Today's 4-ingredient cookies were made to use up some of the leftover egg whites from the Tiramisu we posted a few days ago. The recipe is extremely easy and will yield about 45 cookies. The perk is that they're gluten free and I'm more than happy to share with some friends of mine who are gluten intolerant. These will keep really well in an airtight container.
we need
2 egg whites
2 cups brown sugar
2 tsps vanilla
4 cups ground hazelnuts*
dipping chocolate
2 Tbsps butter
1/2 cup semi-sweet chocolate chips
1/2 cup white chocolate chips
In a medium bowl, beat egg whites with hand mixer, until soft peaks form. Add vanilla, brown sugar and keep beating until it is dissolved. Incorporate ground hazelnuts and mix by hand, until well blended.
Shape into ring finger size cookies and place on parchment paper covered cookie sheet.
Bake in preheated oven, at 300F, for 20 min. Remove from oven and let cool.
In a small pot, melt semi-sweet chocolate chips with 1 Tbsp butter and 1 Tbsp water, over very low heat, stirring constantly (you could do the same thing in the microwave, if you prefer). When chocolate is smooth, dip each cookie, to cover about 1/2 in. on each end, and place on parchment paper.
Repeat the same procedure with white chocolate chips. Have a great weekend :)
*Instead of hazelnuts you could also use pecans(amazing) or almonds.
Τα σημερινά μπισκοτάκια με 4 υλικά έγιναν για να χρησιμοποιήσουμε μερικά από τα ασπράδια που περίσσεψαν από το Τιραμισού που κάναμε πριν μερικές μέρες. Η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και βγάζει περίπου 45 μπισκοτάκια. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν περιέχουν γλουτένη κι έτσι θα χαρώ πολύ να τα μοιραστώ με μερικούς φίλους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Διατηρούνται πολύ καλά σε αεροστεγές σκεύος.
χρειαζόμαστε
2 ασπράδια
2 φλ. καφέ ζάχαρη
2 κ.γ. βανίλια
4 φλ. αλεσμένα φουντούκια*
για τις σοκολατένιες άκρες
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
1/2 φλ. σταγόνες άσπρης σοκολάτας
Σ' ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε τ' ασπράδια με μίξερ μέχρι να κάνουν μυτούλες, προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι. Πλάθουμε τα μπισκοτάκια σε μέγεθος δακτύλου και τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150C, για 20 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μικρό κατσαρολάκι, λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας με 1 κ.σ. νερό και 1 κ.σ. βούτυρο, σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια (μπορούμε να κάνουμε το ίδιο στο φούρνο μικροκυμάτων, αν θέλουμε). Όταν η σοκολάτα είναι λεία, βουτάμε τα μπισκοτάκια ώστε να καλυφθεί κάθε άκρη κατά 1 περίπου εκατοστό και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις σταγόνες της άσπρης σοκολάτας. Καλό Σ/Κ :)
*Μπορούμε αντί για φουντούκια να χρησιμοποιήσουμε είτε pecans (καταπληκτικά), είτε αμύγδαλα.
we need
2 egg whites
2 cups brown sugar
2 tsps vanilla
4 cups ground hazelnuts*
dipping chocolate
2 Tbsps butter
1/2 cup semi-sweet chocolate chips
1/2 cup white chocolate chips
In a medium bowl, beat egg whites with hand mixer, until soft peaks form. Add vanilla, brown sugar and keep beating until it is dissolved. Incorporate ground hazelnuts and mix by hand, until well blended.
Shape into ring finger size cookies and place on parchment paper covered cookie sheet.
Bake in preheated oven, at 300F, for 20 min. Remove from oven and let cool.
In a small pot, melt semi-sweet chocolate chips with 1 Tbsp butter and 1 Tbsp water, over very low heat, stirring constantly (you could do the same thing in the microwave, if you prefer). When chocolate is smooth, dip each cookie, to cover about 1/2 in. on each end, and place on parchment paper.
Repeat the same procedure with white chocolate chips. Have a great weekend :)
*Instead of hazelnuts you could also use pecans(amazing) or almonds.
Τα σημερινά μπισκοτάκια με 4 υλικά έγιναν για να χρησιμοποιήσουμε μερικά από τα ασπράδια που περίσσεψαν από το Τιραμισού που κάναμε πριν μερικές μέρες. Η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και βγάζει περίπου 45 μπισκοτάκια. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν περιέχουν γλουτένη κι έτσι θα χαρώ πολύ να τα μοιραστώ με μερικούς φίλους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Διατηρούνται πολύ καλά σε αεροστεγές σκεύος.
χρειαζόμαστε
2 ασπράδια
2 φλ. καφέ ζάχαρη
2 κ.γ. βανίλια
4 φλ. αλεσμένα φουντούκια*
για τις σοκολατένιες άκρες
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
1/2 φλ. σταγόνες άσπρης σοκολάτας
Σ' ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε τ' ασπράδια με μίξερ μέχρι να κάνουν μυτούλες, προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι. Πλάθουμε τα μπισκοτάκια σε μέγεθος δακτύλου και τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150C, για 20 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μικρό κατσαρολάκι, λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας με 1 κ.σ. νερό και 1 κ.σ. βούτυρο, σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια (μπορούμε να κάνουμε το ίδιο στο φούρνο μικροκυμάτων, αν θέλουμε). Όταν η σοκολάτα είναι λεία, βουτάμε τα μπισκοτάκια ώστε να καλυφθεί κάθε άκρη κατά 1 περίπου εκατοστό και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις σταγόνες της άσπρης σοκολάτας. Καλό Σ/Κ :)
*Μπορούμε αντί για φουντούκια να χρησιμοποιήσουμε είτε pecans (καταπληκτικά), είτε αμύγδαλα.
τελεια!!!! πιστευω θα μοιαζουν σαν αμυγδαλωτα με τη μαρεγκα!! μου αρεσει που δεν εχει αλευρι θα το δοκιμασω σιγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσω!
Καλό Σαββατοκύριακο Χαρούλα μου, φιλιά!
Εύκολα, νόστιμα, πολύ χαριτωμένα και δε σε φουσκώνουν λόγω απουσίας γλουτένης! Τέλεια! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία μπισκότα Χαρά! Καλή χρονιά σε σένα και στην Μαρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Τέλεια είναι! Και θα είναι πολύ πιο νόστιμα από το να είχε αλεύρι!! Φουλ φουντούκι και σοκολάτα και το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι τέλειο.Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Χαρά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία μπισκότα με το φουντούκι.
Κι εύκολα. Οι σοκολατένιες άκρες ωραία πινελιά
Φιλιά
Καλησπέρα κοριτσάκι μου!απίστευτη η πρότασή σου για τα φουντουκομπισκοτάκια που απ'ότι είδα τα συστατικά του θα λιώνουν στο στόμα και θα έχουν θεική γεύση!!εξαιρετική και η παρουσίαση,όπως πάντα!!καλό βραδάκι,φιλάκια πολλά και καλή βδομάδα να έχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Μαρία και Χαρά! Καλή χρονιά σας εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά μου υπέροχα τα μπισκοτάκια σου! Μεγάλος πειρασμός! Θα τα δοκιμάσω σύντομα!
Φιλάκια
Παρα πολύ ευπαρουσίαστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομαδα :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Τέλεια φαίνονται!Εύγε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Χαρά μου δείχνουν τέλεια, πρέπει να τα δοκιμάσω!πάρα πολύ ωραία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Χαρά πραγματικά διαβάζονται και σαφώς φαίνονται, άκρως ενδιαφέροντα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜένει να προμηθευτώ φουντούκι...για την σχετική δοκιμή!!
Χαιρετισμούς πολλούς.
Πολύ ωραίος τρόπος να χρησιμοποιήσει κανείς περίσσευμα άλλου γλυκού και δείχνουν πολύ, πολύ νόστιμα! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Χαρά μου... τα μπισκότα σου φαίνονται καταπληκτικά!! Πρέπει να είναι νοστιμότατα και με τις σοκολατένιες τους άκρες είναι προκλητικά λαχταριστά!! Στα υπόψιν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Σούπερ μπισκοτάκι!!!!! και χωρίς γλουτένη!!!!!!! τέλεια!! Μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Τα φουντούκια είναι οι αγαπημένοι μου ξηροί καρποί και η προσθήκη τους στα μπισκότα τα κάνει ακαταμάχητα!!!!!! Σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ να έχετε!!!
Super τα μπισκότα και τρέχω να προμηθευτώ φουντούκια !
ΑπάντησηΔιαγραφή