Although I'm not really fond of steaks, I had kept this recipe for the longest time, looking for the right moment when the planets would be aligned (for my carnivores to be all home at the same time, that is) to make it. I was just planning to take a bite out of a steak, that was all... When the meat was done though and the sauce was spooned over it, I could not resist... I confess I had much more than "just a bite"... Needless to say, one of the carnivores kept going back to the fridge, because his supper "was not enough"... Bad mother? Tough luck! Taste overshadowed guilt and here is the recipe!
we need
2 steaks
1 1/2 Tbsps black peppercorns
1 Tbsp butter
2 Tbsps olive oil
4 green onions, chopped
2 Tbsps brandy
1/2 cup water
1 Tbsp corn flour
2 Tbsps water
1/2 cup whipping cream
2 Tbsps butter
Crush peppercorns and press into both sides of steaks. Cover and refrigerate for at least one hour.
In a frying pan, heat oil with butter and brown steaks on both sides, cooking to the point of doneness preferred. Transfer to a plate, cover and keep warm.
Add onions to frying pan and saute until soft.
Add brandy and stir until alcohol evaporates, turn water into pan and bring to a boil. Retrieve pan from heat, add corn flour diluted in 2 Tbsps of water, stir well and return to heat, stirring until it thickens.
Stir in cream and butter and bring to a boil until it reaches a desired consistency. Spoon over steak and serve. It's delicious!!!
Αν και δεν μου αρέσουν τα στέικ, στριφογύριζα αυτή τη συνταγή για καιρό, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να βρεθούν οι πλανήτες σε ευθεία ( να βρεθούν όλα τα σαρκοφάγα μου στο σπίτι την ίδια ώρα δηλαδή) για να τη φτιάξω. Το σχέδιο ήταν να φάω μόνο μια μπουκιά στέικ... Όταν όμως έγινε το κρέας και το "κολύμπησα" στη σαλτσούλα, δεν μπόρεσα ν' αντισταθώ... Ομολογώ ότι έφαγα πολύ περισσότερο από "μια μπουκίτσα"... Για να μην τα πολυλογώ, το ένα από τα σαρκοφάγα δε σταμάτησε να πηγαινοέρχεται στο ψυγείο γιατί δεν είχε χορτάσει... Κακή μητέρα; Ατύχησε! Η γεύση επισκίασε την ενοχή και ιδού η συνταγή!
χρειαζόμαστε
2 στέικ
1 1/2 κ.σ. κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κονιάκ
1/2 φλ. νερό
1 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. νερό
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
Χονδροκοπανίζουμε τους κόκκους του πιπεριού και τους πιέζουμε πάνω στα στέικ, και στις δυο πλευρές. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και τηγανίζουμε τα στέικ και από τις δυο πλευρές, μέχρι να γίνουν όπως τα προτιμάμε. Μεταφέρουμε σε πιάτο, σκεπάζουμε και διατηρούμε ζεστά.
Βάζουμε τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό, ανακατεύουμε καλά και επιστρέφουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε την κρέμα και το βούτυρο και αφήνουμε να βράσει και να πήξει ελαφρά.
Περιχύνουμε τα στέικ με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Νοστιμότατα!!!
we need
2 steaks
1 1/2 Tbsps black peppercorns
1 Tbsp butter
2 Tbsps olive oil
4 green onions, chopped
2 Tbsps brandy
1/2 cup water
1 Tbsp corn flour
2 Tbsps water
1/2 cup whipping cream
2 Tbsps butter
Crush peppercorns and press into both sides of steaks. Cover and refrigerate for at least one hour.
In a frying pan, heat oil with butter and brown steaks on both sides, cooking to the point of doneness preferred. Transfer to a plate, cover and keep warm.
Add onions to frying pan and saute until soft.
Add brandy and stir until alcohol evaporates, turn water into pan and bring to a boil. Retrieve pan from heat, add corn flour diluted in 2 Tbsps of water, stir well and return to heat, stirring until it thickens.
Stir in cream and butter and bring to a boil until it reaches a desired consistency. Spoon over steak and serve. It's delicious!!!
Αν και δεν μου αρέσουν τα στέικ, στριφογύριζα αυτή τη συνταγή για καιρό, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να βρεθούν οι πλανήτες σε ευθεία ( να βρεθούν όλα τα σαρκοφάγα μου στο σπίτι την ίδια ώρα δηλαδή) για να τη φτιάξω. Το σχέδιο ήταν να φάω μόνο μια μπουκιά στέικ... Όταν όμως έγινε το κρέας και το "κολύμπησα" στη σαλτσούλα, δεν μπόρεσα ν' αντισταθώ... Ομολογώ ότι έφαγα πολύ περισσότερο από "μια μπουκίτσα"... Για να μην τα πολυλογώ, το ένα από τα σαρκοφάγα δε σταμάτησε να πηγαινοέρχεται στο ψυγείο γιατί δεν είχε χορτάσει... Κακή μητέρα; Ατύχησε! Η γεύση επισκίασε την ενοχή και ιδού η συνταγή!
χρειαζόμαστε
2 στέικ
1 1/2 κ.σ. κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κονιάκ
1/2 φλ. νερό
1 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. νερό
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
Χονδροκοπανίζουμε τους κόκκους του πιπεριού και τους πιέζουμε πάνω στα στέικ, και στις δυο πλευρές. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και τηγανίζουμε τα στέικ και από τις δυο πλευρές, μέχρι να γίνουν όπως τα προτιμάμε. Μεταφέρουμε σε πιάτο, σκεπάζουμε και διατηρούμε ζεστά.
Βάζουμε τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό, ανακατεύουμε καλά και επιστρέφουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε την κρέμα και το βούτυρο και αφήνουμε να βράσει και να πήξει ελαφρά.
Περιχύνουμε τα στέικ με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Νοστιμότατα!!!
Μου αρέσει τρομερά αυτή η συνταγή. Μικρή φυσικά δεν την εκτιμουσα καθόλου λόγω του πιπεριού, αλλά όταν άρχισα να το λατρεύω, αγάπησα και αυτή την συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒλέπω τις φωτογραφίες και θα ήθελα πραγματικά σήμερα να ήταν αυτό το φαγητό μου. Κι ας ξέρω ότι θα το έτρωγα μόνο εγώ... χαχαχα Βλέπεις δεν συμερίζονται την αγάπη μου για το πιπέρι όλοι εδώ μέσα!
Καλημέρα!!!!!!
Καλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοσο λαχταριστη φαινεται η μπριζολίτσα με την σαλτσούλα απο πάνω :)
από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα με κρέας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκι έχω χρόνια να το φτιάξω... μμμμ!! :)
ενταξει εν λεω ΠΟΤΕ οχι σεμια πεπερ στεικ,ποτέ ομως!!!Εχω κανει σχεδον την ιδια μπριζολιτσα μονο που δεν ειχε κρεμα γαλακτος,οποτε μπορω να καταλαβω και μονο απο τις φωτο την πανδαισια της γευσης!!!!!!Μπραβο σου χαρα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλα φιλια!!!!
Πω πω ό,τι πρέπει για τον κρύο καιρό!! Συμφωνώ με Κική !! ποτέ δεν λέμε όχι σε πεπερ στέικ!! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστική συνταγή για κρέας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω χρόνια να τη φτιάξω!
Η σάλτσα έδεσε τέλεια!!
Υπέροχη συνταγής της πιπεράτης σάλτσας, μπορεί να συνοδεύει το κρεατάκι μας, ψητό, τηγανητό, ότι
ΑπάντησηΔιαγραφήπρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι!!
Αγαπώ πολύ τα καυτερά!
Φιλάκια πολλά Χαρά μου!
Μπριζολίτσα αγαπημένη!!Η σάλτσα πιπεράτη και νόστιμη!!Φιλάκια^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις πιο ωραίες σάλτσες για μπριζόλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
The steak and sauce look AMAZING!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η κρεμοπιπεράτη σάλτσα σίγουρα το απογειώνει! Το ζήλεψα έτσι όπως το βλέπω και δεν είμαι και φαν του κρέατος, φαντάσου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Π/Σ/Κ!
Φαίνεται τόσο υπέροχο κι αυτή η σάλτσα το απογειώνει!! Νοστιμότατο φαίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ειναι υπερτελειο!!!!!!!!!!!! Και η σαλτσούλα ωραία δεμενη και γευστικο πιατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο, φιλιά!
Εμένα μου αρέσουν πολύ τα στέικ και με αυτή την υπέροχη σαλτσούλα έγινα καταπληκτικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα εκτελέσω με την πρώτη ευκαιρία. Ξερογλείφομαι!
Φιλιά
Ευχαριστούμε και πάλι κορίτσια για την επίσκεψή σας, καλό τριήμερο, ΧΟΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you for your visit :)