Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

whoopie pies καρδιές/Whoopie Pie Hearts

Από αμερικάνικο περιοδικό η συνταγή μας σήμερα. Μαλακά, γεμιστά, σοκολατένια μπισκότα, μόνο που εμείς τα κάναμε σε σχήμα καρδιάς και τα γεμίσαμε με χρωματιστή βουτυρόκρεμα……έτσι για να γιορτάσουμε!

χρειαζόμαστε
1 2/3 φλιτζάνι αλεύρι
2/3 φλιτζάνι κακάο
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
½ κουταλάκι σόδα μαγειρικής
¼ κουταλάκι αλάτι
1 ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα
250 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας


Σε 2-3 αντικολλητικά χαρτιά με τη βοήθεια κουπ πατ καρδιάς διαστάσεων 6-7 εκ. περίπου, σχεδιάζουμε καρδιές με ένα μαρκαδόρο σε απόσταση 3-4 εκ η μια από την άλλη. Γυρίζουμε τα χαρτιά από την ανάποδη ( μη φάμε και το μελάνι :) και τα στρώνουμε σε ταψιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τον καφέ, τη σόδα και το αλάτι.  Σε άλλο μπολ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα το μισό φλιτζάνι βούτυρο με τη ζάχαρη για 2 λεπτά περίπου να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
Στρώνουμε κουταλιές από το μίγμα μέσα στις καρδιές. Αν θέλουμε βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και απλώνουμε μέσα στις σχηματισμένες καρδιές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 8-10 λεπτά περίπου. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ταψιά. Αφήνουμε να κρυώσουν. 
Χτυπάμε το υπόλοιπο βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα 2/3 της λιωμένης λευκής σοκολάτας, τη βανίλια και την άχνη σιγά σιγά να γίνει μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε.  Βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε μπισκότο και το καλύπτουμε με άλλο ένα. Αν θέλουμε απλώνουμε την κρέμα με κορνέ.
Με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές με την υπόλοιπη σοκολάτα επάνω από τα μπισκοτοκεκάκια και πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα.
Our recipe today comes from an American magazine.  Chocolate biscuits, soft and filled, we chose to make them heart shaped and filled them with pink butter cream, to make them more festive..

we need

1 2/3 cups flour
2/3 cup cocoa powder
1 Tbsp instant coffee granules
1/2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 1/2 cups butter at room temperature
1 cup sugar
2 eggs
1/2 cup milk
8 oz white chocolate
1 cup icing sugar
1 tsp vanilla

Using a 2 1/2 - 3 in. heart shaped cookie cutter as a guide, draw hearts with a marker, on 2-3 pieces of parchment paper, spacing them 1 1/2 in. apart. Flip parchment papers on cookie sheets (to avoid eating the ink :))
In a bowl, combine flour, cocoa powder, coffee, baking powder and salt.
In another bowl, beat half the butter with the sugar until fluffy, about 2 min. Add eggs, flour and milk alternately.
Drop mixture by spoonfuls on the shapes and spread with a spoon, to form hearts. If you prefer, you may use a pastry bag to distribute the batter instead.
Place each cookie sheet  in preheated oven, and bake at 180F, for 8-10 min. Let cool completely.
Beat remaining butter for 2-3 min. Melt 2/3 of the white chocolate and beat in, along with vanilla and icing sugar, to obtain a soft and smooth cream. Add color and beat. Spoon or pipe some butter cream on half the hearts and cover with the remaining half.
Melt remaining white chocolate and make lines on the whoopie pies, using a fork. Sprinkle with colorful sprinkles.

18 σχόλια:

  1. Υπέροχες καρδούλες Μαρία! Φαντάζομαι ότι κι από γεύση θα σκίζουν!
    Αυτή η μπιρμπιλωτή ροζ τρούφα πολύ μου άρεσε! Στα σούπερ βρίσκω μόνο την κλασική μακρόστενη.
    Γεια στα χεράκια σου!
    Καλή και χαρούμενη μέρα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία πρόταση και πολύ ωραία εμφάνιση!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφες οι αγαπησιάρικες καρδούλες Μαράκι μου!!
    Ωραία πρόταση για να γλυκάνουμε τους Βαλεντίνους μας!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωπω.... τέλειες φαίνονται! Λαχταριστές και αφράτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντυπωσιακότατα Μαρία μου!
    Και σαν σύνθεση υλικών αλλά και σαν τελικό αποτέλεσμα (ακόμη κι' αν δεν τα θέλουμε καρδούλες) :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφες οι γλυκές σοκολατένιες καρδούλες Μαράκι!
    Και τις έχεις διακοσμήσει υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι καρδούλες σου Μαρία!!!!! Καταπληκτικές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απίθανες είναι! Γλυκές, χρωματιστές, νόστιμες, αγαπησιάρικες!!Μπράβο κούκλα μου! Να περάσεις σούπερ και πάντα να είσαι ερωτευμένη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ohhh rico postre realmente una gran golosina,feliz dìa saludos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα ειναι πανέμορφα!
    Ελπιζω να πέρασες ομορφα χτες
    και να περάσεις τελεια αυτο το ηλιολουστο Σαββατοκύριακο :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξαιρετική και πανέμορφη πρόταση........γεια στα χέρια σου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή εβδομάδα να έχεις σαν τις όμορφες και γλυκες σου καρδούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σας ευχαριστούμε όλες, κορίτσια!!

    Thank you for visiting and for your comments, friends :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή