For English, scroll down
Με τη φόρμα για mini muffins της silikomart έχω φτιάξει μέχρι τώρα, αρκετές φορές γλυκά μαφινάκια. Αυτή τη φορά είπα να φτιάξω κάτι αλμυρό. Μικρές αλμυρές μπουκίτσες με τυρένια επικάλυψη, εύκολες, νόστιμες και λαχταριστές!
χρειαζόμαστε για 11 μινι muffins
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2/3 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ.αλεύρι καλαμποκιού
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια baking powder
1 αυγό
1/3 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια λάδι από τις λιαστές ντομάτες
1 κουταλιά ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλιά τριμμένη γραβιέρα
για την επικάλυψη
100 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια μαγιονέζα
1 κουταλάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλάκι ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
Σοτάρουμε σε ένα μικρό τηγανάκι το μπέικον για 1-2 λεπτά. Το ρίχνουμε σε χαρτοπετσέτα να φύγουν τα λίπη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται βάζουμε λίγο γάλα ακόμη, το μείγμα πρέπει να είναι όπως ένα λίγο πηχτό μείγμα για κέικ. Προσθέτουμε το μπέικον, τη λιαστή ντομάτα και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε κουταλιές στις θήκες για mini muffins. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Στο μπλεντεράκι βάζουμε τα υλικά της επικάλυψης και τα χτυπάμε να ενωθούν καλά. Απλώνουμε πάνω στα μαφινάκια και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα.
I've used the mini muffin pan from silicomart to make sweet muffins several times. Today, I thought I'd make something salty. Small salty bites, with a cheese topping, delicious and easy to make!
we need for 11 mini muffins
3 bacon rashers, finely chopped
2/3 cup AP flour
1/2 cup corn meal
1/2 tsp sugar
1/4 tsp salt
2 tsps baking powder
1 egg
1/3 cup milk
2 tsps oil, taken from the sun-dried tomatoes
1 Tbsp sun-dried tomatoes, finely chopped
1 Tbsp green onions, finely chopped
1 Tbsp gruyere, grated
for the topping
3 1/3 oz cream cheese at room temperature
2 tsps mayonnaise
1 tsp green onion
1 tsp sun-dried tomato, finely chopped
Saute bacon in a small saucepan for 1-2 min , transfer onto paper towel to drain fat.
In a bowl, combine flour, corn meal, salt, sugar and baking powder and stir. Add egg, milk, oil and stir well. Add more milk, if necessary, mixture should resemble a thick cake batter. Add bacon, sun-dried tomatoes and onions. Stir well and drop by spoonfuls into the mini muffin pan. Bake in preheated oven, at 400F, for 10-12 min, until golden. Allow to cool for 10 min.
Process topping ingredients in a blender. Spread over muffins and sprinkle with more finely chopped green onions and sun-dried tomatoes.
we need for 11 mini muffins
3 bacon rashers, finely chopped
2/3 cup AP flour
1/2 cup corn meal
1/2 tsp sugar
1/4 tsp salt
2 tsps baking powder
1 egg
1/3 cup milk
2 tsps oil, taken from the sun-dried tomatoes
1 Tbsp sun-dried tomatoes, finely chopped
1 Tbsp green onions, finely chopped
1 Tbsp gruyere, grated
for the topping
3 1/3 oz cream cheese at room temperature
2 tsps mayonnaise
1 tsp green onion
1 tsp sun-dried tomato, finely chopped
Saute bacon in a small saucepan for 1-2 min , transfer onto paper towel to drain fat.
In a bowl, combine flour, corn meal, salt, sugar and baking powder and stir. Add egg, milk, oil and stir well. Add more milk, if necessary, mixture should resemble a thick cake batter. Add bacon, sun-dried tomatoes and onions. Stir well and drop by spoonfuls into the mini muffin pan. Bake in preheated oven, at 400F, for 10-12 min, until golden. Allow to cool for 10 min.
Process topping ingredients in a blender. Spread over muffins and sprinkle with more finely chopped green onions and sun-dried tomatoes.
Μου αρεσει που παρ οτι ειναι αλμυρά τα μαφινάκια εχουν ντυθεί με χριστουγεννιάτικα χρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα :)
Αυτά με το κρεμώδες στόλισμα που έχουν σαν επικάλυψη, είναι κανονικότατα αλμυρά cupcakes! Πολύ ωραία και σίγουρα πολύ νόστιμα, θα θυμίζει και κάτι από πίτσα η γεύση τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου!
πανεμορφα κεκακια , μου αρεσε παρα πολυ η επικαλυψη,τα κανει να φαινονται πιο γιορτινα αλλα και πιο νοστιμα φυσικα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια!!!!!
Ωραίο σνακ για όλες τις ώρες, αλλά και για μπουφέ ή τραπέζι σαν ορεκτικό. Μου αρέσει που έβαλες και το "γλασο" από πάνω για να μοιάζουν με cupcakes.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία υλικά Μαρία και φυσικά το αποτέλεσμα θα είναι πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Φαίνονται πολύ λαχταριστά, και τέλεια για χριστουγεννιάτικο σνακ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται λαχταριστά κ αφράτα! Μας άνοιξες την όρεξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιά μας!
Ουάου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίστευτα νόστιμα δείχνουν τα κεκάκια σου!!!
Φιλιά Μαράκι, καλό απόγευμα!
Είναι απίθανα Μαρία μου και γιορτινά.Αυτή η επικάλυψη στο μεταξύ είναι ότι καλύτερο μπορούσε να ταιριάξει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται ότι την επικάλυψη την τρώω άνετα και με το κουταλάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, τόσο οπτικά όσο και γευστικά!
Πολλά φιλιά!
Ωραία κεκάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η κρέμα απο πάνω λαχταριστή.
Βγαίνουν ωραία μικρά σαν μπουκίτσες και είναι ιδανικά για μπουφέ.
Φιλιά
ωραίες λαχταριστές μπουκίτσες!! ότι πρέπει για το χριστουγεννιάτικο μπουφέ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!!
Πολύ ωραία πρόταση! Ειδικα όταν ειναι αλμυρη και περιεχει και μπέικον αχχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!
Φιλια :)
Τελεια φαινονται!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸.¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽(●◡●)✽Οπως καθε χρονο δεν ξεχναω ποτε την μπλοκογειτονια ετσι και φετος περναω να σου ευχηθω ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!!¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸.¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽(●◡●)✽
Μικρά στολιδακια έφτιαξες Μαρία :)
ΑπάντησηΔιαγραφή