Το φαγητό μας σήμερα είναι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο. Μπορούμε να το κάνουμε με ότι ζυμαρικό θέλουμε, εγώ προτίμησα τορτελίνι για αλλαγή. Η μυζήθρα που μου φέρανε από την Τραχειά Αργολίδας είναι πολύ νόστιμη και ήθελα να τη χρησιμοποιήσω σε κάτι διαφορετικό. Βρήκα στα χαρτάκια μου λοιπόν, πρόχειρα γραμμένα, τα υλικά για το φαγητό χωρίς ποσότητες όμως και αποφάσισα να το δοκιμάσω σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Έγινε πολύ νόστιμο, ελαφρύ και υγιεινό.
χρειαζόμαστε
500 γρ τορτελίνια
150 γρ σπανάκι ωμό
100 γρ ξερή μυζήθρα (ή παρμεζάνα τριμμένη)
50-60 γρ καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα καρύδια για 2-3 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σπανάκι, το σκόρδο, τα καρύδια, τη μυζήθρα και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια και τα τρίβουμε όλα μαζί, να γίνουν μια ωραία σάλτσα. Η ποσότητα της σάλτσας είναι περίπου 500ml. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα τορτελίνια και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα και σερβίρουμε.
Our dish today is very easy, very tasty and very quick to make. We can use any type of pasta we like, I used tortellini for a change. I found the recipe hidden somewhere in my foot notes, I adjusted the ingredients to my taste and found the end result light and healthy.
we need
1 lb 1 oz tortellini
5 oz fresh spinach
3 1/3 oz grated parmesan
2 oz walnuts
1 garlic clove
salt and pepper, to taste
Saute walnuts in a pan for 2-3 min, over medium heat, and let cool.
Boil tortellini according to package instructions. Drain, reserving 1 cup of the water they were boiled in.
In a food processor, process spinach, garlic, walnuts, parmesan, salt, pepper and reserved cup of water. The sauce will yield approximately 16 oz.
Pour sauce over tortellini and stir. Sprinkle with extra parmesan and serve.
χρειαζόμαστε
500 γρ τορτελίνια
150 γρ σπανάκι ωμό
100 γρ ξερή μυζήθρα (ή παρμεζάνα τριμμένη)
50-60 γρ καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα καρύδια για 2-3 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σπανάκι, το σκόρδο, τα καρύδια, τη μυζήθρα και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια και τα τρίβουμε όλα μαζί, να γίνουν μια ωραία σάλτσα. Η ποσότητα της σάλτσας είναι περίπου 500ml. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα τορτελίνια και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα και σερβίρουμε.
Our dish today is very easy, very tasty and very quick to make. We can use any type of pasta we like, I used tortellini for a change. I found the recipe hidden somewhere in my foot notes, I adjusted the ingredients to my taste and found the end result light and healthy.
we need
1 lb 1 oz tortellini
5 oz fresh spinach
3 1/3 oz grated parmesan
2 oz walnuts
1 garlic clove
salt and pepper, to taste
Saute walnuts in a pan for 2-3 min, over medium heat, and let cool.
Boil tortellini according to package instructions. Drain, reserving 1 cup of the water they were boiled in.
In a food processor, process spinach, garlic, walnuts, parmesan, salt, pepper and reserved cup of water. The sauce will yield approximately 16 oz.
Pour sauce over tortellini and stir. Sprinkle with extra parmesan and serve.
καλημερα!! πωπω τι ωραιος συνδυασμος!!! πανευκολη μακαροναδα και ωραια ιδεα για το σπανακι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερό φαγητό Μαράκι και η προσθήκη των καρυδιών πολύ ενδιαφέρουσα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!!
μμμμ τελεια και λαχταριστα !Μπραβο Μαρια!!!Μου φαινονται τοσο ωραια που θα μπορουσα να τα κανω και ως ορεκτικο κε ενα καλο τραπεζι!!!μμμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλα!!
Αν και τα τορτελίνια μου αρεσουν γεμιστά με κρεατάκι και με σπανάκι θα τα τσάκιζα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα καρύδια στα ζυμαρικά μου αρέσουν πάρα πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο και πλήρες πιάτο. Είμαι σίγουρη για την τέλεια γεύση του!!!
Καλό βράδυ Μαρία!
Πραγματικά πολύ εύκολο φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι θρεπτικό χάρη στο σπανάκι!
Βλέποντας τις φωτογραφίες πείνασα πολύ!
Φιλιά
Μα είναι τόσο νόστιμα τα μακαρόνια σου Μαρία μου!!! Φοβερός συνδυασμός!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλή εβδομάδα!
Μα είναι τόσο νόστιμα τα μακαρόνια σου Μαρία μου!!! Φοβερός συνδυασμός!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλή εβδομάδα!
Μαρία ωραίο φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η σάλτσα με το σπανάκι και τα καρύδια φοβερή.
Και αρέσουν πολύ τα τορτελίνια σε όλους.
Φιλιά πολλά
Μου αρέσει πολύ που άφησες τη σάλτσα έτσι απλή και αναδεικνύεται η γεύση της μυζήθρας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο πιάτο Μαρία μου!
Glad that I backtracked...love, love your Greek take on this lovely and super delicious tortellini spinach with the ground walnuts...yummm!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ! Το φαγητό αυτό είναι και εύκολο και ελαφρύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you Elisabeth :)