This past summer I went for a quick visit to Ottawa, after having finally convinced my hubby to take me to the local Science and Technology Museum. SCORE: xara 1- hubby 0. My hubby hates museums and I had to fight hard for this one...I have to say though that he also ended up loving it as much as I did!!!
I put a few pics together from downtown Ottawa, just for a quick tour..
Ottawa is not a big city, the population recently stretched to 1.000.000 people. It's our Canadian Capital city and its name means "to trade". The standard of living is high and unemployment is low.
Winters can be very cold with minimum temperatures of -36C(-32,8F) BRRRR.. and summers are warm and humid, with temperatures up to +30C (86F), with a humidex up to 40C (104F).
Rideau Canal connects the Ottawa River and the St. Lawrence River. During part of the winter season, the canal freezes over, therefore providing a 7,8 km (4,8 mi) outdoor skating rink, the longest worldwide. There are kiosks throughout its length where skaters can stop for a hot beverage and a Beaver Tail, a trademark dessert from Ottawa.
I found the recipe on the internet, so here it is: fried dough, shaped like a beaver's tail. Enjoy!
we need
1/2 cup warm water
5 tsps dry yeast
pinch of sugar
1 cup warm milk
1/3 cup sugar
1 1/2 tsps salt
1 tsp vanilla
2 eggs
1/3 cup oil
4 1/2-5 cups unbleached A.P. flour
oil for frying
toppings
granulated sugar
cinnamon
nutella
chocolate chips
M&M's
ice cream
fruit
In a large mixing bowl, stir together yeast, warm water and pinch of sugar. Allow to stand for a few min., until foamy. Stir in remaining sugar, milk, vanilla, eggs, oil, salt and most of the flour, kneading to obtain a soft dough. Knead for 5-8 min., adding flour as needed to form an elastic dough. Cover and let rise for 30-40 min.
Gently deflate dough. Pinch off a small piece of dough, slightly larger than a golf ball, press and stretch into an oval shape and let rest (covered with a tea towel, while preparing remaining dough).
In Dutch oven, heat oil about 3 in. deep and fry until golden brown on each side, turning once.
Drain on paper towels and sprinkle with sugar and cinnamon or spread with nutella and top with fruit and candy, or with a scoop of ice cream, whatever your heart desires :)) They are delicious!!! This recipe will yield about 20 tails that will vanish PRETTY FAST!!!
Here's something from the museum that really deserved to have a spot in a food blog: An apple peeler!/ Ένα έκθεμα του Μουσείου που άξιζε να παρουσιαστεί σε food blog: Ένας καθαριστής μήλων!
Different views from the Rideau Canal. Μερικές εικόνες από το Rideau Canal.
City side streets and an Amphibus that tours both land and water/ Δρομάκια της πόλης και ένα αμφίβιο λεωφορείο που ξεναγεί τουρίστες στην ξηρά και στο ποτάμι.
The statues on the left commemorate the Supreme Court of Canada's decision that women were persons and they could vote,. On the right, it's the tomb of the unknown soldier where a soldier was recently murdered./ Τα αγάλματα στ'αριστερά είναι προς τιμή των γυναικών που, με απόφαση του Αρείου Πάγου του Καναδά, ονομάστηκαν "πρόσωπα που είχαν δικαίωμα ψήφου". Στα δεξιά είναι το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου ένας φρουρός δολοφονήθηκε πρόσφατα.
Parliament Buildings./ Τα κτίρια της Βουλής.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε πήγα μια μονοήμερη εκδρομή στην Οττάβα,αφού μπόρεσα τελικά να πείσω τον σύζυγό μου να με πάει στο εκεί μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας.ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Χαρά 1- Σύζυγος 0. Ο σύζυγος μισεί τα μουσεία και χρειάστηκε να παλέψω σκληρά γι' αυτό... Πρέπει να πω ότι τελικά του άρεσε πολύ, όπως φυσικά άρεσε και σ' εμένα!!!
Συγκέντρωσα μερικές φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης, για μια γρήγορη περιήγηση.
Η Οττάβα δεν είναι μεγάλη πόλη, ο πληθυσμός της με το ζόρι έφτασε πρόσφατα το 1.000.000 κατοίκους. Είναι η πρωτεύουσα του Καναδά και το όνομά της σημαίνει "εμπορεύομαι". Έχει ψηλό επίπεδο ζωής και το ποσοστό της ανεργίας είναι χαμηλό.
Ο χειμώνας είναι πολύ κρύος, η κατώτατη θερμοκρασία είναι -36 C MΠΡΡΡ.. ενώ το καλοκαίρι είναι ζεστό και υγρό με θερμοκρασία +30 C, που με το δείκτη υγρασίας ανεβαίνει στους +40 C.
Το Κανάλι του Rideau ενώνει τον ποταμό της Οττάβας με τον ποταμό του Αγίου Λαυρεντίου. Στη διάρκεια του χειμώνα το νερό στο κανάλι παγώνει, δημιουργώντας έτσι ένα υπαίθριο παγοδρόμιο μήκους 7,8 χιλιομέτρων, το μεγαλύτερο στον κόσμο.
Yπάρχουν περίπτερα κατά μήκος του, όπου οι παγοδρόμοι μπορούν να σταματήσουν για ένα ζεστό ρόφημα και Ουρές Κάστορα, ένα παραδοσιακό γλυκό της πόλης.
Τη συνταγή τη βρήκα στο διαδίκτυο και ιδού: τηγανητή ζύμη σε σχήμα ουράς κάστορα. Απολαύστε!
χρειαζόμαστε
1/2 φλ. χλιαρό νερό
5 κ.γ. ξερή μαγιά
τσιμπιά ζάχαρη
1 φλ.χλιαρό γάλα
1/3 φλ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. βανίλια
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/3 φλ. λάδι
4 1/2-5 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
λάδι για τηγάνισμα
επικάλυψη
ζάχαρη
κανέλα
νουτέλλα
δάκρυα σοκολάτας
Μ&Μ's
παγωτό
φρούτα
Σε μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά και την τσιμπιά ζάχαρης μέσα στο χλιαρό νερό. Αφήνουμε να σταθεί μερικά λεπτά μέχρι ν'αφρίσει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, τ'αυγά, το λάδι, τ'αλάτι και το περισσότερο από αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά.
Πιέζουμε απαλά τη ζύμη να ξεφουσκώσει. Κόβουμε ένα κομάτι, λίγο μεγαλύτερο από μια μπάλα γκολφ, το ανοίγουμε σε σχήμα οβάλ και το σκεπάζουμε με πετσέτα, όσο προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι (περίπου 7 εκ. βαθύ) και τηγανίζουμε τις ουρές κάστορα μέχρι να ροδίσουν από την κάθε πλευρά, γυρίζοντας μια φορά.
Στραγγίζουμε σε χαρτί και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη, ή αλείβουμε την επιφάνεια με νουτέλα και στολίζουμε με φρούτα και M&M's, ή συνοδεύουμε με παγωτό, ότι μας αρέσει :)) Είναι πεντανόστιμες!!! Η συνταγή αυτή δίνει περίπου 20 ουρές κάστορα που θα εξαφανιστούν ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!
I put a few pics together from downtown Ottawa, just for a quick tour..
Ottawa is not a big city, the population recently stretched to 1.000.000 people. It's our Canadian Capital city and its name means "to trade". The standard of living is high and unemployment is low.
Winters can be very cold with minimum temperatures of -36C(-32,8F) BRRRR.. and summers are warm and humid, with temperatures up to +30C (86F), with a humidex up to 40C (104F).
Rideau Canal connects the Ottawa River and the St. Lawrence River. During part of the winter season, the canal freezes over, therefore providing a 7,8 km (4,8 mi) outdoor skating rink, the longest worldwide. There are kiosks throughout its length where skaters can stop for a hot beverage and a Beaver Tail, a trademark dessert from Ottawa.
I found the recipe on the internet, so here it is: fried dough, shaped like a beaver's tail. Enjoy!
we need
1/2 cup warm water
5 tsps dry yeast
pinch of sugar
1 cup warm milk
1/3 cup sugar
1 1/2 tsps salt
1 tsp vanilla
2 eggs
1/3 cup oil
4 1/2-5 cups unbleached A.P. flour
oil for frying
toppings
granulated sugar
cinnamon
nutella
chocolate chips
M&M's
ice cream
fruit
In a large mixing bowl, stir together yeast, warm water and pinch of sugar. Allow to stand for a few min., until foamy. Stir in remaining sugar, milk, vanilla, eggs, oil, salt and most of the flour, kneading to obtain a soft dough. Knead for 5-8 min., adding flour as needed to form an elastic dough. Cover and let rise for 30-40 min.
Gently deflate dough. Pinch off a small piece of dough, slightly larger than a golf ball, press and stretch into an oval shape and let rest (covered with a tea towel, while preparing remaining dough).
In Dutch oven, heat oil about 3 in. deep and fry until golden brown on each side, turning once.
Drain on paper towels and sprinkle with sugar and cinnamon or spread with nutella and top with fruit and candy, or with a scoop of ice cream, whatever your heart desires :)) They are delicious!!! This recipe will yield about 20 tails that will vanish PRETTY FAST!!!
Here's something from the museum that really deserved to have a spot in a food blog: An apple peeler!/ Ένα έκθεμα του Μουσείου που άξιζε να παρουσιαστεί σε food blog: Ένας καθαριστής μήλων!
Different views from the Rideau Canal. Μερικές εικόνες από το Rideau Canal.
City side streets and an Amphibus that tours both land and water/ Δρομάκια της πόλης και ένα αμφίβιο λεωφορείο που ξεναγεί τουρίστες στην ξηρά και στο ποτάμι.
The statues on the left commemorate the Supreme Court of Canada's decision that women were persons and they could vote,. On the right, it's the tomb of the unknown soldier where a soldier was recently murdered./ Τα αγάλματα στ'αριστερά είναι προς τιμή των γυναικών που, με απόφαση του Αρείου Πάγου του Καναδά, ονομάστηκαν "πρόσωπα που είχαν δικαίωμα ψήφου". Στα δεξιά είναι το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου ένας φρουρός δολοφονήθηκε πρόσφατα.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε πήγα μια μονοήμερη εκδρομή στην Οττάβα,αφού μπόρεσα τελικά να πείσω τον σύζυγό μου να με πάει στο εκεί μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας.ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Χαρά 1- Σύζυγος 0. Ο σύζυγος μισεί τα μουσεία και χρειάστηκε να παλέψω σκληρά γι' αυτό... Πρέπει να πω ότι τελικά του άρεσε πολύ, όπως φυσικά άρεσε και σ' εμένα!!!
Συγκέντρωσα μερικές φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης, για μια γρήγορη περιήγηση.
Η Οττάβα δεν είναι μεγάλη πόλη, ο πληθυσμός της με το ζόρι έφτασε πρόσφατα το 1.000.000 κατοίκους. Είναι η πρωτεύουσα του Καναδά και το όνομά της σημαίνει "εμπορεύομαι". Έχει ψηλό επίπεδο ζωής και το ποσοστό της ανεργίας είναι χαμηλό.
Ο χειμώνας είναι πολύ κρύος, η κατώτατη θερμοκρασία είναι -36 C MΠΡΡΡ.. ενώ το καλοκαίρι είναι ζεστό και υγρό με θερμοκρασία +30 C, που με το δείκτη υγρασίας ανεβαίνει στους +40 C.
Το Κανάλι του Rideau ενώνει τον ποταμό της Οττάβας με τον ποταμό του Αγίου Λαυρεντίου. Στη διάρκεια του χειμώνα το νερό στο κανάλι παγώνει, δημιουργώντας έτσι ένα υπαίθριο παγοδρόμιο μήκους 7,8 χιλιομέτρων, το μεγαλύτερο στον κόσμο.
Yπάρχουν περίπτερα κατά μήκος του, όπου οι παγοδρόμοι μπορούν να σταματήσουν για ένα ζεστό ρόφημα και Ουρές Κάστορα, ένα παραδοσιακό γλυκό της πόλης.
Τη συνταγή τη βρήκα στο διαδίκτυο και ιδού: τηγανητή ζύμη σε σχήμα ουράς κάστορα. Απολαύστε!
χρειαζόμαστε
1/2 φλ. χλιαρό νερό
5 κ.γ. ξερή μαγιά
τσιμπιά ζάχαρη
1 φλ.χλιαρό γάλα
1/3 φλ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. βανίλια
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/3 φλ. λάδι
4 1/2-5 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
λάδι για τηγάνισμα
επικάλυψη
ζάχαρη
κανέλα
νουτέλλα
δάκρυα σοκολάτας
Μ&Μ's
παγωτό
φρούτα
Σε μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά και την τσιμπιά ζάχαρης μέσα στο χλιαρό νερό. Αφήνουμε να σταθεί μερικά λεπτά μέχρι ν'αφρίσει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, τ'αυγά, το λάδι, τ'αλάτι και το περισσότερο από αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά.
Πιέζουμε απαλά τη ζύμη να ξεφουσκώσει. Κόβουμε ένα κομάτι, λίγο μεγαλύτερο από μια μπάλα γκολφ, το ανοίγουμε σε σχήμα οβάλ και το σκεπάζουμε με πετσέτα, όσο προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι (περίπου 7 εκ. βαθύ) και τηγανίζουμε τις ουρές κάστορα μέχρι να ροδίσουν από την κάθε πλευρά, γυρίζοντας μια φορά.
Στραγγίζουμε σε χαρτί και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη, ή αλείβουμε την επιφάνεια με νουτέλα και στολίζουμε με φρούτα και M&M's, ή συνοδεύουμε με παγωτό, ότι μας αρέσει :)) Είναι πεντανόστιμες!!! Η συνταγή αυτή δίνει περίπου 20 ουρές κάστορα που θα εξαφανιστούν ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!
αχ ποσο απολαμβανω αυτες τις 'μπλογκοβολτες".Η ottawa δεν πιστευα οτι εχει μονο τοσους κατοικους,θα μου πεις με -36 το χειμωνα ποσους ηθελες να εχει!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρεσαν παραπολυ οι ουρες καστορα,μ αρεσε το μαυρο αλευρι αντι για ασπρο,θα τις κανω σιγουρα αυτες "τις ουρες" γιατι ειμαι σιγουρη οτι θα ξετρελαθουν τα αγορακια μου!!!
Ε λοιπόν Χαρούλα μου με τέτοιες θερμοκρασίες, δεν θα μπορούσα να ζω εκεί με τίποτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτός σου όμως μας ταξίδεψαν κι εμας σε πολύ όμορφα σημεία της Ottawa!!
Ο καθαριστής μήλου πολύ εντυπωσιακός!!!
Οσο για τις ουρές κάστορα, λέω να τις δοκιμάσω, η συνταγή δείχνει πολύ ενδιαφέρουσα!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Τι όμορφες φωτογραφίες! το κανάλι πρέπει να είναι υπέροχο! αλλά πιο πολύ μου άρεσε το μηχάνημα που ξεφλουδίζει μήλα! Τσιμπάω φυσικά και μια ουρά κάστορα και σας φιλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή βδομάδα :)
Μπρρρ κλείστε τις πόρτες ξεπάγιασα!! Άκου -36!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά τι λιχουδιά θα την τιμήσω!!Όλα και όλα!!
Mέχρι να δω τι ήταν οι ουρές κάστορα, τρόμαξα λίγο..χιχι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοιες ουρές τρώω μπόλικες Χαρά ;)
Ωραία πόλη φαίνεται. Το χειμώνα θα ήθελανα την επισκεφθώ κι ας έχει κρύο.
Φιλιά
Ψηφιζω την τελευταια σου φωτογραφια!Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο όνομα για γλυκό! Χνουδωτό και γλυκούλικο ζωάκι ο κάστορας, γλυκές λοιπόν και οι ουρές του ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοιάζει με ντόνατς πάντως, με τέτοιο κρύο εκεί πάνω λογικό να τρώνε ζεστές τηγανιτές λιχουδιές.
Γενικά ο Καναδάς νομίζω πως έχει πολύ ωραία φυσικά τοπία παρά το πολύ κρύο. Το αποκορύφωμα φυσικά θα είναι ο Νιαγάρας, εμπειρία ζωής να τον δει κάποιος από κοντά φαντάζομαι!
Πολύ χαίρομαι που έμαθα για την Οττάβα και πολύ όμορφες φωτογραφίες. Η ουρά του κάστορα ενδιαφέρουσα και εύκολη! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήσα λουκουμας ειναι δλδ ε;!!! τι υπεροχα μερη σα να ταξιδεψα και εγω εμ τις εικονες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ γλυκιά η ουρίτσα του κάστορα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαμμια δεκαριά ουρίτσες κάστορα, άνετα τις "χτυπάγαμε" για πρωϊνό, Χαρά μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία φωτογραφικά ντοκουμέντα, από αυτήν την τόσο μακρινή για μας πόλη.
Ευχαριστούμε σε.
Xara, thanks for sharing your beautiful photos of your trip to Ottawa; haven't been there in several years. (we have relatives living in Ottawa)
ΑπάντησηΔιαγραφήYour fried dough looks so inviting, and yummy...especially topped with all the goodies! xoxo