τούρτα με άρωμα καφέ/Coffee Tart

Μια υπέροχη τούρτα σας έχουμε σήμερα! Έχει έντονο το άρωμα και τη γεύση του καφέ, κάτι που σε εμάς αρέσει πολύ, είναι εύκολη και πολύ νόστιμη. Την έφτιαξα με σαβαγιάρ χωρίς γλουτένη, από τα δωράκια της εταιρείας διακίνησης των προϊόντων Dr.Schär  μετά την παρουσίαση.
Φυσικά γίνεται και με κανονικά σαβαγιάρ. 

χρειαζόμαστε
10-12 σαβαγιάρ για τη βάση
250 γρ τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ γιαούρτι
200 γρ κρέμα γάλακτος
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλάκια καφέ στιγμής
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη (7γρ)
τριμμένη και λιωμένη κουβερτούρα για το στόλισμα

Στρώνουμε τα σαβαγιάρ στον πάτο μιας φόρμας που ανοίγει. Σε 3 κουταλιές ζεστό νερό διαλύουμε τον καφέ στιγμής και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε μισό φλιτζάνι νερό και βάζουμε τη ζελατίνα να μαλακώσει για 5 λεπτά περίπου. Βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζελατίνα. Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη να γίνει ένα αφράτο μείγμα και προσθέτουμε τον καφέ και τη ζελατίνα. Ρίχνουμε το γιαούρτι και την σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Απλώνουμε την κρέμα στα σαβαγιάρ και αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Στολίζουμε την τούρτα μας με λιωμένη ή τριμμένη κουβερτούρα ή και με τα δυο :)
Και μην ξεχνάτε την GlutenFree World Day την Κυριακή 11 Μαΐου από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 στo Hub Events. H συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο είναι απαραίτητη η προεγγραφή στη διεύθυνση: 
Μπορείτε να συμμετάσχετε και στον διαγωνισμό, στέλνοντας την gluten free συνταγή σας παρασκευασμένη με ένα προϊόν Schär στο athens@drschaer.com, μαζί με μια φωτογραφία της δημιουργίας σας. Ο Άκης Πετρετζίκης θα επιλέξει την αγαπημένη του συνταγή και ο νικητής θα κερδίσει ένα πλούσιο πακέτο με προϊόντα Schär ενώ θα μαγειρέψει τη νικητήρια συνταγή μαζί με τον Άκη στην εκδήλωση Glutenfree World Day στις 11 Μαΐου.
Today we have an amazing  tart, with the intense aroma and  flavor of coffee (something that we really love), easy to make and  delicious. I used gluten free lady fingers, that I received as part of a promotion from "Dr. Schar", a company that produces gluten free products. Naturally, any kind of lady fingers can be used.   

we need
10-12 lady fingers
8 oz mascarpone, at room temperature
6 2/3 oz yogurt
6 2/3 oz whipping cream
2/3 cup sugar
4 tsps instant coffee granules
1 1/4 oz envelope unflavored gelatin powder
Baking chocolate, grated and melted, for decoration

Layer lady fingers over bottom of spring form pan. Dilute coffee granules in three Tbsps hot water and let cool. In a small pot, sprinkle gelatin powder over 1/2 cup of water and let stand for 5 min. Transfer pot to stove and heat while stirring, until gelatin is diluted. Remove from heat and allow to cool. In a bowl, whip cream. In another bowl, beat mascarpone with sugar until light and fluffy, then add coffee and gelatin. 
Fold in yogurt and whipped cream and stir, until well incorporated. Spread mixture over lady fingers and refrigerate overnight. Decorate with either grated or melted chocolate or both :)

16 σχόλια:

  1. Απιστευτη τουρτα!!!
    Μια εικονα 1000 λεξεις!!
    Μπραβο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη τουρτίτσα!
    Στο άρωμα του καφέ δεν λέμε ποτέ όχι!
    Φιλιά πολλά!
    Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς γλουτένη ε; πολύ καλό!
    Ο καφές αγαπημένη μου γεύση , μπράβο για την ιδέα και την εκτέλεση φυσικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εξαιρετική πρόταση πολύ ωραία παρουσίαση να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία η τούρτα σου!!! Πώς να της αντισταθείς;;;;
    Καλή εβδομάδα από αύριο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστός Ανέστη, Μαρία μου.

    Πολύ μου αρέσουν τα γλυκάκια με άρωμα καφέ ή μόκας, σε αντίθεση με τους άντρες μου.

    Οπότε μια τέτοια "mini" τουρτίτσα, άνετα την φτιάχνω μόνη για "πάρτη" μου και τους αφήνω με την γλύκα στο στόμα :-))

    Καλό βράδυ και χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή είναι τούρτα για μένα, την .... αλκοολική του καφέ;-)
    Φιλιά Μαράκι, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχη συνταγή, καλοκαιρινό γλυκάκι μούρλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημέρα!! πολυ ωραια η τουρτα σου! και αν ειναι κ χωρις γλουτενη θα την εξαφανίσω μονη μου στο λεπτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η πρώτη φωτογραφία ειναι τόσο λαχταριστη!

    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έμεινε κανένα κομματάκι και για μένα;;;;;
    Πωπω τι ωραία τούρτα! Μύρισε ο καφές ως εδώ!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φοβερή παρουσίαση και ένα άρωμα του καφέ μεθυστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Xara, how could I have missed your incredible, and super light, and droolworthy chocolate tar?...another recipe, so yummy! xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή