Μια ζύμη με τυρί κρέμα από τα αμερικάνικα περιοδικά μου, που ξετρελαίνει τους δικούς μου!
χρειαζόμαστε
3 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
3/4 φλιτζάνι βούτυρο όχι λιωμένο αλλά πολύ μαλακό
115 γρ τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αβγό
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν παόυντερ και το αλάτι.
Σε μεγάλη ταχύτητα χτυπάμε με το μίξερ, το βούτυρο και το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε άλλα 2 λεπτάκια. Ρίχνουμε το αβγό και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Αφού έχω ρίξει τα 3 φλιτζάνια περίπου, που η ζύμη είναι ακόμη αρκετά μαλακή αλλά χωρίς να κολλάει, χωρίζω τη ζύμη σε τρία μέρη. Το πρώτο το βάζω σε κορνέ, στο δεύτερο ρίχνω τα τριμμένα καρύδια και στο τρίτο ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι το ζυμώνω και το βάζω στο ψυγείο για δυο ώρες.
Με το πρώτο μείγμα που έχω στο κορνέ κάνω στρογγυλά στεφανάκια. Ψήνω στους 180-190β για 12-14 λεπτά, μέχρι να να σκουρύνουν ελαφρά.
Το δεύτερο μείγμα το πλάθω σε μπαλάκια, το ψήνω για 15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Το τρίτο μείγμα το κόβω σε κουπ πατ χριστουγεννιάτικα σχέδια και ψήνω 12-14 λεπτά.
Διακόσμηση
Τα στρογγυλά μπισκοτάκια τα κάνω σαν στεφανάκια, κάνω με το γλάσσο σε σωληνάριο σχέδιο κορδελίτσα, όσο μπορώ, γιατί το έχουμε πει ότι δεν το΄χω;-) Επίσης κολλάω με μια σταγονίτσα γλάσσο διάφορα μπιρμπιλίκια με Χριστουγεννιάτικα σχεδιάκια, που μου έχει στείλει η Χαρά (να είναι καλά το κορίτσι, ξέρει την τρέλα μου).
Στις μπαλίτσες με το καρύδι, απλώς ρίχνω άχνη ζάχαρη.
Σε αυτά που έκοψα με κουπ πατ, έκανα ένα γλάσσο με άχνη και νερό, τα άλειψα και έριξα από πάνω χρωματιστή τρούφα.
This is a cookie recipe with cream cheese that my folks love!
we need
3 1/4 cups AP flour
1 1/2 tsps baking powder
1/4 tsp salt
3/4 cup butter, softened
4 oz cream cheese
1 cup sugar
1 egg
1 tsp vanilla
1/2 cup ground walnuts
In a bowl, combine flour, baking powder and salt.
In another bowl beat butter and cream cheese with mixer, on high speed, until fluffy. Add sugar and beat for 2 more min. Add egg and vanilla. Lower speed and slowly incorporate 3 cups of the flour. While dough is soft, yet not sticky, divide in three parts. Put first part in pastry bag, add ground walnuts to the second one, add remaining flour to third one, knead and refrigerate for two hours.
With the first one, in the pastry bag, make wreaths. Bake at 350 F, for 12-14 min, until slightly darker.
Shape the second one into little balls and bake for 15 min, until golden.
Roll out the third one and cut with cookie cutters, then bake for 12-14 min
Decoration
Decorate little wreaths with glaze and assorted festive sprinkles. I made bows with a tube of glaze, then made little dots with it to keep sprinkles in place.
Sprinkle little walnut balls with icing sugar.
Decorate the ones that cookie cutters were used with a glaze, made with sugar and water, and colored sprinkles.
χρειαζόμαστε
3 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
3/4 φλιτζάνι βούτυρο όχι λιωμένο αλλά πολύ μαλακό
115 γρ τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αβγό
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν παόυντερ και το αλάτι.
Σε μεγάλη ταχύτητα χτυπάμε με το μίξερ, το βούτυρο και το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε άλλα 2 λεπτάκια. Ρίχνουμε το αβγό και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Αφού έχω ρίξει τα 3 φλιτζάνια περίπου, που η ζύμη είναι ακόμη αρκετά μαλακή αλλά χωρίς να κολλάει, χωρίζω τη ζύμη σε τρία μέρη. Το πρώτο το βάζω σε κορνέ, στο δεύτερο ρίχνω τα τριμμένα καρύδια και στο τρίτο ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι το ζυμώνω και το βάζω στο ψυγείο για δυο ώρες.
Με το πρώτο μείγμα που έχω στο κορνέ κάνω στρογγυλά στεφανάκια. Ψήνω στους 180-190β για 12-14 λεπτά, μέχρι να να σκουρύνουν ελαφρά.
Το δεύτερο μείγμα το πλάθω σε μπαλάκια, το ψήνω για 15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Το τρίτο μείγμα το κόβω σε κουπ πατ χριστουγεννιάτικα σχέδια και ψήνω 12-14 λεπτά.
Διακόσμηση
Τα στρογγυλά μπισκοτάκια τα κάνω σαν στεφανάκια, κάνω με το γλάσσο σε σωληνάριο σχέδιο κορδελίτσα, όσο μπορώ, γιατί το έχουμε πει ότι δεν το΄χω;-) Επίσης κολλάω με μια σταγονίτσα γλάσσο διάφορα μπιρμπιλίκια με Χριστουγεννιάτικα σχεδιάκια, που μου έχει στείλει η Χαρά (να είναι καλά το κορίτσι, ξέρει την τρέλα μου).
Στις μπαλίτσες με το καρύδι, απλώς ρίχνω άχνη ζάχαρη.
Σε αυτά που έκοψα με κουπ πατ, έκανα ένα γλάσσο με άχνη και νερό, τα άλειψα και έριξα από πάνω χρωματιστή τρούφα.
This is a cookie recipe with cream cheese that my folks love!
we need
3 1/4 cups AP flour
1 1/2 tsps baking powder
1/4 tsp salt
3/4 cup butter, softened
4 oz cream cheese
1 cup sugar
1 egg
1 tsp vanilla
1/2 cup ground walnuts
In a bowl, combine flour, baking powder and salt.
In another bowl beat butter and cream cheese with mixer, on high speed, until fluffy. Add sugar and beat for 2 more min. Add egg and vanilla. Lower speed and slowly incorporate 3 cups of the flour. While dough is soft, yet not sticky, divide in three parts. Put first part in pastry bag, add ground walnuts to the second one, add remaining flour to third one, knead and refrigerate for two hours.
With the first one, in the pastry bag, make wreaths. Bake at 350 F, for 12-14 min, until slightly darker.
Shape the second one into little balls and bake for 15 min, until golden.
Roll out the third one and cut with cookie cutters, then bake for 12-14 min
Decoration
Decorate little wreaths with glaze and assorted festive sprinkles. I made bows with a tube of glaze, then made little dots with it to keep sprinkles in place.
Sprinkle little walnut balls with icing sugar.
Decorate the ones that cookie cutters were used with a glaze, made with sugar and water, and colored sprinkles.
Καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι φανταστικά τα κουλουράκια,
είσαι σίγουρη ότι δεν το'χεις?
φιλιά!
ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΑ!!!! Δεν έχω λόγια, είναι σαν ψεύτικα! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή αν το είχες τι θα έφτιαχνες; τόσο δελεαστικά, ορμάωωωωωωωωω!!!!!! πιστεύω να έφτιαξες πολλά διότι εγώ τη μια σειρά την έφαγα ούληηηηηηηηηηηηηη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ τι ζωγραφιές είναι αυτές!!και του χρόνου με υγεία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά αν τα στείλει κάποιος πακέτο ταχυδρομείο δε χαλάνε,ε;;;;;Χιχχιχι που το πάω :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα και του χρόνου!!!
φιλιά από μια παγωμένη βραδιά!
Καλησπέρα το blog σου μου είναι πολύ χρήσιμο γράφεις πολλά χρήσιμα πράγματα τα κουλουράκια σου πανέμορφα και γευστικά έδωσα τη συνταγή στη μητέρα μου μπράβο σου!!! θα χαρώ να σε δω και στο δικό μου blog http://www.potpouriart.com/ καλό βράδυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι όμορφα κουλουράκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήδηλαδή τώρα αυτά δεν τα λυπάστε να τα χαλάσετε; χιχι...
και του χρόνου να είστε καλά!
thumbelina, έπρεπε να έβλεπες τον αγώνα που έκανα να φτιάξω τις κορδέλες και θα καταλάβαινες:)) Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε πρόλαβε η Γαστεροπλήξ, αυτό ήθελα να πω, σκέψου και να τοχες δηλαδή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανέμορφα τα κουλουράκια σου, και του χρόνου α σαι καλά να τα ξαναφτιάξεις!
Φιλιά!
Amelie μου σε ευχαριστώ πολύ! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήγαστεροπλήξ, πάρε φιλενάδα να μη μείνουνε γιατί δεν είναι καλό για μένα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? πες διεύθυνση και έρχονται;-)Ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήPotpouri ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Μόλις τελειώσω από δω θα σου έρθω!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty δεν έχουν τέτοια ψυχολογικά οι δικοί μου, έδωσα και μερικά στην ανηψιά μου, ευτυχώς φύγανε κιόλας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ όπως είπα με αγώνα τα έκανα, το προσπαθώ πάντως δε μπορώ να πω! Ευχαριστώ, φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΥΡΙΣΑΝ ΩΣ ΕΔΩ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπίγκ Μάμα, γιάμι γιάααμι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήVery nice cookies and cool Christmas background on your blog. I wish you happy holidays and Merry Christmas!Kisses!
ΑπάντησηΔιαγραφήok, i'm jealous - even if i spend hours in the kitchen, i cold never have the patience to do this - i will get my kids to do it this weekend!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι πανέμορφα κουλουράκια, τα λατρεύω τα κουλουράκια γι' αυτό αποφεύγω να τα κ'άνω..είμαι ικανή να τα φάω όλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI, ευχαριστώ και καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήGlobal Greek σου αρέσουν από ότι κατάλαβα:)) Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria, thank you for your kind words! I wish you have the greatest holidays ever!
ΑπάντησηΔιαγραφήMediterranean kiwi, I have a lot of free time now. Unfortunately when my kids were little, I didn’t have the time to do all these!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχτίδα μου, ευτυχώς ή μάλλον δυστυχώς, εγώ προτιμώ άλλα γλυκά:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.Εσύ παιδί μου δεν φτιάχνεις κουλουράκια, κοσμήματα φτιάχνεις.Και επειδή την πρώτη σειρά την έφαγε η γαστερόπληξ, εγώ θα φάω την δεύτερη.Πάντα τέτοια. Γειά στα χερια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ γιάμι δείχνουν!
ΑπάντησηΔιαγραφή