Good morning friends! It's already April and we're still surrounded by snow banks here, in beautiful Montreal..Our dish today is an altered moussaka, where ground beef is absent and cheese and bacon blend in layers of bechamel.. We didn't get a chance to comment on it much, it was gobbled in no time..Bon Appetit :)
we need
2 lbs potatoes
2 lbs zucchini
2 lbs eggplant
oil for frying
10 oz ricotta cheese
7 oz feta cheese, crumbled
1/4 cup grated parmesan
8 oz bacon
2 Tbsps fresh parsley, finely chopped (or 1 tsp dried)
salt and pepper, to taste
for the bechamel sauce
4 cups milk
1 Tbsp butter
6 Tbsps corn starch
2 eggs
Peel and slice potatoes, fry in hot oil and place on paper towels, to absorb excess oil. Slice and fry zucchini, place on paper towels. Repeat the same procedure with eggplant.
For the bechamel, heat 3 1/2 cups of milk with the butter in a pot, and dilute corn starch in remaining 1/2 cup of milk. As soon as the milk comes to a boil, remove pot from element and add diluted corn starch. Reduce heat, return pot to element and stir well, until thickened. Remove pot from element, beat two eggs in a small bowl and add to bechamel, stirring well to combine.
Cut bacon in pieces and place in hot frying pan. When crispy, drain fat and turn bacon into a deep bowl. Place ricotta, feta, parmesan, parsley, with 2 cups of bechamel and some pepper in the bowl, and stir to combine.
Layer potatoes in a 10X12 pan, salt lightly and cover with half the cheese-bechamel mixture. Layer zucchini over the bechamel, salt and cover with remaining half bechamel mixture. Layer eggplant, season, add some salt to reserved bechamel and spread over eggplant.
Bake in a preheated oven, at 350F, for about 40 min., or until golden.
Απριλιάτικες καλημέρες από το όμορφο Μόντρεαλ, όπου είμαστε ακόμα περικυκλωμένοι από βουνά χιονιού...Ένας διαφορετικός μουσακάς σήμερα, με απόντα τον κιμά, με μπεσαμέλ τυριών και μπέικον. Δεν είχα την ευκαιρία ν' ακούσω πολλά σχόλια, καταβροχθίστηκε σε χρόνο μηδέν...Bon Appetit :)
χρειαζόμαστε
1 κιλό πατάτες
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κιλό μελιτζάνες
λάδι για τηγάνισμα
300 γρ. τυρί ρικότα
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
250 γρ. μπέικον
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
για τη μπεσαμέλ
4 φλ. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
6 κ.σ. κορν φλάουρ
2 αυγά
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες, τηγανίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις μελιτζάνες.
Για τη μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι 3 1/2 φλ. από το γάλα μαζί με το βούτυρο, ενώ στο υπόλοιπο 1/2 φλ. διαλύουμε το κορν φλάουρ. Μόλις είναι έτοιμο να βράσει, αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε το διαλυμένο σε γάλα κορν φλάουρ. Επιστρέφουμε στο μάτι, χαμηλώνοντας την ένταση, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε και πάλι, χτυπάμε δυο αυγά σ' ένα μπολ και προσθέτουμε, ανακατεύοντας γρήγορα.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε καυτό τηγάνι. Μόλις ξεροψηθεί, στραγγίζουμε το λίπος και βάζουμε σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το ρικότα, τη φέτα, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, λίγο πιπέρι και δυο φλιτζάνια από τη μπεσαμέλ, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν.
Στρώνουμε τις πατάτες σ' ένα ταψί 25 Χ 30 εκ, αλατίζουμε ελαφρά και καλύπτουμε με το μισό μείγμα μπεσαμέλ-τυριών. Στρώνουμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε και καλύπτουμε πάλι με το μείγμα της μπεσαμέλ. Στρώνουμε τις μελιτζάνες, αλατίζουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι στη μπεσαμέλ που έχουμε κρατήσει, και απλώνουμε πάνω στις μελιτζάνες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180β για 40 περίπου λεπτά, ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
we need
2 lbs potatoes
2 lbs zucchini
2 lbs eggplant
oil for frying
10 oz ricotta cheese
7 oz feta cheese, crumbled
1/4 cup grated parmesan
8 oz bacon
2 Tbsps fresh parsley, finely chopped (or 1 tsp dried)
salt and pepper, to taste
for the bechamel sauce
4 cups milk
1 Tbsp butter
6 Tbsps corn starch
2 eggs
Peel and slice potatoes, fry in hot oil and place on paper towels, to absorb excess oil. Slice and fry zucchini, place on paper towels. Repeat the same procedure with eggplant.
For the bechamel, heat 3 1/2 cups of milk with the butter in a pot, and dilute corn starch in remaining 1/2 cup of milk. As soon as the milk comes to a boil, remove pot from element and add diluted corn starch. Reduce heat, return pot to element and stir well, until thickened. Remove pot from element, beat two eggs in a small bowl and add to bechamel, stirring well to combine.
Cut bacon in pieces and place in hot frying pan. When crispy, drain fat and turn bacon into a deep bowl. Place ricotta, feta, parmesan, parsley, with 2 cups of bechamel and some pepper in the bowl, and stir to combine.
Layer potatoes in a 10X12 pan, salt lightly and cover with half the cheese-bechamel mixture. Layer zucchini over the bechamel, salt and cover with remaining half bechamel mixture. Layer eggplant, season, add some salt to reserved bechamel and spread over eggplant.
Bake in a preheated oven, at 350F, for about 40 min., or until golden.
Απριλιάτικες καλημέρες από το όμορφο Μόντρεαλ, όπου είμαστε ακόμα περικυκλωμένοι από βουνά χιονιού...Ένας διαφορετικός μουσακάς σήμερα, με απόντα τον κιμά, με μπεσαμέλ τυριών και μπέικον. Δεν είχα την ευκαιρία ν' ακούσω πολλά σχόλια, καταβροχθίστηκε σε χρόνο μηδέν...Bon Appetit :)
χρειαζόμαστε
1 κιλό πατάτες
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κιλό μελιτζάνες
λάδι για τηγάνισμα
300 γρ. τυρί ρικότα
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
250 γρ. μπέικον
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
για τη μπεσαμέλ
4 φλ. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
6 κ.σ. κορν φλάουρ
2 αυγά
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες, τηγανίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις μελιτζάνες.
Για τη μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι 3 1/2 φλ. από το γάλα μαζί με το βούτυρο, ενώ στο υπόλοιπο 1/2 φλ. διαλύουμε το κορν φλάουρ. Μόλις είναι έτοιμο να βράσει, αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε το διαλυμένο σε γάλα κορν φλάουρ. Επιστρέφουμε στο μάτι, χαμηλώνοντας την ένταση, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε και πάλι, χτυπάμε δυο αυγά σ' ένα μπολ και προσθέτουμε, ανακατεύοντας γρήγορα.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε καυτό τηγάνι. Μόλις ξεροψηθεί, στραγγίζουμε το λίπος και βάζουμε σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το ρικότα, τη φέτα, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, λίγο πιπέρι και δυο φλιτζάνια από τη μπεσαμέλ, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν.
Στρώνουμε τις πατάτες σ' ένα ταψί 25 Χ 30 εκ, αλατίζουμε ελαφρά και καλύπτουμε με το μισό μείγμα μπεσαμέλ-τυριών. Στρώνουμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε και καλύπτουμε πάλι με το μείγμα της μπεσαμέλ. Στρώνουμε τις μελιτζάνες, αλατίζουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι στη μπεσαμέλ που έχουμε κρατήσει, και απλώνουμε πάνω στις μελιτζάνες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180β για 40 περίπου λεπτά, ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
καλημέρα!! τέλειος ο τυρένιος μουσακάς σου!! μ αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν αμφιβάλλω ότι εξαφανίστηκε σε χρόνο μηδέν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατος ο χορτοφαγικός μουσακάς σου Χαρούλα!
Φιλιά!
Εντυπωσιακός χορτοφαγικός μουσακάς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτα ειναι!!!!!!!!!!! Τωρα εχω κολαστεί κι αντε να μαγειρεψω
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τέλειο πιάτο. Το κάνει και η μητέρα μου συχνά και πάντα γλείφουμε τα δάχτυλα μας.Μα τι υπέροχα φαγητά υπάρχουν τελικά!!Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πώς να μην το καταβροχθήσουν! Εγώ πάντως θα ζητούσα και δεύτερη μερίδα, είναι τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήIt looks hearty and so delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκπληκτικό το πιάτο σου Χαρά μου!!! Νοστιμότατο το έφτιαξες ...πώς να το προλάβεις;;;;; Λογική μου ακούγεται η εξαφάνισή του!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι πόσο όμορφο είναι το Μόντρεαλ!!!
Φιλιά!
Λαχανικά και τυριά
ΑπάντησηΔιαγραφήγια μένα τελεια!
Μου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι διαφορετικός, σπιρτόζικος και πιο μοντέρνος μουσακάς!
Με την πρώτη ματιά λάτρεψα αυτόν τον μουσακά!!!!! Πώς να μην εξαφανίσουν τέτοιο θεσπέσιο πιάτο!!!!! Πολύ τους ζηλεύω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλό μήνα!
I love the combination of the vegetable, such a healthy and hearty meal!
ΑπάντησηΔιαγραφήSe ve muy delicioso su pastel me encanta la superficie dorada...amiga estoy bien ,el terremoto fue solo en el norte de Chile fue grado 8,2 Richter. yo estoy en el sur de Chile y estamos bien,gracias y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήGreat post, really love it <3 Would you like to follow each other? Just let me know in my blog www.magadish.blogspot.com
ΑπάντησηΔιαγραφήA beautiful meal and delicious. Blessings dear. Catherine xo
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω αυτό το πιάτο!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you all so much for your visit :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστούμε για την επίσκεψη :)
Xara, this is so gorgeous, mouthwatering Moussaka, vegetarian style! Love it so much, so mouthwatering delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήVery, very creative!
xoxo