Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Cheeseburger Soup/Σούπα Cheeseburger


Η συνταγή και στα Ελληνικά, πio κάτω
Today was one of those days in Montreal when we got to experience all winter conditions in a single day. Snow and strong winds, freezing rain and rain which turned back to snow, as the temperature went up and down. On days like this, we need both skates and flippers in order to be able to go outside :):)
The weather definitely calls for a winter soup today, one that is flavorful and easy to make. Its name and original recipe comes from the book Gooseberry Patch, Quick and Easy family favorites. I changed it quite a bit, by adding ingredients I like.

we need
1 lb ground beef
4 large potatoes, peeled and cubed
2 large carrots, shredded
1 large onion, chopped
1 garlic clove, minced
1/2 red bell pepper, cubed
4 cups water
2 1/2 cups milk, divided
3 Tbsps corn flour
2 Tbsps cream cheese
1/2 cup Italian cheese blend, shredded (e.g. mozzarella, provolone etc.)
salt and pepper, to taste
garnish
1/2 lb bacon
1/4 cup mushrooms, sliced
1 garlic clove, minced

In a skillet, brown ground beef and drain. Set aside.
Turn potatoes, carrots, onion, garlic, red pepper and water into a large pot, bring to a boil and let simmer, until vegetables are soft. Stir in ground beef and 2 cups milk.
Whisk together remaining milk and corn flour in a small bowl until smooth. Whisk into soup, bring to a boil and allow to cook for 2 min. Turn heat off, add cream cheese, Italian cheese and stir until melted. Add salt and pepper, to taste.
In a skillet, cook bacon till crispy and drain on paper towels.
Drain bacon fat but 1 Tbsp and sauté mushrooms and garlic for 3 min. Transfer to plate.
Crumble bacon and add to sautéed mushrooms.
Top soup with bacon-mushroom mixture just before serving. Bon appetit :)
Μπορεί στην Ελλάδα ο καιρός να είναι καλός, εμείς όμως στο Μόντρεαλ αντιμετωπίζουμε όλες τις χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες σε μια και μόνη μέρα. Χιόνι και αέρα, παγωμένη βροχή και βροχή που θα ξαναγυρίσει σε χιόνι όπως ανεβοκατεβαίνει η θερμοκρασία. Μέρες σαν τη σημερινή, χρειαζόμαστε πατίνια και βατραχοπέδιλα ταυτόχρονα για να περπατήσουμε στο δρόμο :) :)
Μια χειμωνιάτικη σούπα λοιπόν έχουμε σήμερα, εύκολη και γευστική. Το όνομα και η αυθεντική ιδέα είναι από το βιβλίο Gooseberry Patch, Quick and Easy family favorites. Έχει αρκετές αλλαγές γιατί πρόσθεσα υλικά που μου αρέσουν.

χρειαζόμαστε
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
4 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 μεγάλα καρότα, ξυσμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
4 φλ. νερό
2 1/2 φλ. γάλα
3 κ.σ. corn flour
2 κ.σ. τυρί κρέμα
1/2 φλ. Ιταλικά τυριά, ξυσμένα (π.χ. μοτσαρέλα, προβολόνε κλπ.)
αλατοπίπερο
για το γαρνίρισμα
225 γρ. bacon
1/4 φλ. μανιτάρια σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Σωτάρουμε τον κιμά σ' ένα τηγάνι, στραγγίζουμε το υγρό και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά και το νερό, αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον κιμά και 2 φλιτζάνια γάλα.
Σ' ένα μικρό μπολ, διαλύουμε το corn flour στο υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι γάλα. Προσθέτουμε στη σούπα ανακατεύοντας και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία, να βράσει για 2 λεπτά.
Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
Σ' ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το bacon να ξεροψηθεί και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κρατάμε 1 κ.σ. από το λίπος και στραγγίζουμε το υπόλοιπο. Σωτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο στο λίπος για 3 λεπτά και μεταφέρουμε σε πιάτο. Θρυμματίζουμε το bacon και προσθέτουμε στα μανιτάρια. Σερβίρουμε τη σούπα, γαρνιρισμένη με bacon και μανιτάρια. Bon appetit :)

5 σχόλια:

  1. Τρομερή ιδέα!!!!!!!! Μου αρεσε πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα!!!!!!!!!!! Ετσι τρώει κανεις ένα μπέργκερ χωρίς να αισθάνεται τύψεις! Ασχετα αν θα έπρεπε να έχει !! χαχαχα Αλλά δε βαριέσαι! Είναι τόσο σούπερ η ιδέα και η γεύση της (φαντάζομαι) που όλα τα αλλα περισσεύουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ θα ήθελα να είχα το μπολάκι στη τελευταία φωτογραφία Χαρούλα.
    Ασχετα αν εδώ έχουμε ζέστη.
    Με τα λιωμένα τυριά μέσα και το μπεικον από πάνω φανταζομαι τη γεύση του.
    Τέλεια!!!

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπαρδον?!
    Αααα πρεπει να ειναι πολύ πρώτη αυτη η σουπα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τον τίτλο και μόνο...i fell for it!
    Καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή