τάρτα λεμονιού με ακτινίδια/Kiwi-Lemon Tart

For English, scroll down
Λίγο γρήγορα μας ήρθε η Άνοιξη βρε παιδιά... Μέχρι και ο προγραμματισμός του blog  έχει πέσει έξω. Θέλουμε να βάζουμε δροσερά και ανοιξιάτικα φαγητά και γλυκά τώρα πια. Θα χαλάσει ο καιρός ελπίζω...μη μου πείτε ότι θα έρθει και το καλοκαίρι γρήγορα....δε θα τ' αντέξω... :)
Τέσσερα ακτινίδια που είχαν περισσέψει ήταν η αιτία γι αυτή την πολύ νόστιμη και δροσερή τάρτα. Εύκολη, με απλά υλικά,  χωρίς καθόλου ψήσιμο, το μόνο που χρειάζεται είναι η ώρα για να πήξει η γέμιση. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται αρκετή ώρα για να πήξει.
Τα υλικά είναι για μια στρογγυλή ταρτιέρα, εγώ το έκανα σε μακρόστενη και μερικά μικρά :)

χρειαζόμαστε
250 γρ μπισκότα τριμμένα (της αρεσκείας σας) 
150 γρ βούτυρο λιωμένο  
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι υγρό άρωμα βανίλιας
4 ακτινίδια
2 κουταλάκια μαρμελάδα (της αρεσκείας σας)
2 κουταλάκια νερό

Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε ταρτιέρα. Τα πιέζουμε για να γίνουν μια βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 
Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το ζαχαρούχο, το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το άρωμα βανίλιας, να ανακατευτούν τα υλικά και να γίνει ένα λείο μείγμα.
Στρώνουμε στην ταρτιέρα το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Καλό είναι να το αφήσουμε αρκετές ώρες, και μια μέρα να το αφήσουμε ακόμα καλύτερα. 
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα ακτινίδια. Τα στρώνουμε στην τάρτα. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό και απλώνουμε με ένα πινέλο πάνω από τα φρούτα.
Four leftover kiwis were the reason for this refreshing and very tasty tart. It is easy to make, with simple ingredients and the most time-consuming part is for the filling to set. It actually needs several hours to set. You will need a regular round tart dish, I used a rectangular one and some small round ones instead :)

we need
8 oz graham cracker crumbs (or or any other kind of biscuit, ground)
5 oz butter, melted
1 can sweetened condensed milk
1 cup plain yogurt
2 Tbsps lemon juice
2 Tbsps lemon rind
1/2 tsp vanilla flavoring
4 kiwis
2 tsps jam (any kind)
2 tsps water 

Combine graham crumbs with butter and press down on bottom and sides of a tart dish. Refrigerate for 30 min.
In a bowl, whisk condensed milk with yogurt, lemon juice, rind and vanilla until smooth.
Turn into tart dish and level surface. Return to fridge and allow several hours to set, a whole day will be even better.
Peel and slice kiwis, layer over filling. Combine jam with water and brush over fruit.

14 σχόλια:

  1. Πανέμορφη, πολύ απλή και φωτογενής!!
    Δροσερή όσο η άνοιξη που έρχεται!!!!
    Καλη εβδομάδα κορίτσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ εύκολη και όμορφη μαζί!!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωωωωω τελεια μ αρεσει το ακτινιδιο ιδιαιτερη πινελια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφη!!! Θα ναι γλυκοξινούλα ε? Μ' αρέσει πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει πολύ που έβαλες ακτινίδια! Είναι υπέροχα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δροσερή και πολύ όμορφη τάρτα!! τα ακτινίδια είναι απίθανα!
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ουάου τι ομορφα χρωματα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εφερες την άνοιξη όμως με αυτή την τάρτα Μαρία ;)
    Πολύ ωραία φαίνεται και πολύ εύκολη, με λίγα υλικά.
    Μπράβο!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφη τάρτα και πολύ όμορφη φωτογραφία Μαρία μου! Φιλιά κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αλήθεια είναι ότι με αυτό τον καιρό σκέφτομαι μόνο ελαφριά γεύματα... Σαλάτες, wraps και δροσερά γλυκά!
    Θα ήθελα να χαλάσει λίγο ο καιρός όμως! Η τάρτα σου βέβαια είναι ανεξαρτήτως καιρού :)
    Η γέμιση άκρως λαχταριστή! Μα με ζαχαρούχο και λεμόνι δε θα μπορούσε να μην είναι!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ομορφο γλυκό και γρήγορο για τις υπογλυκαιμιες μας όταν μας πιάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύκολο, νόστιμο και πολύ δροσερό, τι άλλο να ζητήσει κανείς; εκτός από ένα κομματάκι;
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ δροσερό ότι πρέπει για αυτήν την τρελή εποχή!
    Μου αρέσει η ανάμειξη γάλακτος-γιαουρτιού!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή