Scones έχουμε σήμερα. Αυτό το νόστιμο...... ψωμάκι να το πω, κεκάκι να το πω...... που μπορεί να γίνει με πολλά και διάφορα υλικά και συνοδεύει μια χαρά τον κυριακάτικο καφέ μας.
χρειαζόμαστε
3 φλιτζάνια αλεύρι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 κουταλάκια baking powder
1/2 κουταλάκι σόδα
100 γρ βούτυρο κρύο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/3 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder τη σόδα και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο ψιλοκομμένο και τα ενώνουμε ανακατεύοντας να φαίνεται το μείγμα ότι έχει σβολιάσει. Κρατάμε δυο κουταλιές από το γάλα και ανακατεύουμε το υπόλοιπο με το γιαούρτι και τη βανίλια. Το προσθέτουμε στο μείγμα και πλάθουμε τη ζύμη ελαφρά. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε μια στρογγυλή ζύμη σε διάμετρο 20-22 εκ και κόβουμε σε 8 τρίγωνα. Εγώ προτιμώ να κόβω με ένα στρογγυλό κουπ πατ μικρότερα κομμάτια και μου γίνονται περίπου 15-16. Τα αλείφουμε με το γάλα που κρατήσαμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Today we have scones. These tasty cake-like..or maybe bread-like goodies, that could be made with various ingredients and be perfect little companions to our Sunday morning coffee..
we need
3 cups flour
2/3 cup sugar
2 1/2 tsps baking powder
1/2 tsp baking soda
3 1/3 oz cold butter, finely chopped
1 cup yoghurt
1/3 cup milk
1 tsp vanilla
1/2 cup raisins
1/2 cup white chocolate, finely chopped
In a large bowl, combine flour with baking powder, baking soda and sugar. Add butter and stir until crumbly.
Reserve 2 Tbsps of milk and mix the rest with yoghurt and vanilla. Add to flour mixture and knead to a light
dough. Add raisins and white chocolate and knead again.
Turn dough onto a floured surface and roll out to a 9 in. diameter circle. Cut into 8 triangles. I prefer using a round cookie cutter and cut into 15-16 smaller pieces.
Brush with reserved milk and bake in preheated oven, at 400F, for about 20 min, or until golden.
I love scones and these sound wonderful! Raisins and white chocolate are a wonderful combination!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιάμι, γιάμι, αγαπημένος ο συνδυασμός των υλικών, πεντανόστιμα τα scones σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Όπως και να τα πεις Μαρία μου το μόνο σίγουρο είναι πως είναι πεντανόστιμα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Πολύ μου αρέσουν αυτά τα ψωμάκια και δεν τα έχω φτιάξει δυστυχώς! Επίσης μου αρέσει που έχουν λευκή σοκολάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Μαράκι μου αρέσει πολύ που έβαλες λευκή σοκολάτα μέσα!!Φιλιά και καλή βδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήI wish I had one of these to go with my coffee this morning.
ΑπάντησηΔιαγραφήDear Marian, A delicious combination to go with a good cup of coffee.. Blessings dear. Catherine xo
ΑπάντησηΔιαγραφήM αρέσουν τα scones
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ιδανικά για πρωϊνό αλλά και για απογευματινό καφέ.
Πολύ ωραία Μαρία
Φιλιά
Πολύ μου αρέσουν αυτά τα scones και θα τα έτρωγα παρά τις αντιρρήσεις της διαιτολόγου που λέει ότι οι σταφίδες είναι θερμιδικός δυναμίτης χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ήθελα και εγώ ψωμάκι-κεκάκι-scones ή όπως αυτό λέγεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για να συνοδεύσουν το καφεδάκι μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!