τάρτα με κρεμμύδια/Onion Tart


Αυτή η τάρτα είναι από τις αγαπημένες μου. Εύκολη, νόστιμη, με καρυδάκι ή φουντούκι στη ζύμη της βάσης για ιδιαίτερη νοστιμιά. Μπορούμε να τη σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή σαν κυρίως γεύμα με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

χρειαζόμαστε
για τη ζύμη
100 γρ βούτυρο
200 γρ αλεύρι
50 γρ καρύδι ή φουντούκι τριμμένο
3 κουταλιές κρύο νερό
για τη γέμιση
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γρ γκούντα τριμμένο
50 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
τα φυλλαράκια από 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι-πιπέρι

Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι ώσπου να γίνουν σαν τρίμματα. Προσθέτουμε τα καρύδια και το νερό και ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει μια απαλή ζύμη. Δεν πολυζυμώνουμε γιατί θα σκληρύνει.Την διπλώνουμε σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια.και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το θυμάρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά ακόμη. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό κομμάτι και την απλώνουμε σε μια ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα. Απλώνουμε το τριμμένο γκούντα. Στο τηγάνι με τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει η τάρτα μας ένα χρυσαφί χρώμα.


This is one of my most favorite tarts. It's easy, delicious, with walnuts or hazelnut in the dough for added taste. It can be served either as an appetizer or as a main dish, with a green salad.

we need
for the dough
3 1/3 oz butter
6 1/3 oz flour
1 2/3 oz walnuts or hazelnut
3 Tbsps cold water
for the filling
2 Tbsps olive oil
2 onions, sliced in coins
2-3 green onions, finely chopped
3 1/3 oz gouda cheese, grated
1 2/3 oz romano cheese, grated
6 2/3 oz heavy cream
2 eggs
leaves from 2-3 fresh thyme branches
salt and pepper, to taste


Blend flour with butter until crumbly. Add walnuts and water and knead until dough is soft. Do not over knead because dough will harden. Wrap with clear plastic wrap and refrigerate for at least 30 min.
Heat oil in a large frying pan and saute onions over medium heat, stirring until soft. Add thyme and continue stirring for 2-3 more min. Remove pan from heat.
Roll dough out into a circle large enough to cover bottom and sides of a greased tart pan. Spread grated gouda. Beat eggs lightly and add to onions along with cream, romano cheese, salt and pepper. Stir to combine and turn into tart pan. Bake in preheated oven, at 350F, for 30-35 min, or until golden.

12 σχόλια:

  1. Φοβερη ταρτα! Γεια στα χερια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν με πρόλαβες σήμερα, αλλά αντιγράφω για μελλοντική χρήση!!
    Τέλεια μοιάζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα τα ταρτάκια σου και σίγουρα γευστικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω θα τα δοκιμάσω άμεσα!Εξαιρετικά ταρτάκια!Φιλιάα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλη τσαχπινιά το καρυδάκι στην ζύμη!!
    Και σε μπουφέ θα κλέψει την παράσταση!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ λαχταριστές οι ταρτούλες, πολύ θα ήθελα να τις δοκιμάσω!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχες αλμυρές ταρτούλες!
    Εύγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και πόσο ωραία δένει η γλύκα των κρεμμυδιών με τα τυριά!
    Δε λέω ποτέ όχι σε μια αλμυρή τάρτα! Και αυτή θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και δική μου αγαπημένη Μαρία!
    Λατρεύω τη γλυκιά γεύση των κρεμμυδιών, ειδικά σε τάρτες για αυτό και προσπαθώ να δοκιμάζω όσες περισσότερες παραλλαγές μπορώ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχη παρουσίαση για μια καταπληκτική νοστιμιά!!!
    Εξαιρετικά τα ταρτάκια!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ μου αρέσει η σκέψη σε ατομικές τάρτες, σερβιρισμένες μέσα στα πιάτα με ότι συνοδευτικό αρέσει στον καθένα, Μαρία μου.
    Πανέμορφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Se ven muy ricas y crujientes una verdadera delicia sus tartaletas,abrazos

    ΑπάντησηΔιαγραφή