Last week we vowed to a healthier cooking attitude for the New Year..Right!!! You can tell how well that went..Well, I think this recipe that I found in allrecipes.com is all worth the deviation!!!!
we need
6 egg yolks *
3/4 cup sugar
2/3 cup milk
1 1/4 cups whipping cream
1/2 tsp vanilla
1 lb mascarpone cheese
1/2 cup strong coffee, at room temperature
4 Tbsps rum
6 oz ladyfinger cookies
1 Tbsp unsweetened cocoa powder
In a medium saucepan, whisk egg yolks and sugar, until well blended. Add milk and cook over low heat, stirring constantly, until mixture comes to a boil. Allow boiling for 1 min, then remove from heat and let cool. Cover tightly and refrigerate for 1 hour.
In a medium bowl, whip cream with vanilla until stiff and set aside.
Whisk mascarpone into cooled egg mixture until smooth.
In a bowl, blend coffee with rum.
Layer half the ladyfingers over bottom of 7X11 in. pan and drizzle with half the coffee. Spread half of the mascarpone mixture over the ladyfingers, then follow with a layer of half the whipped cream. Repeat with a layer of ladyfingers drizzled with coffee, a layer of remaining mascarpone mixture, then a layer of remaining whipped cream. Sift cocoa powder over Tiramisu (I like the bitter-sweet combination, so I used more cocoa), cover tightly and refrigerate overnight. Heavenly!!!
*Keep those unused egg whites for an angelfood cake, a light omelette or for a cookie recipe that follows in a couple of days...:))
Την περασμένη εβδομάδα υποσχεθήκαμε ότι θα μαγειρεύουμε πιο υγιεινά τον καινούριο χρόνο...Έτσι ακριβώς!!! Με τη σημερινή ανάρτηση βλέπετε ήδη πόσο καλά συγκρατηθήκαμε...
Η δικαιολογία μας αυτή τη φορά είναι ότι σήμερα γιορτάζει ο λεβέντης της Μαρίας, κι έτσι μαζί με το αγαπημένο μου "Άλλος δεν έκανε παιδιά, μόνο η Μαριώ το Γιάννη" που τους θυμίζω συχνότατα, είπα να κεράσω εγώ το γλυκάκι φέτος. Πιστεύω ότι αυτή η συνταγή που βρήκα στο allrecipes.com αξίζει τη σημερινή παρασπονδία!!!
Χρόνια πολλά σ' όλους τους φίλους και τις φίλες που γιορτάζουν :))
χρειαζόμαστε
6 κρόκους αυγών *
3/4 φλ. ζάχαρη
2/3 φλ. γάλα
1 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. βανίλια
454 γρ. μασκαρπόνε
1/2 φλ. δυνατό καφέ, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. ρούμι
180 γρ. σαβουαγιάρ
1 κ.σ. άγλυκο κακάο
Σε μέτριο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να βράσει. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Καλύπτουμε το κατσαρολάκι με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε μέτριο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
Σ' ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τον καφέ με το ρούμι.
Στρώνουμε τα μισά σαβουαγιάρ σε ταψί 20Χ28 εκ. και τα ραντίζουμε με το μισό καφέ. Καλύπτουμε με τη μισή κρέμα του μασκαρπόνε και απλώνουμε από πάνω τη μισή σαντιγί. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τον ίδιο τρόπο: τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ ραντισμένα με καφέ, την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε, την υπόλοιπη σαντιγί. Κοσκινίζουμε το κακάο πάνω στην επιφάνεια του Τιραμισού, (επειδή εγώ λατρεύω τους πικρόγλυκους συνδυασμούς, έβαλα πιο πολύ κακάο) καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Ονειρεμένη γεύση!!!
*Κρατείστε τ' αχρησιμοποίητα ασπράδια για να φτιάξετε ένα angelfood κέικ, μια ελαφριά ομελέτα ή κάτι πολύ νόστιμα και πανεύκολα μπισκοτάκια που ακολουθούν σε μερικές μέρες :))
we need
6 egg yolks *
3/4 cup sugar
2/3 cup milk
1 1/4 cups whipping cream
1/2 tsp vanilla
1 lb mascarpone cheese
1/2 cup strong coffee, at room temperature
4 Tbsps rum
6 oz ladyfinger cookies
1 Tbsp unsweetened cocoa powder
In a medium saucepan, whisk egg yolks and sugar, until well blended. Add milk and cook over low heat, stirring constantly, until mixture comes to a boil. Allow boiling for 1 min, then remove from heat and let cool. Cover tightly and refrigerate for 1 hour.
In a medium bowl, whip cream with vanilla until stiff and set aside.
Whisk mascarpone into cooled egg mixture until smooth.
In a bowl, blend coffee with rum.
Layer half the ladyfingers over bottom of 7X11 in. pan and drizzle with half the coffee. Spread half of the mascarpone mixture over the ladyfingers, then follow with a layer of half the whipped cream. Repeat with a layer of ladyfingers drizzled with coffee, a layer of remaining mascarpone mixture, then a layer of remaining whipped cream. Sift cocoa powder over Tiramisu (I like the bitter-sweet combination, so I used more cocoa), cover tightly and refrigerate overnight. Heavenly!!!
*Keep those unused egg whites for an angelfood cake, a light omelette or for a cookie recipe that follows in a couple of days...:))
Την περασμένη εβδομάδα υποσχεθήκαμε ότι θα μαγειρεύουμε πιο υγιεινά τον καινούριο χρόνο...Έτσι ακριβώς!!! Με τη σημερινή ανάρτηση βλέπετε ήδη πόσο καλά συγκρατηθήκαμε...
Η δικαιολογία μας αυτή τη φορά είναι ότι σήμερα γιορτάζει ο λεβέντης της Μαρίας, κι έτσι μαζί με το αγαπημένο μου "Άλλος δεν έκανε παιδιά, μόνο η Μαριώ το Γιάννη" που τους θυμίζω συχνότατα, είπα να κεράσω εγώ το γλυκάκι φέτος. Πιστεύω ότι αυτή η συνταγή που βρήκα στο allrecipes.com αξίζει τη σημερινή παρασπονδία!!!
Χρόνια πολλά σ' όλους τους φίλους και τις φίλες που γιορτάζουν :))
χρειαζόμαστε
6 κρόκους αυγών *
3/4 φλ. ζάχαρη
2/3 φλ. γάλα
1 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. βανίλια
454 γρ. μασκαρπόνε
1/2 φλ. δυνατό καφέ, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. ρούμι
180 γρ. σαβουαγιάρ
1 κ.σ. άγλυκο κακάο
Σε μέτριο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να βράσει. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Καλύπτουμε το κατσαρολάκι με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε μέτριο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
Σ' ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τον καφέ με το ρούμι.
Στρώνουμε τα μισά σαβουαγιάρ σε ταψί 20Χ28 εκ. και τα ραντίζουμε με το μισό καφέ. Καλύπτουμε με τη μισή κρέμα του μασκαρπόνε και απλώνουμε από πάνω τη μισή σαντιγί. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τον ίδιο τρόπο: τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ ραντισμένα με καφέ, την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε, την υπόλοιπη σαντιγί. Κοσκινίζουμε το κακάο πάνω στην επιφάνεια του Τιραμισού, (επειδή εγώ λατρεύω τους πικρόγλυκους συνδυασμούς, έβαλα πιο πολύ κακάο) καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Ονειρεμένη γεύση!!!
*Κρατείστε τ' αχρησιμοποίητα ασπράδια για να φτιάξετε ένα angelfood κέικ, μια ελαφριά ομελέτα ή κάτι πολύ νόστιμα και πανεύκολα μπισκοτάκια που ακολουθούν σε μερικές μέρες :))
Χρόνια του πολλά! Πολύ όμορφο κέρασμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξίζει την παρασπονδία!Χρόνια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια κ ευχές για μια υπέροχη χρονιά,κορίτσια!
Χρόνια πολλά στον εορτάζοντα και ό,τι καλύτερο για το νέο έτος!!! Να είναι μια χρονιά ξέγνοιαστη και δημιουργική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέρασμα σούπερ! Πόσα κομμάτια μπορώ να κλέψω;;; :-)
Φιλάκια!
Είχατε πολύ καλή δικαιολογία, δεν μπορώ να πω! Αυτό το γλυκό πάντως, και από μόνο του αποτελεί λόγο για να πάρεις πίσω την υπόσχεση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημενο γλυκάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήπαει μια χαρά με καφεδάκι!
http://beautyfollower.blogspot.gr
Υπέροχο το κέρασμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τιραμισού είναι πάντα αγαπημένο γλυκάκι!
Χιλιόχρονος ο γιόκας της Μαρίας, γερός και καλότυχος να είναι!
Φιλιά!
Favorite tiramisu for dessert. Looks yummy.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το χαίρεται το παλικάρι της το Μαράκι μας Χαρά μου και σε σενα καλή χρονιά αγάπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλασσική αξία το γλυκάκι!
Φιλάκια πολλά μπρρρ (Canadian kisses) χαχαχα
Χρόνια Πολλά να τον χαίρεστε και να είστε όλοι καλά!Καλά το γλυκό αυτό είναι αμαρτία!Τι να λέμε τώρα...Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη χρονια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκα αρχιζει ο νεος χρονος με το αγαπημενο τιραμισου! Να χαιρεστε τον εορταζοντα!
Συμπτωματικα κι εγω τιραμισου αναρτησα σημερα, μαγειρευοντας μαζι με τις ιταλιδες φιλες μου, στην Ιταλια ειναι ενα απο τα πιο συνηθισμενα επιδορπια κατα την περιοδο των γιορτων, μαλιστα πολλοι αντι για μπισκοτα χρησιμοποιουν λεπτες φετες πανεττονε ή παντορο....
Καλή χρονιά κι ευτυχισμένη Μαράκι μου!!υγεία αγάπη αισιοδοξία και σούπερ δημιουργικότητα!χρόνια πολλά στον εορτάζοντα πάντα με υγεία!το τιραμισού σου μαγευτική πρόταση για τους λάτρεις του είδους!πάντα μας εκπλήσσεις ευχάριστα με τις σούπερ προτάσεις σου!!φιλάκια σου στέλνω και την αγάπη μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήUna gran delicia luce maravilloso su tiramisù ,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήXara, I'm totally drooling over your amazing Tiramisu. Wonder where allrecipes.com got this Tiramisu recipe, because this is my all-time favorite version of the preparation. I also cook the egg yolks with the milk to make a custard, and use rum addition!
ΑπάντησηΔιαγραφήNow, I'm so inspired...I must make this 'to die for' Tiramisu. I hear you...about starting the New Year...what diet?
Hugs,
Σας ευχαριστούμε όλες, κορίτσια, για την επίσκεψη, τις ευχές και τα καλά σας λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήmm_skg , "τα μεγάλα πνεύματα συναντιώνται???"..χιχι..Το Τιραμισού σου ήταν πολύ ωραίο,όσο πιο κρεμώδες, τόσο πιο καλά για μένα..
Thank you all so much for visiting :)
ΑπάντησηΔιαγραφήHulya Aydogan, Thank you for stopping by :)
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή