Με γλυκάκι σας αποχαιρετούμε για το Πάσχα! Και σιγά δηλαδή που δε θα βάζαμε γλυκό.
Εκτός που μας αρέσει, σας κερνάω για τον καλό μου που τυχαίνει αυτό το χρόνο να έχει γενέθλια το Μ. Σάββατο.
Είναι cheesecake που ψήνεται, χρειάζεται δηλαδή λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια και προετοιμασία αλλά νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Είναι νοστιμότατο και μπορεί να γίνει μια μέρα πριν. Στην πραγματικότητα είναι και καλύτερο αν μείνει.
Η συνταγή της κρέμας είναι από αμερικάνικο περιοδικό με πολλές αλλαγές, με πιο σημαντική την μείωση της ποσότητας του τυριού.
Η επικάλυψη είναι ένα πολύ νόστιμο σιρόπι σοκολάτας. Περισσεύει λίγο αλλά μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο και όταν το χρειαστούμε να το ζεστάνουμε ελαφρά και να το προσθέσουμε σε μους, παγωτά, κρέμες ή όπου αλλού θέλουμε.
χρειαζόμαστε
500 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ φρέσκια κρέμα ή κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές τριμμένη κουβερτούρα
για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
1/3 φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι βανίλια
φράουλες για διακόσμηση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160β. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο εξωτερικά, πολύ καλά, μια στρογγυλή φόρμα κέικ που ανοίγει. Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και την τριμμένη κουβερτούρα. Στρώνουμε στον πάτο του ταψιού, πιέζοντας να γίνει μια βάση. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να φαίνεται ότι έχει ψηθεί ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στο φούρνο ένα ταψί με νερό μέχρι τη μέση.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την φρέσκια κρέμα, το αλεύρι και τη βανίλια. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά να ενωθούν τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ρίχνουμε τις κουταλιές από τη μαρμελάδα και με ένα πιρούνι κάνουμε κύκλους στο μείγμα ώστε να κάνει γραμμές από μαρμελάδα. Εντάξει, αυτή ήταν η ιδέα αλλά επειδή το δικό μου μείγμα ήταν αραιό (έβαλα λιγότερο τυρί βλέπετε) η μαρμελάδα έπεσε στον πάτο, δε μας χάλασε όμως καθόλου αυτό. Μπορούμε λοιπόν να απλώσουμε στη βάση μαρμελάδα και μετά να ρίξουμε το μείγμα. Βάζουμε τη φόρμα μέσα στο ταψί με το νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μέσα για 1 ώρα και 40 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε τη φόρμα, βγάζουμε τα αλουμινόχαρτα, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή και όλη τη νύχτα. Την επομένη διακοσμούμε.
Για την επικάλυψη, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα το βούτυρο και τη βανίλια και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ίσα ίσα να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε πάνω από το cheesecake. Στολίζουμε με φράουλες.
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και να περάσετε ένα Χαρούμενο Πάσχα!
We're sending you Easter wishes with a dessert! Other than the fact that we love desserts, my hubby is celebrating another birthday on Saturday. Since this is a baked cheesecake, it requires some extra effort, but I think it's all worth it. It's delicious and can be made a day ahead. In fact, it's even better after a few days.The recipe is from an American magazine with a lot of changes, particularly in cream cheese reduction.The topping is a very tasty chocolate syrup. There will be some leftover, which you can keep in the fridge and reheat for use with pancakes, ice cream, custards or whatever else you prefer.
we need
1 lb 1 oz cream cheese
6 2/3 oz whipping cream
1 1/2 cups sugar
5 eggs
3 Tbsps strawberry jam
1 pkg. stuffed chocolate cookies
6 Tbsps melted butter
2 Tbsps dark baking chocolate, grated
for the topping
1 cup sugar
2 Tbsps flour
1/3 cup cocoa
1 cup milk
2 Tbsps butter
1 tsp vanilla
strawberries to decorate
Preheat oven at 325F. Wrap the exterior of a round spring form pan with aluminum foil. Grind biscuits and combine with butter and grated chocolate. Turn into pan and press down on bottom to form a crust. Bake for 10-12 min and let cool.
Fill a larger pan with water half way and place in the oven.
In a bowl, beat cream cheese with mixer until light, then add sugar, continuing beating. Reduce speed to "low", add eggs one by one, whipping cream, flour and vanilla. Continue beating until well blended, then turn into spring form pan. Add jam by spoonfuls and, using a fork, draw circles to create strawberry lines. That was the idea, however, my mixture was not as thick- since I used less cream cheese- and the jam sank to the bottom. No problem at all, we didn't taste the difference. Actually, you can spread the jam on the crust, prior to pouring the mixture in the pan.
Place spring form pan in larger pan in the oven and bake for 1 hour and 20 min. Turn oven off and let cheesecake cool without opening oven door for 1 hour and 40 min. Remove from oven and cool completely.
Refrigerate overnight and decorate the following day.
For the topping, combine all dry ingredients in a bowl. Add milk, butter and vanilla in a pot and heat just until butter is melted. Add dry ingredients and allow to boil for about 5 min., then let cool.
Spread over cheesecake and decorate with strawberries.
We wish you all a very Happy Easter!
Εκτός που μας αρέσει, σας κερνάω για τον καλό μου που τυχαίνει αυτό το χρόνο να έχει γενέθλια το Μ. Σάββατο.
Είναι cheesecake που ψήνεται, χρειάζεται δηλαδή λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια και προετοιμασία αλλά νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Είναι νοστιμότατο και μπορεί να γίνει μια μέρα πριν. Στην πραγματικότητα είναι και καλύτερο αν μείνει.
Η συνταγή της κρέμας είναι από αμερικάνικο περιοδικό με πολλές αλλαγές, με πιο σημαντική την μείωση της ποσότητας του τυριού.
Η επικάλυψη είναι ένα πολύ νόστιμο σιρόπι σοκολάτας. Περισσεύει λίγο αλλά μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο και όταν το χρειαστούμε να το ζεστάνουμε ελαφρά και να το προσθέσουμε σε μους, παγωτά, κρέμες ή όπου αλλού θέλουμε.
χρειαζόμαστε
500 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ φρέσκια κρέμα ή κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές τριμμένη κουβερτούρα
για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
1/3 φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι βανίλια
φράουλες για διακόσμηση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160β. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο εξωτερικά, πολύ καλά, μια στρογγυλή φόρμα κέικ που ανοίγει. Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και την τριμμένη κουβερτούρα. Στρώνουμε στον πάτο του ταψιού, πιέζοντας να γίνει μια βάση. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να φαίνεται ότι έχει ψηθεί ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στο φούρνο ένα ταψί με νερό μέχρι τη μέση.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την φρέσκια κρέμα, το αλεύρι και τη βανίλια. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά να ενωθούν τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ρίχνουμε τις κουταλιές από τη μαρμελάδα και με ένα πιρούνι κάνουμε κύκλους στο μείγμα ώστε να κάνει γραμμές από μαρμελάδα. Εντάξει, αυτή ήταν η ιδέα αλλά επειδή το δικό μου μείγμα ήταν αραιό (έβαλα λιγότερο τυρί βλέπετε) η μαρμελάδα έπεσε στον πάτο, δε μας χάλασε όμως καθόλου αυτό. Μπορούμε λοιπόν να απλώσουμε στη βάση μαρμελάδα και μετά να ρίξουμε το μείγμα. Βάζουμε τη φόρμα μέσα στο ταψί με το νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μέσα για 1 ώρα και 40 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε τη φόρμα, βγάζουμε τα αλουμινόχαρτα, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή και όλη τη νύχτα. Την επομένη διακοσμούμε.
Για την επικάλυψη, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα το βούτυρο και τη βανίλια και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ίσα ίσα να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε πάνω από το cheesecake. Στολίζουμε με φράουλες.
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και να περάσετε ένα Χαρούμενο Πάσχα!
We're sending you Easter wishes with a dessert! Other than the fact that we love desserts, my hubby is celebrating another birthday on Saturday. Since this is a baked cheesecake, it requires some extra effort, but I think it's all worth it. It's delicious and can be made a day ahead. In fact, it's even better after a few days.The recipe is from an American magazine with a lot of changes, particularly in cream cheese reduction.The topping is a very tasty chocolate syrup. There will be some leftover, which you can keep in the fridge and reheat for use with pancakes, ice cream, custards or whatever else you prefer.
we need
1 lb 1 oz cream cheese
6 2/3 oz whipping cream
1 1/2 cups sugar
5 eggs
3 Tbsps strawberry jam
1 pkg. stuffed chocolate cookies
6 Tbsps melted butter
2 Tbsps dark baking chocolate, grated
for the topping
1 cup sugar
2 Tbsps flour
1/3 cup cocoa
1 cup milk
2 Tbsps butter
1 tsp vanilla
strawberries to decorate
Preheat oven at 325F. Wrap the exterior of a round spring form pan with aluminum foil. Grind biscuits and combine with butter and grated chocolate. Turn into pan and press down on bottom to form a crust. Bake for 10-12 min and let cool.
Fill a larger pan with water half way and place in the oven.
In a bowl, beat cream cheese with mixer until light, then add sugar, continuing beating. Reduce speed to "low", add eggs one by one, whipping cream, flour and vanilla. Continue beating until well blended, then turn into spring form pan. Add jam by spoonfuls and, using a fork, draw circles to create strawberry lines. That was the idea, however, my mixture was not as thick- since I used less cream cheese- and the jam sank to the bottom. No problem at all, we didn't taste the difference. Actually, you can spread the jam on the crust, prior to pouring the mixture in the pan.
Place spring form pan in larger pan in the oven and bake for 1 hour and 20 min. Turn oven off and let cheesecake cool without opening oven door for 1 hour and 40 min. Remove from oven and cool completely.
Refrigerate overnight and decorate the following day.
For the topping, combine all dry ingredients in a bowl. Add milk, butter and vanilla in a pot and heat just until butter is melted. Add dry ingredients and allow to boil for about 5 min., then let cool.
Spread over cheesecake and decorate with strawberries.
We wish you all a very Happy Easter!
What a wonderful scrumptious looking cake!!
ΑπάντησηΔιαγραφήI so wish I could have a slice :)
Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα να έχετε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το γλυκό!!
Εφερες την Ανάσταση νωρίτερα!!! Τι γλυκό είναι αυτό κοπέλα μου? Να εισαι καλά και να έχεις ένα χαρούμενο Πάσχα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεθαίνωωωωωω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω που έχω λατρεία στα cheesecakes, βλέπω και αυτό το σούπερ λαχταριστό, πόσο να αντέξω???
Χιλιόχρονος να είναι ο καλός σου, ευτυχώς που έχει γενέθλια Μ. Σάββατο, εμένα ο γιος μου όλο Μ. Τετάρτες και Μ. Παρασκευές τυχαίνει να έχει χα χα χαα!
Κοριτσάκια μου Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση, υγεία και αγάπη στα σπιτικά σας εύχομαι!
Φιλιά!
Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση με υγεία. Να περάσετε όμορφα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανεμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα :)
Τέλειο το γλυκακι Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τον χαίρεσαι!
Καλό Πάσχα!
Γιάμιιιι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα κοριτσάκια!
Αααααααααα μου αρέσει πάρα πολύ οπτικά, άρα και γευστικά!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα!
Φιλια :)
ΠΟΛΎ ΝΟΣΤΙΜΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήOhhh es una tarta exquisita se ve muy bonita quiero un trozo,abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφήχρονια πολλα χριστός ανέστη!! υπεροχο το τσιζκεικ! μου αρεσε πολυ η επικάλυψη που έκανες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά, καλά κι ευτυχισμένα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκό απίθανο!!!!!!!
What a beautiful cheesecake!
ΑπάντησηΔιαγραφήChantal
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές! Thank you all so much!
ΑπάντησηΔιαγραφή