cupcakes με καρότα και καρύδια/Carrot-Walnut Cupcakes

For English, scroll down
Πόσο καιρό έχουμε να βάλουμε κάτι σε κέικ; Απαράδεκτο για το δικό μας blog χι, χι....
Αυτά τα κεκάκια είναι από ένα αγγλικό βιβλιαράκι με cupcakes που με έχει απογοητεύσει πολύ μέχρι τώρα. Ότι συνταγή έχω φτιάξει ήταν σκέτη αποτυχία. Είναι η πρώτη συνταγή που φτιάχνω (με μικρές αλλαγές αυτή τη φορά) και όχι μόνο μας πέτυχαν αλλά μας άρεσαν και πάρα πολύ. Πάλι βέβαια στις ποσότητες λάθος, υποτίθεται ότι ήταν για 10 κεκάκια και μου βγήκαν 15! Αυτό βέβαια δε μας χάλασε καθόλου γιατί όπως σας είπα ήταν εξαιρετικά.

χρειαζόμαστε (για 15 κεκάκια)
200 γρ ζάχαρη
3 αυγά
200 ml ηλιέλαιο
230 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι κανέλα
300 γρ τριμμένα καρότα
50 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
για την επικάλυψη
200 γρ τυρί mascarpone
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό πορτοκάλι
κανέλα

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, και το ηλιέλαιο για 2-3 λεπτά, μέχρι να να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα και τα χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε τα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τις χάρτινες θηκούλες στο μαφινοταψί και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα. Χρειάστηκε να βάλω υλικό και σε τρεις ακόμα θήκες σιλικόνης γιατί μου βγήκε λίγο παραπάνω το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού να γίνει το μείγμα λείο. Το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα μισάωρο, στολίζουμε τα κεκάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Cupcake time! This recipe is from an old English cupcake recipe book that I have. Although most of the recipes it contains have really disappointed me, I found these cupcakes exceptionally good and so did the rest of my family.

we need (for 15 cupcakes)
6 2/3 oz sugar
3 eggs
6 2/3 oz sunflower oil
7 2/3 oz whole wheat flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
10 oz grated carrots
1 2/3 oz walnuts, finely ground
for the frosting
6 2/3 oz mascarpone cheese
2 Tbsps brown sugar
1 Tbsp orange juice
cinnamon

In a bowl, beat eggs, sugar and oil with a hand mixer, for 2-3 min, until fluffy. Add flour, baking powder and cinnamon and continue beating for one more min, until well incorporated. Turn in carrots and walnuts and stir well, to blend.
Line muffin pan with muffin cups and drop mixture by spoonfuls (I had to use 3 extra silicone cups, since the mixture will yield 15 cupcakes).
Bake in a preheated oven, at 350F, for 20-25 min. Allow to cool.
For the frosting, beat mascarpone with sugar and orange juice, until smooth. Refrigerate for 30 min, then frost cupcakes and sprinkle with cinnamon.

11 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία! Μου αρεσουν πολύ τα cupcakes!
    Καλό μας ξημέρωμα!
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βιβλίο των αποτυχημένων συνταγών ..χιχι..δεν πειράζει συμβαίνουν κι αυτά.
    Το frosting με μασκαρπόνε μου αρέσει.
    Ωραία έγιναν ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά τα κεκάκια είναι ωραία "πρόταση" για το ταπεράκι του σχολείου Μαρία μου, ακόμη και χωρίς την επικάλυψη :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχή της εβδομάδας Μαρία μου το χρειαζόμαστε ένα όμορφο γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπον καροτα με καρυδια σε κεκοειδη δινουν απιθανο αποτελεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπώ πολύ τα καροτοκέικ και νομίζω ότι και αυτά δεν θα αποτελούσαν εξαίρεση! Τέλεια, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσει πάρα πολύ ο συνδυασμός καρότο με καρύδι.
    Νομίζω ότι το καρύδι είναι απαραίτητο για πετυχημένα κέικ καρότου.
    Και η κρέμα με μασκαρπόνε και πορτοκάλι δείχνει πολύ δροσερή και πρέπει να ταιριάζει πολύ όμορφα με τα κεκάκια!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οτιδήποτε σε κέικ, μάφιν, κλπ. που περιέχει καρότο και καρύδια μου αρέσει πολύ!
    ωραία πρόταση!! θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καρότο και καρύδι κάνουν απίθανο πάντρεμα!! Τι όμορφα κεκάκια!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή