For English, scroll down
Πριν από λίγο καιρό είχα τη χαρά να με καλέσουν μαζί με άλλους bloggers στο εργοστάσιο μαργαρίνης της Ελαίς-Unilever. Οι άνθρωποι της παραγωγής και του τμήματος της διατροφής, μας έλυσαν όλες τις απορίες σχετικά με τη σύσταση της μαργαρίνης, τη χρήση της και το ρόλο της στην καθημερινή μας διατροφή. Το Βιτάμ διαθέτει προϊόντα επάλειψης και μαγειρικής, αλλά και προϊόντα με μειωμένες θερμίδες για όσους θέλουν να περιορίσουν την ημερήσια πρόσληψη ενέργειας. Όλα τα προϊόντα περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και έχουν υπέροχη γεύση! Πως το ξέρουμε; Και φτιάξαμε και μαργαρίνη και φάγαμε κιόλας :)
Και πήραμε και Βιτάμ! Είναι δυνατόν τώρα εγώ να μην φτιάξω μπισκότα; Τη συνταγή την βρήκα εδώ, χρειάστηκα μόνο λίγο περισσότερο αλεύρι από ότι γράφει.
Πριν από λίγο καιρό είχα τη χαρά να με καλέσουν μαζί με άλλους bloggers στο εργοστάσιο μαργαρίνης της Ελαίς-Unilever. Οι άνθρωποι της παραγωγής και του τμήματος της διατροφής, μας έλυσαν όλες τις απορίες σχετικά με τη σύσταση της μαργαρίνης, τη χρήση της και το ρόλο της στην καθημερινή μας διατροφή. Το Βιτάμ διαθέτει προϊόντα επάλειψης και μαγειρικής, αλλά και προϊόντα με μειωμένες θερμίδες για όσους θέλουν να περιορίσουν την ημερήσια πρόσληψη ενέργειας. Όλα τα προϊόντα περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και έχουν υπέροχη γεύση! Πως το ξέρουμε; Και φτιάξαμε και μαργαρίνη και φάγαμε κιόλας :)
Και πήραμε και Βιτάμ! Είναι δυνατόν τώρα εγώ να μην φτιάξω μπισκότα; Τη συνταγή την βρήκα εδώ, χρειάστηκα μόνο λίγο περισσότερο αλεύρι από ότι γράφει.
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι Βιτάμ που το έχουμε αφήσει να μαλακώσει*
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνι
αλεύρι
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές σάλτσα μήλου
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
3/4 φλιτζάνι παπαρουνόσπορο
3/4 φλιτζάνι παπαρουνόσπορο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη σάλτσα μήλου και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη ίσα ίσα να έχει αρχίσει να μην κολλάει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Πλάθουμε 2 ρολά με διάμετρο 5 εκ. περίπου και τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ή όλη τη νύχτα.
Σε ένα χαρτί κουζίνας ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο. Βγάζουμε τα ρολά και τα γυρίζουμε στον παπαρουνόσπορο μέχρι να καλυφθούν όλα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 1 εκ. περίπου και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί σε κάποια απόσταση τη μια από την άλλη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190β για 10-12 λεπτά.
* Αν βάλετε μαργαρίνη soft, να ξέρετε ότι όση ώρα και να το αφήσετε το μείγμα στο ψυγείο, δεν θα πήξει για να το κόψετε σε φέτες. Επειδή το έχω κάνει, μπορείτε να κάνετε το ζυμάρι μπαλάκια και να τα πασπαλίσετε με παπαρουνόσπορο. Αν βάλετε Βιτάμ τετράγωνο και το αφήσετε όλο το βράδυ, θα πρέπει να αφήστε το ζυμάρι σε θερμοκρασία δωματίου κανένα τεταρτάκι για να μαλακώσει ελαφρά και να το κόψετε εύκολα.
I recently attended a factory presentation of the Greek company Elais-Unilever, and was given several packages of their margarine. I used it in a recipe I got from here.. More cookies... :)
we need
1 cup margarine, softened
1 cup sugar
2 1/2 cups flour
1 tsp. baking soda
1/4 tsp. salt
2 Tbsps apple sauce
1 Tbsp. lemon rind
3/4 cup poppy seed
Sift flour, baking soda and salt. Beat margarine with sugar until fluffy. Add apple sauce and lemon rind and continue beating until well blended. Slowly add flour until dough is soft, yet not sticky. Add more flour, if necessary. Divide dough in half and shape into two 2 in.diameter logs, then wrap with clear plastic wrap. Refrigerate for at least 3 hrs. or overnight.
Spread poppy seed on a piece of parchment paper. Roll logs over the poppy seed until they're fully covered. Using a sharp knife, slice logs vertically into 1/3 in. width slices and layer on a parchment paper covered baking sheet, leaving a 1/2 in. space among them. Bake in a preheated oven, at 375F for 10-12 min.
* Αν βάλετε μαργαρίνη soft, να ξέρετε ότι όση ώρα και να το αφήσετε το μείγμα στο ψυγείο, δεν θα πήξει για να το κόψετε σε φέτες. Επειδή το έχω κάνει, μπορείτε να κάνετε το ζυμάρι μπαλάκια και να τα πασπαλίσετε με παπαρουνόσπορο. Αν βάλετε Βιτάμ τετράγωνο και το αφήσετε όλο το βράδυ, θα πρέπει να αφήστε το ζυμάρι σε θερμοκρασία δωματίου κανένα τεταρτάκι για να μαλακώσει ελαφρά και να το κόψετε εύκολα.
we need
1 cup margarine, softened
1 cup sugar
2 1/2 cups flour
1 tsp. baking soda
1/4 tsp. salt
2 Tbsps apple sauce
1 Tbsp. lemon rind
3/4 cup poppy seed
Sift flour, baking soda and salt. Beat margarine with sugar until fluffy. Add apple sauce and lemon rind and continue beating until well blended. Slowly add flour until dough is soft, yet not sticky. Add more flour, if necessary. Divide dough in half and shape into two 2 in.diameter logs, then wrap with clear plastic wrap. Refrigerate for at least 3 hrs. or overnight.
Spread poppy seed on a piece of parchment paper. Roll logs over the poppy seed until they're fully covered. Using a sharp knife, slice logs vertically into 1/3 in. width slices and layer on a parchment paper covered baking sheet, leaving a 1/2 in. space among them. Bake in a preheated oven, at 375F for 10-12 min.
Δελεαστική εικόνα ακόμη και για μένα που δεν τρώω μπισκότα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛεμόνι και παπαρουνόσπορο;;;; Με φώναξες;;;; χχααχαχαχαχ
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεμένες γεύσεις, πάνε για φτιάξιμο φυσικά! Καλή εβδομάδα!
Λεμόνι και παπαρουνόσπορος πάνε μαζί αγκαζέ!! Μου αρέσει πολύ που η παπαρούνα κυλίστηκε στα πλαϊνά του μπισκότου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, τι ωραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι' έχω μπόλικο ξύσμα... και λεμόνια...
Παπαρουνόσπορο δεν έχω, αλλά μια βόλτα μέχρι τα μπαχαράδικα δεν θα μου κακό-πεφτε Μαρία μου :-))
Πω πω Μασράκι μου, σούπερ φανταστικά τα μπισκοτάκια σου, και οπτικά και γευστικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
τελεια τα μπισκότα σου!! φανταζομαι υπεροχη εμπειρία το να πάτε στην ελαις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχουν τη μαγική λέξη (λεμόνι), οπότε με έπεισες! Ο παπαρουνόσπορος τους πάει σίγουρα πολύ! Τέλεια Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφα και μυρωδάτα τα μπισκοτάκια σου Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει η πρώτη φωτογραφία με το καλαθάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ που δίνεις tips σχετικά με τη μαργαρίνη, πραγματικά δεν αφήνεις περιθώρια αποτυχίας!
Φιλιά
Φαίνονται υπέροχα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήHi Xara, I adore your cookies with the poppy seeds; love how you just added them on the rims.
ΑπάντησηΔιαγραφήWhat a great idea to put them into a cute Easter basket. I had to check the ingredient twice...no eggs! That is incredible! No cholesterol in these 'babies'.
Thanks for sharing, my dear friend. xoxo
Πολύ ομορφα φαινονται στην φωτογραφια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομαδα & καλοφάγωτα :)
Τι όμορφα μπισκοτάκια, πολύ τα ζηλεύω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛεμονάκι και παπαρουνόσπορος! Τι ωραίος συνδυασμός σε μπισκότα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτα!
Καλό μεσημέρι.
Φανταστικά τα λεμονομπισκοτάκια σου Μαρία μου αλλά επίσης φανταστική και η παρουσίαση τους!!!! Οι φώτο είναι καταπληκτικές!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι και φιλιά!
Φανταστική παρουσίαση για τα πεντανόστιμα μπισκότα σου Μαρία μου!!! Λεμόνι και παπαρουνόσπορος δένουν τέλεια! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
These sound amazing! I want to make some soon!
ΑπάντησηΔιαγραφή