Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Τηγανιά με λουκάνικα/Fried Sausage And Potato Dish

Το λες φαγητό; Το λες μεζέ; Όπως και να το πεις γίνεται πολύ γρήγορα, όταν χρειάζεσαι ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό. Αν έχεις και καλή παρέα, ακόμα καλύτερα ;)

χρειαζόμαστε
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
700 γρ πατάτες κομμένες σε κύβους 1-1,5 εκ.
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
250 γρ μανιτάρια σε φετάκια 
300 γρ λουκάνικα της αρεσκείας σας
15 ντοματίνια
150 γρ τυρί πεκορίνο σε κύβους
αλάτι-πιπέρι
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πατάτες. Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και αφού τις δούμε ότι έχουν γίνει, τις βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε και τα λουκάνικα και τα ανακατεύουμε να ροδίσουν. Ρίχνουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε τα ντοματίνια (αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση), το πεκορίνο και το μαϊντανό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά να λιώσει λίγο το τυρί. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

Either you call this a meal or an appetizer, it can be put together in a cinch, when you need a quick and tasty dish. Better yet, if it's in the presence of good company:)

we need
1/4 cup olive oil
23 1/3 oz potatoes, cubed (about 3/4 in)
1 medium onion, finely sliced
8 1/3 oz mushrooms, sliced
10 oz sausages
15 cherry tomatoes
5 oz pecorino cheese, cubed
salt and pepper, to taste
1 Tbsp parsley, finely chopped (optional)

Heat olive oil in a deep, non-stick skillet and add potatoes. Fry until golden and remove with a slotted spoon. Add onions to skillet and sauté until transluscent, add mushrooms and sauté until soft and juices  evaporate.
Turn in sausages and cook until golden brown. Return potatoes to skillet, season and stir well. Finally, add tomatoes (halved, if too big), pecorino cheese and parsley. Cover skillet and let simmer over low heat for 2-3 min, to soften cheese. Sprinkle with fresh parsley (if desired) and serve.

7 σχόλια:

  1. Το λες πολύ πολύ νόστιμο και αυτό είναι το σημαντικότερο!
    Υπέροχο πιάτο για κρασάκι, μπυρίτσα και οπωσδήποτε καλή παρέα!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο που μπορώ να πω είναι μμμμμμμμ... φαίνεται υπέρλαχταριστή η τηγανιά σου Μαρία μου!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραια... και τι χρώματα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ✿‿⎠
    Passei para uma visitinha.
    Muito colorido, delicioso e de fácil preparo!!!

    Bom domingo! Boa semana!
    Beijinhos.
    ╰✿╯

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όπως και να το πεις, με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα και, όπως λες, καλή παρέα, είναι σούπερ!
    καλό βράδυ! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hi Xara, it's been ages since I've been on my own blog, let alone visited other bloggers, especially my favorites, like yours! Been through 'hell' and back, and hope that things will stay normal from now on! I love, love, your potatoes and sausage, so savory delicious, and vibrant with colors. As a matter of fact, I have some Italian sausage in my freezer, and the cherry or grape tomatoes in my fridge, and all I need is the mushrooms to make this yummy dish either tonite, or for lunch tomorrow! Thanks for sharing and I'm so glad to be back again in action! xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή