Τρέχουμε, τρέχουμε και δε φτάνουμε φίλοι μου αυτές τις μέρες. Ακόμα δεν έχω προλάβει να κάνω τα γλυκάκια μου, ελπίζω να τα καταφέρω σύντομα!
Το λικέρ που έφτιαξα είναι από περιοδικό κυριακάτικης εφημερίδας αλλά δεν θυμάμαι πιο. Κάθε χρόνο έφτιαχνα ρόδι, είπα φέτος να κάνω κάτι διαφορετικό. Δεν ήταν ακόμη έτοιμο όταν το φωτογράφισα, τώρα έχει πάρει λίγο πιο βαθύ χρώμα, όχι σπουδαία πράγματα όμως.
χρειαζόμαστε
5 μικρά μανταρίνια
5 γαρύφαλλα
1 μπουκάλι βότκα (700ml)
Τρυπάμε τα μανταρίνια σε διάφορα μέρη και σε μερικές τρύπες βάζουμε γαρύφαλλο.
Τα βάζουμε σε μια γυάλα και ρίχνουμε τη βότκα που πρέπει να σκεπάζει τα φρούτα.
Αφήνουμε να μείνουν για 15 ημέρες ανακινώντας μια δυο φορές τη μέρα.
Φτιάχνουμε το σιρόπι με
φλούδες από 3 μανταρίνια
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Τα βράζουμε όλα μαζί για 8-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σουρώνουμε.
Σουρώνουμε τη βότκα και ρίχνουμε μέσα το σιρόπι. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το αφήνουμε για 3 εβδομάδες περίπου.
Εγώ έβαλα 2-3 παραπάνω γαρύφαλλα γιατί μου φανήκανε λίγα αλλά μάλλον δεν έπρεπε, στη γεύση φαίνεται αρκετά το γαρύφαλλο. Δυστυχώς όταν το έκανα δεν είχα διαβάσει τις οδηγίες της Κικής για τα λικέρ!!!
Με τις φλούδες από το μανταρίνια που έκανα το σιρόπι, έφτιαξα αυτά τα πανέμορφα τρουφάκια μανταρινιού πάλι από τη Μικρή κουζίνα της Κικής. Τα μανταρίνια με τη βότκα, τα έστυψα και τα έκανα ένα νηστίσιμο κέικ μανταρίνι, αλλά αυτό άλλη φορά!
Καλή Κυριακή σε όλους!
Το λικέρ που έφτιαξα είναι από περιοδικό κυριακάτικης εφημερίδας αλλά δεν θυμάμαι πιο. Κάθε χρόνο έφτιαχνα ρόδι, είπα φέτος να κάνω κάτι διαφορετικό. Δεν ήταν ακόμη έτοιμο όταν το φωτογράφισα, τώρα έχει πάρει λίγο πιο βαθύ χρώμα, όχι σπουδαία πράγματα όμως.
χρειαζόμαστε
5 μικρά μανταρίνια
5 γαρύφαλλα
1 μπουκάλι βότκα (700ml)
Τρυπάμε τα μανταρίνια σε διάφορα μέρη και σε μερικές τρύπες βάζουμε γαρύφαλλο.
Τα βάζουμε σε μια γυάλα και ρίχνουμε τη βότκα που πρέπει να σκεπάζει τα φρούτα.
Αφήνουμε να μείνουν για 15 ημέρες ανακινώντας μια δυο φορές τη μέρα.
Φτιάχνουμε το σιρόπι με
φλούδες από 3 μανταρίνια
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Τα βράζουμε όλα μαζί για 8-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σουρώνουμε.
Σουρώνουμε τη βότκα και ρίχνουμε μέσα το σιρόπι. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το αφήνουμε για 3 εβδομάδες περίπου.
Εγώ έβαλα 2-3 παραπάνω γαρύφαλλα γιατί μου φανήκανε λίγα αλλά μάλλον δεν έπρεπε, στη γεύση φαίνεται αρκετά το γαρύφαλλο. Δυστυχώς όταν το έκανα δεν είχα διαβάσει τις οδηγίες της Κικής για τα λικέρ!!!
Με τις φλούδες από το μανταρίνια που έκανα το σιρόπι, έφτιαξα αυτά τα πανέμορφα τρουφάκια μανταρινιού πάλι από τη Μικρή κουζίνα της Κικής. Τα μανταρίνια με τη βότκα, τα έστυψα και τα έκανα ένα νηστίσιμο κέικ μανταρίνι, αλλά αυτό άλλη φορά!
Καλή Κυριακή σε όλους!
καλημερα. ολες αυτο κανουμε. τρεχουμε και δεν φτανουμε. αφου προλαβαινεις να κανεις και λικερ και γλυκα, μια χαρα πας. εγω ακομη ουτε τα βασικα του σπιτιου δεν προλαβα να κανω.και περιμενω και κοσμο τα Χριστουγεννα. αχ αχ .στειλε και δω λιγο λικερακι για να κερασω τους καλεσμενους μου και να τους πω ομως οτι τοφτιαξα εγω. χαχαααααα.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλα Χριστουγεννα να περασεις με τους αγαπημενους σου , με πολυ γελιο, χαρα και ευτυχια.
Δεν προλαβαίνω ολυτε φαγητό να φάμε, αλλά που θα πάει από το νέο έτος όλα θα μπόύνε σε τάξη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου περισσότερα λικέρ!!!
Το μανταρίνι είναι το πιο αγαπημένο χειμωνιάτικο φρούτο, εύγευστο και αρωματικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λικεράκι θα βγαίνει πολύ ωραίο!
Στην υγειά μας και καλές γιορτές!
Πίνω λικεράκι στην υγειά σου και εύχομαι καλές γιορτές στο σπιτικό σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ! Έφτιαξες λικεράκι; Καλόπιοτο! Αν θες να μειώσεις την έντονη γεύση γαρίφαλου, θα πρέπει να βάλεις κι άλλο ποτό και σιρόπι, θα αραιώσει και η γεύση του μανταρινιού όμως. Αν το κάνεις, θα πρέπει να το αφήσεις καμιά βδομάδα να δέσουν τα αρώματα μεταξύ τους. Γενικά το γαρίφαλο δίνει πολύ δυνατή γεύση και καλύπτει τα πάντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛικεράκι μανταρίνι,τέλειο!Έφτιαξα πέρυσι με τις οδηγίες της Κικής και έχω ακόμη.Βλέπω όμως ότι αξιποίησες όσα υλικά έβαλες στο λικέρ-πολύ όμορφη ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Τελειο το κερασμα, παιρνω και απο τα δυο και σου ευχομαι τα καλυτερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλόπιοτο το λικεράκι σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά να ξανακάνεις!
Δεν κατάλαβα όμως, τα μπουκάλια που τα φυλάς για 15 μέρες??
Στον ήλιο ή σε κάποιο σκιερό μέρος?
Υπέροχη ιδέα το λικέρ μανταρίνι, δεν το έχω κάνει ποτέ, ελπίζω να καταφέρω να το φτιάξω με τον καινούριο χρόνο...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλόπιοτο το λικεράκι, καλές γιορτές!
φιλιά!
Εφη, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Εύχομαι και σε σένα να περάσεις τα καλύτερα σου Χριστούγεννα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, άστα, όλη μέρα τρέχουμε και δε φτάνουμε! Και ακόμη δεν αρχόσαν οι επισκέψεις και τα τραπέζια!
ΑπάντησηΔιαγραφήThe Dark Chef, ευχαριστώ πολύ! Τις ευχές μου για χαρούμενες γιορτές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα στην υγειά μας και καλες γιορτές να έχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, άστα την έπαθα! Ευτυχώς κάπως το διόρθωσα! Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
ΑπάντησηΔιαγραφήeleni, εγώ δυστυχώς τις συνβουλές της Κικής τις διάβασα αφού το έφτιαξα και την ψιλοπάτησα:((
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία, ευχαριστώ πολύ! Καλές γιορτές σου εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, αχ μη μου βάζεις δύσκολα. Δεν γράφει τίποτα το χαρτί μου. Εγώ επάνω στο μπουφέ τα έχω αφήσει:))
ΑπάντησηΔιαγραφήthumbelina μου αρέσει πολύ το άρωμα του μανταρινιού όπου και να υπάρχει. Εύχομαι να περάσεις χαρούμενες γιορτές!
ΑπάντησηΔιαγραφήSΚΡΟΥΤΖΑΚΟ, ευχαριστώ για τις ευχές και σου εύχομαι τα καλύτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορώ να έχω ολοκληρωμένη τη συνταγή λικέρ μανταρινιού με τις συμβουλές της κικής μαζί?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε(θα προτιμούσα να είχα ένα όνομα) η συνταγή μου είναι γραμμένη, όσο για τις συμβουλές της Κικής πάτησε το όνομα της στην ανάρτηση μου και θα τις δεις!
ΑπάντησηΔιαγραφή