Η πίτα που σας έχουμε σήμερα είναι εύκολη, γρήγορη και μπορεί να γίνει πολύ νωρίτερα. Επίσης κόβεται και τρώγεται καλύτερα αφού έχει κρυώσει ελαφρά, είναι λοιπόν ότι καλύτερο για το πασχαλινό μας τραπέζι.
χρειαζόμαστε
450γρ φύλλο κανταΐφι
600-700 γρ σπανάκι βρασμένο και σουρωμένο
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
500 γρ τυρί φέτα
4 αυγά
600 ml γάλα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Ανοίγουμε το φύλλο όπως λένε οι οδηγίες και στρώνουμε το μισό, σε στρογγυλό ταψί που το έχουμε λαδώσει ελαφρά. Σε ένα βαθύ τηγάνι, με το μισό από το λάδι σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το σπανάκι, το μαϊντανό και τον άνηθο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην έχει το τηγάνι σχεδόν καθόλου υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα κανένα δεκάλεπτο. Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα μας, πιπέρι και αλάτι (με προσοχή να μη γίνει πολύ αλμυρό γιατί έχουμε μπόλικη φέτα). Στρώνουμε το μείγμα πάνω από το φύλο στο ταψί και απλώνουμε το υπόλοιπο φύλλο. Χτυπάμε σε ένα μπολ, τα αυγά, το γάλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε πάνω από το φύλλο έτσι ώστε να βραχεί όλο το φύλλο. Το αφήνουμε περίπου 1,30-2 ώρες και μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 45λεπτά με μια ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει η πίτα μας χρυσαφί χρώμα.
Και τώρα να πούμε και την τυχερή της κλήρωσης για το βιβλίο "cookies" της αγαπημένης Αθηνάς Πάνου, ευγενική προσφορά των εκδόσεων Ψυχογιός. Είχαμε 17 συμμετοχές από εδώ και 7 από το Facebook, σύνολο 24. Η τυχερή είναι η Χρύσα από το blog my blissfood. Συγχαρητήρια Χρύσα, περιμένω mail με τα στοιχεία σου :)
Today's spinach pie is quick and easy to make, it can be even made ahead of time. It is also better, when cut and served lukewarm, great for our Easter gathering.
we need
1 lb kataifi dough
20-23 oz spinach, steamed and strained
2 leeks, sliced in coins
3-4 scallions, sliced in coins
1/2 cup parsley, finely chopped
3 Tbsps dill, finely chopped
1 lb 2 oz feta cheese, crumbled
4 eggs
20 oz milk
1/2 cup olive oil
salt and pepper, to taste
Following package instructions, divide and spread half the kataifi over bottom of lightly greased round pan.
In a deep frying pan, saute leeks and scallions in half the oil, until soft. Add spinach, parsley and dill and keep sauteing over medium heat, until liquid is almost absorbed. Allow to cool for about 10 min. Add feta, salt and pepper( careful on the salt, feta is already salty).
Spread mixture over kataifi-layered bottom of pan and cover with remaining kataifi.
In a bowl, beat eggs with milk, remaining olive oil and salt and pepper. Pour all over kataifi and let stand for 1 1/2 -2 hours. Bake in preheated oven, at 400F, for 45min-1hour, or until golden.
χρειαζόμαστε
450γρ φύλλο κανταΐφι
600-700 γρ σπανάκι βρασμένο και σουρωμένο
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
500 γρ τυρί φέτα
4 αυγά
600 ml γάλα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Ανοίγουμε το φύλλο όπως λένε οι οδηγίες και στρώνουμε το μισό, σε στρογγυλό ταψί που το έχουμε λαδώσει ελαφρά. Σε ένα βαθύ τηγάνι, με το μισό από το λάδι σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το σπανάκι, το μαϊντανό και τον άνηθο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην έχει το τηγάνι σχεδόν καθόλου υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα κανένα δεκάλεπτο. Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα μας, πιπέρι και αλάτι (με προσοχή να μη γίνει πολύ αλμυρό γιατί έχουμε μπόλικη φέτα). Στρώνουμε το μείγμα πάνω από το φύλο στο ταψί και απλώνουμε το υπόλοιπο φύλλο. Χτυπάμε σε ένα μπολ, τα αυγά, το γάλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε πάνω από το φύλλο έτσι ώστε να βραχεί όλο το φύλλο. Το αφήνουμε περίπου 1,30-2 ώρες και μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 45λεπτά με μια ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει η πίτα μας χρυσαφί χρώμα.
Και τώρα να πούμε και την τυχερή της κλήρωσης για το βιβλίο "cookies" της αγαπημένης Αθηνάς Πάνου, ευγενική προσφορά των εκδόσεων Ψυχογιός. Είχαμε 17 συμμετοχές από εδώ και 7 από το Facebook, σύνολο 24. Η τυχερή είναι η Χρύσα από το blog my blissfood. Συγχαρητήρια Χρύσα, περιμένω mail με τα στοιχεία σου :)
Today's spinach pie is quick and easy to make, it can be even made ahead of time. It is also better, when cut and served lukewarm, great for our Easter gathering.
we need
1 lb kataifi dough
20-23 oz spinach, steamed and strained
2 leeks, sliced in coins
3-4 scallions, sliced in coins
1/2 cup parsley, finely chopped
3 Tbsps dill, finely chopped
1 lb 2 oz feta cheese, crumbled
4 eggs
20 oz milk
1/2 cup olive oil
salt and pepper, to taste
Following package instructions, divide and spread half the kataifi over bottom of lightly greased round pan.
In a deep frying pan, saute leeks and scallions in half the oil, until soft. Add spinach, parsley and dill and keep sauteing over medium heat, until liquid is almost absorbed. Allow to cool for about 10 min. Add feta, salt and pepper( careful on the salt, feta is already salty).
Spread mixture over kataifi-layered bottom of pan and cover with remaining kataifi.
In a bowl, beat eggs with milk, remaining olive oil and salt and pepper. Pour all over kataifi and let stand for 1 1/2 -2 hours. Bake in preheated oven, at 400F, for 45min-1hour, or until golden.
Θέλω πολύ να το δοκιμάσω αυτό το πιάτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια τέλεια εναλλακτική για το σπανάκι, μην τρώμε όλο τα ίδια και τα ίδια!
Καλό Πάσχα κορίτσια με πολλά φιλιά!
Συγχαρητήρια στην τυχερή!!
Πολύ ξεχωριστή πιτούλα Μαράκι, μ' αρέσει πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα εύχομαι!
Φιλιά!
Καλά, ε, η πίτα είναι τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ πολύ πολύ πολύ!!!!!!!
Ευχαριστώ για το τέλειο δωράκι σας κορίτσια, σας εύχομαι ολόψυχα καλή Ανάσταση!
Υπέροχη και πολύ γευστική η πίτα που προτείνεις Μαρία μου με φύλλο κανταϊφι. Θα δοκιμασθεί. Καλό Πάσχα εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Χρύσααα!! Πάντα τυχερή !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα η πίτα είναι εντυπωσιακή πολύ!Θα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω για να δω πως είναι! Τη βρήκα ξεχωριστή και νόστιμη!Αχ θα με κάνετε να μαγειρεύω όλη μέρα τις μέρες αδείας μου χεχε
Μου αρέσει πολύ το φύλλο καταιφιού! Καλό Πάσχα κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαινομαι για φύλλο καταίφι σε αλμυρές πίτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Πρωτότυπη η σπανακόπιτα με το κανταΐφι δεν την έχω ξαναδεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η πίτα σου και θα την τιμήσω το Πάσχα Μαρία μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση και καλά να περάσετε!!!
Φιλιά!
Η κουμπάρα μου φτιάχνει τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι και είναι πραγματικά απίστευτο το πώς το φύλλο και μόνο μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη γεύση της πίτας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα λοιπόν, δίνει μια επισημότητα νομίζω στην αγαπημένη μας πίτα!
Φιλιά πολλά κορίτσια, καλό Πάσχα σε εσάς και τις οικογένειες σας!
Vengo a saludarte y desearte Buena Pascua,exquisita tarta de pasta me gusta,abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπώ κάθε είδους σπανοκόπιτα!!!!!!! Συγχαρητηρια στη νικήτρια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια
mononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr
Xara, I'm totally drooling over your superb, and delicious spinach pie! It is such a special treat for any occasion! xoxo
ΑπάντησηΔιαγραφήξεχωριστή και πολύ ωραία να σαι καλά καλη ανασταση καλό πάσχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη πίτα!!! Συγχαρτήρια στην τυχερή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά και να έχετε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!!!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Πράγματι ήταν νοστιμότατη :)
ΑπάντησηΔιαγραφή