Μια υπέροχη τούρτα σας έχουμε σήμερα! Έχει έντονο το άρωμα και τη γεύση του καφέ, κάτι που σε εμάς αρέσει πολύ, είναι εύκολη και πολύ νόστιμη. Την έφτιαξα με σαβαγιάρ χωρίς γλουτένη, από τα δωράκια της εταιρείας διακίνησης των προϊόντων Dr.Schär μετά την παρουσίαση.
Φυσικά γίνεται και με κανονικά σαβαγιάρ.
χρειαζόμαστε
10-12 σαβαγιάρ για τη βάση
250 γρ τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ γιαούρτι
200 γρ κρέμα γάλακτος
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλάκια καφέ στιγμής
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη (7γρ)
τριμμένη και λιωμένη κουβερτούρα για το στόλισμα
Στρώνουμε τα σαβαγιάρ στον πάτο μιας φόρμας που ανοίγει. Σε 3 κουταλιές ζεστό νερό διαλύουμε τον καφέ στιγμής και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε μισό φλιτζάνι νερό και βάζουμε τη ζελατίνα να μαλακώσει για 5 λεπτά περίπου. Βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζελατίνα. Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη να γίνει ένα αφράτο μείγμα και προσθέτουμε τον καφέ και τη ζελατίνα. Ρίχνουμε το γιαούρτι και την σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Απλώνουμε την κρέμα στα σαβαγιάρ και αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Στολίζουμε την τούρτα μας με λιωμένη ή τριμμένη κουβερτούρα ή και με τα δυο :)
Φυσικά γίνεται και με κανονικά σαβαγιάρ.
χρειαζόμαστε
10-12 σαβαγιάρ για τη βάση
250 γρ τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ γιαούρτι
200 γρ κρέμα γάλακτος
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλάκια καφέ στιγμής
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη (7γρ)
τριμμένη και λιωμένη κουβερτούρα για το στόλισμα
Στρώνουμε τα σαβαγιάρ στον πάτο μιας φόρμας που ανοίγει. Σε 3 κουταλιές ζεστό νερό διαλύουμε τον καφέ στιγμής και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε μισό φλιτζάνι νερό και βάζουμε τη ζελατίνα να μαλακώσει για 5 λεπτά περίπου. Βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζελατίνα. Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη να γίνει ένα αφράτο μείγμα και προσθέτουμε τον καφέ και τη ζελατίνα. Ρίχνουμε το γιαούρτι και την σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Απλώνουμε την κρέμα στα σαβαγιάρ και αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Στολίζουμε την τούρτα μας με λιωμένη ή τριμμένη κουβερτούρα ή και με τα δυο :)
Και μην ξεχνάτε την
GlutenFree World Day την Κυριακή 11 Μαΐου από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 στo Hub Events. H συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο είναι απαραίτητη η προεγγραφή στη διεύθυνση:
Μπορείτε να συμμετάσχετε και στον διαγωνισμό,
στέλνοντας την gluten free συνταγή σας
παρασκευασμένη με ένα προϊόν Schär στο athens@drschaer.com, μαζί με μια φωτογραφία της δημιουργίας σας. Ο Άκης Πετρετζίκης θα επιλέξει την αγαπημένη του
συνταγή και ο νικητής θα κερδίσει ένα πλούσιο πακέτο με προϊόντα Schär ενώ θα
μαγειρέψει τη νικητήρια συνταγή μαζί με τον Άκη στην εκδήλωση Glutenfree World
Day στις 11 Μαΐου.
Today we have an amazing tart, with the intense aroma and flavor of coffee (something that we really love), easy to make and delicious. I used gluten free lady fingers, that I received as part of a promotion from "Dr. Schar", a company that produces gluten free products. Naturally, any kind of lady fingers can be used.
we need
10-12 lady fingers
8 oz mascarpone, at room temperature
6 2/3 oz yogurt
6 2/3 oz whipping cream
2/3 cup sugar
4 tsps instant coffee granules
1 1/4 oz envelope unflavored gelatin powder
Baking chocolate, grated and melted, for decoration
Layer lady fingers over bottom of spring form pan. Dilute coffee granules in three Tbsps hot water and let cool. In a small pot, sprinkle gelatin powder over 1/2 cup of water and let stand for 5 min. Transfer pot to stove and heat while stirring, until gelatin is diluted. Remove from heat and allow to cool. In a bowl, whip cream. In another bowl, beat mascarpone with sugar until light and fluffy, then add coffee and gelatin.
Fold in yogurt and whipped cream and stir, until well incorporated. Spread mixture over lady fingers and refrigerate overnight. Decorate with either grated or melted chocolate or both :)Today we have an amazing tart, with the intense aroma and flavor of coffee (something that we really love), easy to make and delicious. I used gluten free lady fingers, that I received as part of a promotion from "Dr. Schar", a company that produces gluten free products. Naturally, any kind of lady fingers can be used.
we need
10-12 lady fingers
8 oz mascarpone, at room temperature
6 2/3 oz yogurt
6 2/3 oz whipping cream
2/3 cup sugar
4 tsps instant coffee granules
1 1/4 oz envelope unflavored gelatin powder
Baking chocolate, grated and melted, for decoration
Layer lady fingers over bottom of spring form pan. Dilute coffee granules in three Tbsps hot water and let cool. In a small pot, sprinkle gelatin powder over 1/2 cup of water and let stand for 5 min. Transfer pot to stove and heat while stirring, until gelatin is diluted. Remove from heat and allow to cool. In a bowl, whip cream. In another bowl, beat mascarpone with sugar until light and fluffy, then add coffee and gelatin.
Απιστευτη τουρτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια εικονα 1000 λεξεις!!
Μπραβο σου!!!!
Υπέροχη τουρτίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο άρωμα του καφέ δεν λέμε ποτέ όχι!
Φιλιά πολλά!
Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!
Χωρίς γλουτένη ε; πολύ καλό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ καφές αγαπημένη μου γεύση , μπράβο για την ιδέα και την εκτέλεση φυσικά!!!
εξαιρετική πρόταση πολύ ωραία παρουσίαση να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η τούρτα σου!!! Πώς να της αντισταθείς;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα από αύριο!!
Χριστός Ανέστη, Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσουν τα γλυκάκια με άρωμα καφέ ή μόκας, σε αντίθεση με τους άντρες μου.
Οπότε μια τέτοια "mini" τουρτίτσα, άνετα την φτιάχνω μόνη για "πάρτη" μου και τους αφήνω με την γλύκα στο στόμα :-))
Καλό βράδυ και χαιρετισμούς πολλούς.
Αυτή είναι τούρτα για μένα, την .... αλκοολική του καφέ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μαράκι, καλή βδομάδα!
Delicious and elegant dessert. Blessings dear. Catherine
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη συνταγή, καλοκαιρινό γλυκάκι μούρλια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!! πολυ ωραια η τουρτα σου! και αν ειναι κ χωρις γλουτενη θα την εξαφανίσω μονη μου στο λεπτό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πρώτη φωτογραφία ειναι τόσο λαχταριστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα :)
Έμεινε κανένα κομματάκι και για μένα;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπω τι ωραία τούρτα! Μύρισε ο καφές ως εδώ!
Καλή εβδομάδα!
Φοβερή παρουσίαση και ένα άρωμα του καφέ μεθυστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧμμμμμμμ πολύ ωραία τουρτίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήXara, how could I have missed your incredible, and super light, and droolworthy chocolate tar?...another recipe, so yummy! xoxo
ΑπάντησηΔιαγραφήUna receta genial que buscaba para mi cumpleaños,abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφή