For English, scroll down
Τίποτα περίεργο και πρωτότυπο στο κέικ που έκανα σήμερα, είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι το ξέρετε και το φτιάχνετε συχνά. Μπορεί να γίνει και σε μικρό ταψί σαν τυρόπιτα αλλά εμένα μου αρέσει καλύτερα έτσι, τρώγεται κρύο ή ζεστό για πρωινό, απογευματινό, μεζέ ή ότι άλλο!
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι αλεύρι
100 γρ βούτυρο λιωμένο
200 γρ γιαούρτι
3 αυγά
250 γρ φέτα
100 γρ κασέρι ή γραβιέρα
1/2 κουταλάκι σόδα
πιπέρι
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το γιαούρτι και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι με τη σόδα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε, πιπέρι και τα τυριά τριμμένα στον χοντρό τρίφτη. Ρίχνουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε στους 180β για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να βγει καθαρό το ξυλάκι που θα βάλουμε.
There's nothing special or original about today's cake. I'm pretty sure that most of you know this recipe and have already tried it. It can be baked in a regular pan also, like a cheese pie, I just prefer it this way.. It can be served hot or cold, as breakfast, lunch, supper or as an appetizer!!
we need
1 cup flour
3 1/2 oz melted butter
6 2/3 oz yoghurt
3 eggs
8 oz feta cheese, coarsely grated
3 1/3 oz gruyere or kasseri cheese, coarsely grated
1/2 tsp baking soda
pepper, to taste
In a bowl, beat butter, yogurt and eggs with mixer for 1-2 min. Add flour and soda and blend well. Add pepper and cheeses and stir to blend. Turn mixture into greased, rectangular cake pan.
Bake at 350C for 30-35 min until golden, or until cake tester comes out clean.
Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το αλμυρό σου κέικ.
Ευχαριστώς θα έτρωγα ένα κομματάκι τώρα.
Καλημέρα κι εγώ με τυρί έφτιαξα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλμυρό κεκάκι, Μαράκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο, εύκολο και νοστιμότατο!
Και ωραία η παραλλαγή σου!
Φιλιά πολλά!
Μια εύκολη νοστιμιά που είναι ιδανική για σνακ, εκδρομή, βραδινό ή ένα απλό τσιμπολόγημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά Μαράκι!
Προς το παρόν τα έχω σταματήσει αλλά για το Σαββατοκύριακο τέλειο το κεκάκι Μαράκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ θα το ήθελα τώρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατεύω τα αλμυρά κεκάκια, και το δικό σου Μαράκι μου δείχνει τόσο γευστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!!
Μαρία είναι υπέροχο.......στην απλότητα η υπεροχή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι πάρα πολύ ωραίο!Μου αρέσουν εξίσου και τα αλμυρά αλλά και τα γλυκά κέικς!!!Αυτό είναι και πολύ εύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Αγαπημένο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Πολύ ωραίο ,μου αρέσει πι ό πολύ το αλμυρό κέικ απο το γλυκό,έχει πιο ωραία γεύση,το δικό σου φαίνεται πολύ ωράιο,καλοφάγωτο ,φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το κέικ... νοστιμότατο! Καλοφάγωτο και φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αλμυρά κέικ είναι από τις πιο ωραίες προτάσεις για πρωινό ή σνακ! Μου αρέσει η συνταγή σου γιατί είναι εύκολη και με απλά υλικά που όλοι έχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
ΜΟυ αρέσουν τα αλμυρά κέικ και αυτό φαίνεται πραγματικά πετυχημένο!! Μπράβο σου Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τα αλμυρά κέικ! είναι το αγαπημένο μου πρωινό! σλουρπ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια :)
Ωραίο κεκάκι για όλες τις ώρες Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ ωραίο.
Φιλιά
I wish I had a slice to go with my coffee right now. YUM.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα μου φαίνεται πολύ πρωτότυπο αυτό το κέικ και πολύ νόστιμο! Ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήμυριζει πολυ αυγο!!!!! σαν μια αφρατη ομελετα... μηπως θελει πιο λιγα αυγα???
ΑπάντησηΔιαγραφήmikemilos korydallos εγώ δεν έχω την ίδια γνώμη. 3 αυγά σε μισό κέικ δεν είναι πολλά. Και στα γλυκά κέικ βάζουμε 5-6 αυγά ανάλογα το μέγεθος. Αν εσένα σου μυρίζει, μην το φτιάξεις ή φτιάξε το με λιγότερα αυγά.
ΑπάντησηΔιαγραφή