For English, scroll down
Ένα πακέτο μασκαρπόνε ήταν η αιτία να γίνουν αυτές οι πολύ νόστιμες κρέπες. Και μια σοκολάτα που εγώ τώρα τελευταία τη γνώρισα αλλά με έχει ξετρελάνει. Κουβερτούρα γάλακτος πραλίνα τη λέει η εταιρία που τη βγάζει και πραγματικά είναι τέλεια για τέτοια γλυκάκια.
χρειαζόμαστε
2 αυγά
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουταλιά κακάο
1 πρέζα αλάτι
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
για τη γέμιση και τη σως
200 γρ σοκολάτα πραλίνα
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλ κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι κονιάκ (προαιρετικά)
250 γρ μασκαρπόνε
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και 2 κουταλιές από το βούτυρο. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 20 εκ σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μίγμα όσο να σκεπάσει τον πάτο του τηγανιού. Ψήνουμε 2 λεπτά από την μια πλευρά, γυρίζουμε και ψήνουμε μισό με ένα λεπτό από την άλλη. Φτιάχνουμε 8-10 κρέπες.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Τη μισή σάλτσα την ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε και την υπόλοιπη την κρατάμε. Γεμίζουμε με μια κουταλιά από το μασκαρπόνε τις κρέπες και τις τυλίγουμε σαν μαξιλαράκι. Απλώνουμε την υπόλοιπη σως και σερβίρουμε.
A container of mascarpone was the reason why these very tasty crepes were concocted. That and a new kind of chocolate that I've recently come to know and I'm crazy for. Ιt's called "Praline Milk Chocolate " and it is truly ideal for such desserts.
we need
2 eggs
1/4 cup sugar
1 cup milk
1/2 cup flour, sifted
1 Tbsp cocoa powder
Pinch of salt
3 Tbsps butter, melted
for filling and sauce
6 2/3 oz baking milk chocolate praline
1 Tbsp butter
1/2 cup whipping cream
1 tsp brandy (optional)
8 oz. container of mascarpone
In large bowl, beat eggs, then add sugar, milk, flour, cocoa, salt and 2Tbsps of the melted butter. Cover and refrigerate for 30 min.
Heat an 8 in. pan over medium heat. Brush with some of the remaining butter and spoon in some crepe mixture, until it covers bottom of pan. Cook for 2 min on one side, then flip and continue cooking for 30 sec to 1 min on the other side. Yield 8-10 crepes.
In small pan, melt chocolate with butter, whipping cream and brandy. Reserve half of the sauce and fold remaining half in mascarpone. Place 1 Tbsp of mascarpone mixture in centre of each crepe and fold like a little cushion. Spoon reserved sauce on top and serve.
Ένα πακέτο μασκαρπόνε ήταν η αιτία να γίνουν αυτές οι πολύ νόστιμες κρέπες. Και μια σοκολάτα που εγώ τώρα τελευταία τη γνώρισα αλλά με έχει ξετρελάνει. Κουβερτούρα γάλακτος πραλίνα τη λέει η εταιρία που τη βγάζει και πραγματικά είναι τέλεια για τέτοια γλυκάκια.
χρειαζόμαστε
2 αυγά
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουταλιά κακάο
1 πρέζα αλάτι
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
για τη γέμιση και τη σως
200 γρ σοκολάτα πραλίνα
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλ κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι κονιάκ (προαιρετικά)
250 γρ μασκαρπόνε
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και 2 κουταλιές από το βούτυρο. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 20 εκ σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μίγμα όσο να σκεπάσει τον πάτο του τηγανιού. Ψήνουμε 2 λεπτά από την μια πλευρά, γυρίζουμε και ψήνουμε μισό με ένα λεπτό από την άλλη. Φτιάχνουμε 8-10 κρέπες.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Τη μισή σάλτσα την ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε και την υπόλοιπη την κρατάμε. Γεμίζουμε με μια κουταλιά από το μασκαρπόνε τις κρέπες και τις τυλίγουμε σαν μαξιλαράκι. Απλώνουμε την υπόλοιπη σως και σερβίρουμε.
A container of mascarpone was the reason why these very tasty crepes were concocted. That and a new kind of chocolate that I've recently come to know and I'm crazy for. Ιt's called "Praline Milk Chocolate " and it is truly ideal for such desserts.
we need
2 eggs
1/4 cup sugar
1 cup milk
1/2 cup flour, sifted
1 Tbsp cocoa powder
Pinch of salt
3 Tbsps butter, melted
for filling and sauce
6 2/3 oz baking milk chocolate praline
1 Tbsp butter
1/2 cup whipping cream
1 tsp brandy (optional)
8 oz. container of mascarpone
In large bowl, beat eggs, then add sugar, milk, flour, cocoa, salt and 2Tbsps of the melted butter. Cover and refrigerate for 30 min.
Heat an 8 in. pan over medium heat. Brush with some of the remaining butter and spoon in some crepe mixture, until it covers bottom of pan. Cook for 2 min on one side, then flip and continue cooking for 30 sec to 1 min on the other side. Yield 8-10 crepes.
In small pan, melt chocolate with butter, whipping cream and brandy. Reserve half of the sauce and fold remaining half in mascarpone. Place 1 Tbsp of mascarpone mixture in centre of each crepe and fold like a little cushion. Spoon reserved sauce on top and serve.
Πειράζει που εχω καταπιεί το σάλιο μου πέντ' έξι φορές βλέποντας τις κρεπούλες;Λέει τίποτε άραγε αυτό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμάν... νιώθω τυχερή που δεν έχω μασκαρπόνε στο ψυγείο, αλλιώς με έβλεπα για μεταμεσονύχτιες κρέπες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Apaixti!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞελιγώθηκα η Χριστιανή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Λες να τις γεμίσω, να τις αφήσω στο ψυγείο και τελευταία στιγμή να τις ζεστάνω και να τους ρίξω και την σοκολάτα πάνω πριν τις σερβίρω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες
Απλά απίθανες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και γεια στα χέρια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τις δοκιμάσω το Σαββατοκύριακο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Ωραιότατη σύνθεση σοκολάτας, κρέμας, πραλίνας, που σου "κλείνει" το μάτι με την πρώτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠα-πα-πα πρωί...πρωί :-)))
Απλά τέλειες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα σαν τρελή να φάω τώρα μια μερίδα σαν αυτή που βλέπω!!! Μπράβο Μαρία!
Αυτή τη σοκολάτα την έχω αγοράσει και εγώ και κάθεται στο ψυγείο... Πρέπει να την δοκιμάσω άμεσα εδώ που τα λέμε....
Φιλιά πολλά !!
Λιποθυμώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρέπες με μασκαρπόνε και κουβερτούρα πραλίνα (η αγαπημένη μου)!!!!
Και το ....κακό είναι ότι τα διαθέτω και τα δύο στο ψυγείο μου!
Φιλιά Μαράκι μου!
Μαράκι φέρε τις κρέπες όπως είναι, τις παίρνω και φεύγω!!!καταπληκτικές , μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Μία λέξη θα πω! Κόλαση! Αχ, αυτή η σοκολάτα και αυτό το μασκαρπόνε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστές λαχταριστές οι κρέπες σου Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να σχολιάσω που μου τρέχουν τα σάλια πάνω στο πληκτρολόγιο;;; Τέλειες!!! Τις θέλω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι υπέροχα και κολασμένα σοκολατένιες!! Δεν έχω δοκιμάσει αλλά ούτε έχω φτιάξει σοκολατένιες κρέπες!!! Σημειώνω και εκτελώ άμεσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι κρέπες και πραλίνα και μασκαρπόνε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιο τέλειο δεν γίνεται Μαρία μου
Ωραία μας το σέρβιρες..να είχα και μια κρέπα τώρα...
ΦΙλιά
Τέλειες!!!Γεια στα χέρια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες!!!! Γεια στα χεράκια σου... να είχα μία τώρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!
Γιατί το είδα εγώ αυτό τώρα;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω βρε Μαράκι με αποτελείωσες! ααααα ρε καταραμένη διατροφή, δε θα τελειώσεις??? θα γίνει χαμός!! 3 κρέπες στην καθισιά μου θα φάω! (για να μην πω παραπάνω και με πείτε υπερβολική!)
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλούμπες :)
Τέλειες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!!