Η συνταγή και στα Ελληνικά, πιο κάτω
I found this recipe in Southern Living and I thought I'd give it a try.. After all, it was too easy to prepare and the oven would take care of it while I would take care of the dishes! The outcome was delicious and my carnivores loved it! Here it is!
we need
1 lb ground beef
3/4 cup oats
1/2 cup milk
1 small onion, minced
1 egg
2 tsps BBQ sauce
1 1/2 tsp salt
1 tsp yellow mustard
1/2 tsp garlic powder
1/2 tsp pepper
2 cups chili sauce*
1 cup Tex-Mex cheese, shredded
In a large bowl, stir together the first ten ingredients. Press down on a 9X5 in. meatloaf pan and bake in preheated oven, at 350F, for 40-45 min. Remove from oven, pour chili sauce over it and bake for 20-25 more min. Remove from oven, top evenly with cheese and let stand for 10 min. prior to slicing.
*If you don't have chili sauce (I didn't have enough) you can add some cayenne pepper to 2 cups of ketchup
Αυτή τη συνταγή τη βρήκα στο Southern Living και αποφάσισα να τη δοκιμάσω.. Έτσι κι αλλιώς η προετοιμασία ήταν τόσο εύκολη και ο φούρνος θα αναλάμβανε το ψήσιμο ενώ εγώ θα τακτοποιούσα τα πιάτα! Το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο και άρεσε πολύ στα σαρκοφάγα μου! Ιδού λοιπόν!
χρειαζόμαστε
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
3/4 φλ. νιφάδες βρώμης
1/2 φλ. γάλα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κ.γ. BBQ sauce
11/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κίτρινη μουστάρδα
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γ. πιπέρι
2 φλ. chili sauce*
1 φλ. πικάντικο τυρί (με καυτερή πιπεριά) τριμμένο
Βάζουμε τα πρώτα δέκα υλικά μέσα σ' ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε να ενσωματωθούν.
Μεταφέρουμε σε φόρμα 22,5Χ12,5 εκ. και πιέζουμε καλά, να σχηματιστεί ένα φρατζολάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180C, για 40-45 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε την chili sauce στην επιφάνεια και επιστρέφουμε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε από το φούρνο, σκορπίζουμε το τριμμένο τυρί στην επιφάνεια και αφήνουμε για 10 λεπτά πριν να το σερβίρουμε.
*Αν δεν έχετε chili sauce (όπως εγώ που δεν είχα αρκετή) μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι καγιέν μέσα σε 2 φλ. κέτσαπ.
Ωραιότατο Χαρούλα, πικάντικο και σίγουρα νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ξεφεύγουμε από το κλασσικό ρολό κιμά!
Φιλάκια!
Χωρίς τσίλι εγώ δεν μπορώ τα πολύ καφτερά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Εύκολο και νόστιμο ρολό κιμά! Δύο σε ένα δηλαδή, Χαρούλα! Τέτοιες συνταγές μας λύνουν πραγματικά τα χέρια και συγχρόνως ξεφεύγουμε από το συνηθισμένο ρολό κιμά που γνωρίζουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Πανεύκολη πρόταση και σίγουρα θα μου αρέσει :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι έχει να κάνει με κιμά είμαι μέσα... ειδικά σε αυτό το πικάντικο και γεμάτο φαντασία πιάτο! Μου αρέσει πολύ που ξεφεύγουμε από τα κλασσικά!Καλή εβδομάδα^^
ΑπάντησηΔιαγραφήIt looks FANTASTIC!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο σου έγινε Χαρά μου... και πικάντικο και αφράτο... και μου αρέσει το τσίλι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια και καλή εβδομάδα!
Μου αρέσουν αυτά τα ευκολάκια νοστιμάκια φαγητά! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σαρκοφάγα μου... Χαα,χα,χα,χα! Καλό, καλό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το ρολό... ακόμα καλύτερο! Νόστιμο κι εύκολο! Μ' άρεσε και το κολπάκι αν δεν έχουμε chili sauce (που δεν έχω!) :) Το έφτιαξες πολύ ωραίο, οι φώτος τα λένε όλα!
Καλό μεσημέρι! Φιλιά!
Χορταστικό και 5νόστιμο το ρολό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks for this appetizing recipe
ΑπάντησηΔιαγραφήkisses
www.welovefur.com
nonnapuffo , thank you for your visit :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστούμε όλες κορίτσια για την επίσκεψη και τα καλά σας λόγια :))