Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Cheeseburger Meatloaf/ρολό με κιμά

I found this recipe in Southern Living and I thought I'd give it a try.. After all, it was too easy to prepare and the oven would take care of it while I would take care of the dishes! The outcome was delicious and my carnivores loved it! Here it is!

we need
1 lb ground beef
3/4 cup oats
1/2 cup milk
1 small onion, minced
1 egg
2 tsps BBQ sauce
1 1/2 tsp salt
1 tsp yellow mustard
1/2 tsp garlic powder
1/2 tsp pepper
2 cups chili sauce*
1 cup Tex-Mex cheese, shredded

In a large bowl, stir together the first ten ingredients. Press down on a 9X5 in. meatloaf pan and bake in preheated oven, at 350F, for 40-45 min. Remove from oven, pour chili sauce over it and  bake for 20-25 more min. Remove from oven, top evenly with cheese and let stand for 10 min. prior to slicing.

*If you don't have chili sauce (I didn't have enough) you can add some cayenne pepper to 2 cups of ketchup

Αυτή τη συνταγή τη βρήκα στο Southern Living και αποφάσισα να τη δοκιμάσω.. Έτσι κι αλλιώς η προετοιμασία ήταν τόσο εύκολη και ο φούρνος θα αναλάμβανε το ψήσιμο ενώ εγώ θα τακτοποιούσα τα πιάτα! Το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο και άρεσε πολύ στα σαρκοφάγα μου! Ιδού λοιπόν!

χρειαζόμαστε
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
3/4 φλ. νιφάδες βρώμης
1/2 φλ. γάλα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κ.γ. BBQ sauce
11/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κίτρινη μουστάρδα
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γ. πιπέρι
2 φλ. chili sauce*
1 φλ. πικάντικο τυρί (με καυτερή πιπεριά) τριμμένο

Βάζουμε τα πρώτα δέκα υλικά μέσα σ' ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε να ενσωματωθούν.
Μεταφέρουμε σε φόρμα 22,5Χ12,5 εκ. και πιέζουμε καλά, να σχηματιστεί ένα φρατζολάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180C, για 40-45 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε την chili sauce στην επιφάνεια και επιστρέφουμε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε από το φούρνο, σκορπίζουμε το τριμμένο τυρί στην επιφάνεια και αφήνουμε για 10 λεπτά πριν να το σερβίρουμε.

*Αν δεν έχετε chili sauce (όπως εγώ που δεν είχα αρκετή) μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι καγιέν μέσα σε 2 φλ. κέτσαπ.

12 σχόλια:

  1. Ωραιότατο Χαρούλα, πικάντικο και σίγουρα νόστιμο!
    Και ξεφεύγουμε από το κλασσικό ρολό κιμά!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς τσίλι εγώ δεν μπορώ τα πολύ καφτερά.
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύκολο και νόστιμο ρολό κιμά! Δύο σε ένα δηλαδή, Χαρούλα! Τέτοιες συνταγές μας λύνουν πραγματικά τα χέρια και συγχρόνως ξεφεύγουμε από το συνηθισμένο ρολό κιμά που γνωρίζουμε.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανεύκολη πρόταση και σίγουρα θα μου αρέσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι έχει να κάνει με κιμά είμαι μέσα... ειδικά σε αυτό το πικάντικο και γεμάτο φαντασία πιάτο! Μου αρέσει πολύ που ξεφεύγουμε από τα κλασσικά!Καλή εβδομάδα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειο σου έγινε Χαρά μου... και πικάντικο και αφράτο... και μου αρέσει το τσίλι!!!!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσουν αυτά τα ευκολάκια νοστιμάκια φαγητά! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα σαρκοφάγα μου... Χαα,χα,χα,χα! Καλό, καλό!
    Όσο για το ρολό... ακόμα καλύτερο! Νόστιμο κι εύκολο! Μ' άρεσε και το κολπάκι αν δεν έχουμε chili sauce (που δεν έχω!) :) Το έφτιαξες πολύ ωραίο, οι φώτος τα λένε όλα!
    Καλό μεσημέρι! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χορταστικό και 5νόστιμο το ρολό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. nonnapuffo , thank you for your visit :))

    Σας ευχαριστούμε όλες κορίτσια για την επίσκεψη και τα καλά σας λόγια :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή