Άσχετο με το Βιτάμ αυτό, φυσικά (κάποιοι από εσάς καταλαβαίνουν τι εννοώ :))
Μου έστειλαν Βιταμ Culinesse! Η αλήθεια είναι ότι αυτό το προϊόν δεν το συνηθίζω στη μαγειρική μου αλλά φυσικά το δοκίμασα αμέσως. Σύμφωνα με την Ελαΐς λοιπόν, είναι ιδανικό για σοτάρισμα, για μαρινάρισμα και τέλος πάντων για όπου χρησιμοποιούμε βούτυρο. Μπορείτε να δείτε κάποιες από τις χρήσεις του εδώ.
Εγώ αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω σε αυτά τα μπροκολοκεφτεδάκια.
χρειαζόμαστε
250 γρ μπρόκολο
1 αυγό
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
50 γρ μπλε τυρί
50 γρ τριμμένη γραβιέρα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά Βιταμ Culinesse
αλάτι με προσοχή (λόγω των τυριών)
πιπέρι
για τη σάλτσα
100 γρ γιαούρτι
50 γρ μπλε τυρί
100 γρ τυρί κρέμα
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά αμύγδαλο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό
1 φλιτζάνι φρυγανιά
Βιταμ Culinesse
Στο μπλεντεράκι βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ωραία σάλτσα. Τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Βράζουμε το μπρόκολο και το ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, το αυγό, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το Βιταμ Culinesse και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για κανένα τεταρτάκι. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα τυλίγουμε στη φρυγανιά. Αν θέλουμε τα κάνουμε σαν κεφτέδες και τα τηγανίζουμε σε 2-3 κουταλιές Βιταμ Culinesse. Εγώ προτίμησα να τα βάλω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και να ρίξω τρεις σταγόνες Βιταμ Culinesse στο κάθε ένα. Τα έψησα στους 200 β για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Έγιναν περίπου 15-16 και ήταν νοστιμότατα.
I recently received a package from the Greek company ELAIS, for a trial of their product, VITAM CULINESSE (a kind of margarine spread)I decided to use it in these baked broccoli bites.
we need
8 oz broccoli
1 egg
3 Tbsps dried bread crumbs
2 oz blue cheese 2 oz grated gruyere
1 clove garlic, grated
1 Tbsp Vitam Culinesse (or olive oil)
salt and pepper, to taste (keeping in mind that the cheeses are already salty)
for the sauce
3 1/3 oz yoghurt
2 oz blue cheese
3 1/3 cream cheese
1 Tbsp olive oil
1 Tbsp ground almonds
salt and pepper, to taste
1 egg
1 cup bread crumbs
Vitam Culinesse (or olive oil)
In a mini blender, blend all sauce ingredients until smooth and refrigerate until ready to serve. Boil broccoli, chop finely and turn into a bowl with cheeses, egg, garlic, bread crumbs, Vitam Culinesse, salt and pepper. Mix well and refrigerate for 15 min. Beat egg in a small bowl. Turn bread crumbs into a large plate. Shape broccoli mixture into little balls, dip in egg, then roll in bread crumbs. You could fry them in Vitam Culinesse or oil, or bake them as I did, on a parchment paper covered cookie sheet, sprinkling them with a few drops of Vitam Culinesse (or you could use olive oil).I baked them at 400F, for about 20 min, or until golden. The ingredients will yield 15-16 delicious pieces!
Καλή σου μέρα Μαρία μου... εγώ το χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο προϊόν και μου αρέσει ειδικά όταν χρειάζομαι να αλείψω το ταψί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως οι μπροκολοκεφτέδες σου είναι ΟΝΕΙΡΟ...το ίδιο και η παρουσίασή τους!!! Γεια στα χέρια σου!
Φιλάκια!
Μπροκολοκεφτεδάκι???Τι λες τώρα...δεν έχω ξανά φάει!!Έχει πολύ ωραία υλικά η συνταγή σου και με ενθουσίασε!Σε ευχαριστούμε Μαράκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε αυτούς τους στρουμπουλούς μπροκολοκεφτέδες πως να πεις όχι??
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα και η σάλτσα με το αγαπημένο μου τυράκι, πρέπει να είναι σκέτη απόλαυση!
Φιλιά Μαράκι, καλό μεσημέρι!
υπέροχη συνταγή κ πολύ υγιεινή!Εύγε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Μαράκι μου!πολύ εντυπωσιακή η συνταγή με τα κεφτεδακια σου απο μπρόκολο!ψάχνω πολύ για συνταγές με μπρόκολο γιατί είναι λατρεμένο γιά μένα έστω και απλά βρασμένο με άφθονο λεμόνι!ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!!η παρουσίαση καταπληκτική!!φιλάκια πάρα πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πρωτότυπο!!! Δεν έχω ξαναφάει, σίγουρα θα είναι πεντανόστιμοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται πως θα δοκιμάσω να τους φτιάξω!!!!! Υπέροχα τα υλικά και λαχταριστοί οι στρουμπουλοί κεφτέδες!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!!!! Φιλιά!
Μια χαρά περιποιήθηκες το μπροκολάκι Μαρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήαααααα τι γκουρμεδια ειναι αυτην;;; αν δν μου ελεγες οτι εχει μπροκολο μεσα δεν α το καταλαβαινα και θα τους ετρωγα! ευπνη ιδεα για να ταίσουμε μπρόκολο τα παιδιά!! θα τους δοκιμάσω οπωςδηποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ όλοι σχεδόν οι "ψευτοκεφτέδες", και μου αρέσει πολύ και το μπρόκολο, οπότε έχεις κάνει ένα συνδυασμό πολύ του γούστου μου! Ειδικά αφού τους έψησες και δεν τους τηγάνισες... Με κέρδισαν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι ωραία ιδέα είναι αυτή............μπροκολοφανταστικοί κεφτέδες!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήHi Xara, since my last comment, you have made some spectacular things. The crunchy yummy broccoli bites are a 'must make'...love it with the dip!
ΑπάντησηΔιαγραφήThe amazing scones...another
'must make'...to do list. Great recipe; have not made any scones with white chocolate in the mix...yumm
The sweet-and-sour meatballs is a vintage recipe that I believe I still have somewhere, tucked away. I used to make these for holiday parties, the mini version, and just serve it with a toothpick, and the hot dogs, as well...(too sweet to serve as an entrée, for me)
The gluten-free cute little cookies are so nice dipped into white and dark chocolate!
You've been busy, my dear friend, cooking. ( I made Chicken Parmigiana for friends...no photo; sigh!
Have a wonderful weekend; stay inside and keep warm! Hugs, xoxo
:-) Κάτι έχει πάρει τ' αυτί μου σχετικά με τις αναφορές σου Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά και να παραλαμβάνεις κάτι που δεν περιμένεις, όπως καλά λες, χαρά σου δίνει.
Τα κεφτεδάκια σου πολύ μου έκαναν "κλικ" καθώς σήμερα εμείς είχαμε παραδοσιακούς κρεατοκεφτέδες με κάτι "εξτραδάκια".
Και ο τρόπος ψησίματος, σαφώς πιο εύκολος και υγιεινός.
Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.
Dear Marian, The are wonderful and healthy. I love them with the sauce too.
ΑπάντησηΔιαγραφήBlessings dear. Catherine xo
Μαράκι σούπερ τα μπροκολοκεφτεδάκια σου, τέλεια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!