Άλλη ανάρτηση σκεφτόμουν να βάλω αγαπητοί φίλοι! Είπα τώρα που το μωρό πήγε στο σπίτι του, να συνέλθω και εγώ η χαζοθεία και να γυρίσουμε σιγά σιγά στη καθημερινή μας ρουτίνα, φτιάχνοντας και κανένα φαγητάκι. Η χαρά μου όμως για την καλή μας φίλη Κική που οι συνταγές από τη Μικρή κουζίνα της γίνονται βιβλίο, μου άλλαξαν τα σχέδια! Κερνάω λοιπόν και πάλι, ένα σοκολατένιο κέικ λίγο ιδιαίτερο και εύχομαι στην Κική, με το καλό η έκδοση και καλή συνέχεια, γιατί είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν και άλλα βιβλία!
Τη συνταγή για αυτό το κέικ, μου την έχει δώσει η φίλη μου η Χαρά από τον Καναδά. Η μαγιονέζα δεν φαίνεται καθόλου στη γεύση και το κάνει πάρα πολύ αφράτο.
χρειαζόμαστε
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού κακάο
1 1/4 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλάκι σόδα
3/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
3/4 φλιτζανιού νερό
1 αυγό
1 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη,το κακάο,το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε λίγο το αυγό με τη μαγιονέζα και το νερό και προσθέτουμε τα στερεά υλικά. Δεν κάνουμε και κανένα σοβαρό χτύπημα, λίγο για να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε το 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι, όχι πολύ μεγάλο (διαμέτρου 20-22 εκ). Από πάνω ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας και προσπαθούμε να πάνε παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190β για 35-40 λεπτά. Ακριβή θερμοκρασία δε λέω γιατί εξαρτάται από το φούρνο της κάθε νοικοκυράς.
Enjoy!
Τη συνταγή για αυτό το κέικ, μου την έχει δώσει η φίλη μου η Χαρά από τον Καναδά. Η μαγιονέζα δεν φαίνεται καθόλου στη γεύση και το κάνει πάρα πολύ αφράτο.
χρειαζόμαστε
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού κακάο
1 1/4 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλάκι σόδα
3/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
3/4 φλιτζανιού νερό
1 αυγό
1 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη,το κακάο,το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε λίγο το αυγό με τη μαγιονέζα και το νερό και προσθέτουμε τα στερεά υλικά. Δεν κάνουμε και κανένα σοβαρό χτύπημα, λίγο για να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε το 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι, όχι πολύ μεγάλο (διαμέτρου 20-22 εκ). Από πάνω ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας και προσπαθούμε να πάνε παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190β για 35-40 λεπτά. Ακριβή θερμοκρασία δε λέω γιατί εξαρτάται από το φούρνο της κάθε νοικοκυράς.
Enjoy!
Big Mama πολύ πρωτότυπο και λαχταριστό το κέικ σου! Πρέπει να δοκιμαστεί μόλις δοθεί ευκαιρία! Και εγώ έχω χαρει αφάνταστα για την Κική! Βλέπεις η παρεούλα μιλάμε καθημερινά, έχουμε τα ίδια χόμπυ, πως να μη χαρεί η μια την χαρά της άλλης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Πραγματικά πολύ ιδιαίτερη φαίνεται η συνταγή σου, οπότε πρέπει να τη δοκιμάσω σίγουρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν τη ξέρω την Κική αλλά της εύχομαι καλή επιτυχία..
καλό ξημέρωμα!
Τί λες βρε παιδί μου, πολύ περίεργο γλυκό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγεια και το χριστουγενιάτικο φόντο...Πανέμορφο...
Καλημέρα από ΝΖ...
Ωχ μανούλα μου .... .ωχχχχχχχχχχχχχ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο δείχνει :)))))))))))))
Πολλά φιλιάααα
Είχα δει την συνταγή αυτή παλιά σε ένα σάιτ μαγειρικής και μου είχε κινήσει την περιέργεια λόγω της μαγιονέζας! Έτσι όπως το βλέπω τώρα όμως δείχνει delicious!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟνειρο το κεκάκι, αλλά η μαγιονέζα μπορεί να μην φαίνεται στη γεύση, φαίνεται όμως αλλού!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχα,χα,χα!!
Φιλιά.
σοκολάτα και μαγιονέζα;περίεργο ακούγεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήστόλισες το μπλογκ εορταστικά :))),εγώ χυες το σπίτι!
καλημερούδια
Αγγελική Ν, αν το αξίζει κάποιος είναι η Κική, είναι καλλιτέχνιδα με τα όλα της! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήthumbelina δοκίμασε το και να δεις που θα σου αρέσει! Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήArtanis περίεργο μου φαινόταν και μένα αλλά τελικά είναι νόστιμο! Τι σου είναι αυτοί οι αμερικάνοι, όλα τα λιπαρά και παχυντικά:) Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, έχει τόση σοκολάτα που πραγματικά σου τρέχουν τα σάλια! Δοκίμασε το, η μαγιονέζα δε φαίνεταικαθόλου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστρο - Συμμορίτες δε κολλάμε εμείς σε τέτοιες λεπτομέρειες! Τι big θα ήμουνα αν με απασχολούσε που θα μου φανεί;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? Άστα, εγώ ακόμα να στολίσω το σπίτι. Ξεκίνησα από το blog:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιλικρινά πρώτη φορά ακούω για μαγιονέζα!!Στην φώτο πάντως φαίνεται πολύ σοκολατοζουμερο...τέλειο...το λιγουρευτηκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπαίρνω κομματάκι στην υγειά σου και φυσικά εύχομαι το καλύτερο για την ΚΙΚΗ και εύχομαι η μικρή κουζίνα της να μεγαλουργήσει
ΑπάντησηΔιαγραφήΕις υγείαν της Κικής που είναι ανεκτίμητη αξία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέικ σου κάτι διαφορετικό μαγιονέζα και σοκολάτα;;;πρώτη φορά ακούω το συνδυασμό.
Καλό απόγευμα
ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ....ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήpandora, πραγματικά είναι πολύ ζουμερό, κανείς δε το φαντάζεται! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ πάρε το κομματάκι σου στην υγεία όλων εσάς των καλλιτεχνών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή δοκίμασε το αν θέλεις, είναι πολύ σοκολατένιο και η μαγιονέζα παίζει το ρόλο του βούτυρου! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI, που είσαι να σου στείλω;-) Πάντως είναι και εύκολο δε μπορείς να πεις! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωωωω!!! Τι τιμή! Ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέικ δείχνει υπέροχο. Αν και με εκπλήσσει η μαγιονέζα, δεν μου φαίνεται παράξενο σαν υλικό γιατί παίζει το ρόλο της λιπαρής ύλης εδώ. Θα το δοκιμάσω! Ευχαριστω και πάλι! Φιλάκια!
Καλημέρα big mama, την Κική δεν την γνωρίζω αλλά της εύχομαι να της ζήσει το μωράκι και καλά σαράντα. ΄Οσο για το γλυκό σου πολύ πρωτότυπο.Μαγιονέζα σε κέικ? Θα το θαυμάσω αλλά δεν θα το δοκιμάσω γιατί μετά από κάποια ηλικία πρέπει να προσέχουμε πολλά πράγματα.Να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ δεν είμαι έγκυος! Ορκίζομαι! χαχα! Big mama, πες κι εσύ ότι δεν είμαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕριφίλη μου, μπέρδεψες τις 2 πληροφορίες της bog mama! Δεν πειράζει όμως!
Ναι, δεν είσαι από όσο ξέρω;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλλιτεχνιδα είσαι σίγουρα όμως! Καλή επιτυχία και πάλι! Φιλιά!
erifili, σας μπέρδεψα με τα κεράσματα μου! Ευχαριστώ για της ευχές! Άστα, τα χρόνια περνάνε αλλά να μη μας πάρουνε από κάτω:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγγνώμη κιόλας αλλά θα διαφωνήσω με την μαγιονέζα καλή μου Big Mama. Τόσα πράγματα υπάρχουν από πλευράς πρώτης ύλης: βουτυράκια, λαδάκια, γιουρτάκια, ξυνές κρέμες κ.λ.π.... Η μαγιονέζα είναι ωραία για τα ντρέσινγκ, για υλικό ένωσης σε αλμυρές τάρτες, αλμυρά κέϊκς...όχι και στα γλυκά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για την φίλη Κική η χαρά είναι και δικιά μου.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΟΛΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή φτιάχνω κι εγώ κεκάκι με μαγιονέζα, θα συμφωνήσω ότι η μαγιονέζα δεν φαίνεται καθόλου στην γεύση και το κεκάκι γίνεται νοστιμότατο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φωτό σου όπως πάντα λαχταριστή!
Penelope, είναι πράγματι αρκετά παχυντική αλλά εγώ σαν μια διαφορετική συνταγή σκέφτηκα να την αναρτήσω! Είπαμε είναι και αμερικανιά, οπότε το λιπαρό της το έχει!
ΑπάντησηΔιαγραφήSΚΡΟΥΤΖΑΚΟ, γλυκέ μου, καλή εβδομάδα και σε σένα εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, αυτή τη συνταγή μου την είπε η φίλη μου από τον Καναδά. Η δική σου είναι παρόμοια ή διαφορετική; Μου κάνει εντύπωση η πολύ σοκολάτα, το θεωρώ υπερβολή. Είναι πεντανόστιμη βέβαια αλλά είπαμε, είναι για πολύ big τύπους:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαγιονεζα σε κεικ δεν το εχω ξαναδει αλλα φανταζομαι για να το λες εσυ που το εφτιαξες κατι παραπανω θα ξερεις.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήden tha to pisteva oti boreis na valeis mayonnaise se keik sokolatas, alla tora thelo na to dokimaso kai ego!
ΑπάντησηΔιαγραφή