ό,τι πρέπει για παρεϊστικες χειμωνιάτικες βραδιές αλλά... με μέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νόστιμο φαίνεται, αρωματικό, και μάλλον πιο ελαφρύ από το δικό μου. Θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή