Ένα εύκολο αλλά πολύ νόστιμο φαγάκι για όλες τις εποχές. Εμείς το κάναμε νηστίσιμο, αν εσείς δεν νηστεύετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με βούτυρο και το νερό του ρυζιού με κρέμα γάλακτος.
χρειαζόμαστε
2 φλιτζάνια ρύζι jasmine
3 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ μικρές γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες, το σουρώνουμε αλλά κρατάμε μισό φλυτζάνι από το ρυζόνερο. Ανακατεύουμε το ρύζι με μία κουταλιά ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το πράσο και το σκόρδο με το λάδι. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ούζο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα, προσθέτουμε το νερό από το ρύζι και άλλη μια κουταλιά κόλιανδρο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα το ρύζι, απλώνουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο κόλιανδρο.
This is a very easy, all season meal. If you prefer, you can use butter instead of olive oil and dairy cream instead of the rice water.
we need
2 cups jasmine rice
3 Tbsps fresh coriander, finely chopped
3 Tbsps olive oil
1 leek, finely chopped
2 garlic cloves
1 lb 1 oz small shrimp, peeled and deveined
1/2 cup ouzo
1 tsp lemon rind
salt and pepper, to taste
Boil rice according to package instructions, drain and reserve 1/2 cup rice water. Add 1 Tbsp coriander to rice and stir to combine.
In a non-stick skillet saute leek and garlic in oil, add shrimp, salt and pepper and simmer for 2-3 min. Add ouzo and stir.
Simmer for 2 more min, add reserved rice water and 1 more Tbsp coriander. Bring to a boil and remove from heat. Serve rice in a large platter, spoon sauce over it and sprinkle with remaining coriander.
χρειαζόμαστε
2 φλιτζάνια ρύζι jasmine
3 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ μικρές γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες, το σουρώνουμε αλλά κρατάμε μισό φλυτζάνι από το ρυζόνερο. Ανακατεύουμε το ρύζι με μία κουταλιά ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το πράσο και το σκόρδο με το λάδι. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ούζο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα, προσθέτουμε το νερό από το ρύζι και άλλη μια κουταλιά κόλιανδρο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα το ρύζι, απλώνουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο κόλιανδρο.
This is a very easy, all season meal. If you prefer, you can use butter instead of olive oil and dairy cream instead of the rice water.
we need
2 cups jasmine rice
3 Tbsps fresh coriander, finely chopped
3 Tbsps olive oil
1 leek, finely chopped
2 garlic cloves
1 lb 1 oz small shrimp, peeled and deveined
1/2 cup ouzo
1 tsp lemon rind
salt and pepper, to taste
Boil rice according to package instructions, drain and reserve 1/2 cup rice water. Add 1 Tbsp coriander to rice and stir to combine.
In a non-stick skillet saute leek and garlic in oil, add shrimp, salt and pepper and simmer for 2-3 min. Add ouzo and stir.
Simmer for 2 more min, add reserved rice water and 1 more Tbsp coriander. Bring to a boil and remove from heat. Serve rice in a large platter, spoon sauce over it and sprinkle with remaining coriander.
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε νηστεύω αλλά θα παραμείνω με το λαδάκι και το νερό γιατί όλα τα υπόλοιπα υλικά φτάνουν για να νοστιμίσουν αυτό το υπέροχο ρυζάκι.
Καλή εβδομάδα!
υπεροχο,νοστιμο και παντως καιρου φαγακι ,απολυτως του γουστο μου,το ρυζι jasmine αψογη επιλογη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη εβδομαδα!!!!!!!!!
για μένα που νηστεύω είναι ότι πρέπει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμε τόσα υπέροχα υλικά δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα είναι πολύ νόστιμο!!
καλή εβδομάδα Μαρία μου!!
Το τέλειο πιάτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό αυτά που δεν θα άφηνα ούτε ένα κόκκο ρυζιού στο πιάτο μου!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Λαχταριστό φαγάκι με ταιριαστά υλικά μεταξύ τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο και αρωματικό, το ρύζι και η σάλτσα με τις γαρίδες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρόλο που δεν νηστεύω το προτιμώ έτσι, με λάδι αντί για βούτυρο
και με νερό στο ρύζι, να είναι πιο ξεκάθαρες οι γεύσεις!
Ωραίος συνδυασμος υλικών, Μαρία! Μυρωδάτη σάλτσα με γαρίδες, "καθισμένες" σε αρωματικό ρύζι Jasmin!! Το "πάντρεμά" τους μας έδωσε ένα εξαιρετικό πιάτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Μου αρέσει πολύ το ρύζι jasmine, και ταιριάζει πάρα πολύ με τις γαριδούλες! Πολύ αρωματικό πιάτο Μαρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο ειδικά για αυτούς που νηστεύουν!Μου αρέσουν τα αρώματα που έχεις βάλει.Καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο πιάτο είτε νηστεύεις είτε όχι!! Τα μικρά γαριδάκια τα λατρεύω και ο συνδυασμός με το συγκεκριμένο ρύζι τα απογείωσε Μαρία μου!!! Να είσαι καλά για τη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Πραγματικά τέλειο το πιάτο!! Λατρεύω και το αρωματικό αυτό ριζάκι τόσο πολύ!! Δεν έχω δοκιμάσει με ούζο!! Μπαίνει στη λίστα των δοκιμών μου! Ευχαριστούμε για τη συνταγή! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝηστίσιμο αλλά καταπληκτικά νόστιμο με τόσο νόστιμα υλικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!
Αυτο ο τύπος ρυζιού ειναι φανταστικός και μπραβο σου που τον προτιμάς. Το ουζάκι με τις γαρίδες δενουν πολύ ωραία αρωματικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα :)
Φιλιά!
τέλειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε νηστέυουμε αλλά δε χρειάζεται να βάλουμε κρέμες γάλακτος και βούτυρα, είναι τέλειο και γευστικό είμαι σίγουρη και έτσι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ όλους! Είναι πολύ αρωματικό και νοστιμότατο :)
ΑπάντησηΔιαγραφή