χρειαζόμαστε
1 κιλό χοιρινό σε κομματάκια
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 φινόκιο κομμένο σε φέτες
1 κλωνάρι σέλερυ σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2-3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και κομμένες σε κύβους
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι μαραθόσπορο κοπανισμένο
1/2 κουταλάκι σπόρους κόλιανδρο κοπανισμένο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι-πιπέρι
Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη μαραθόριζα, το σέλερυ, και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, 2 ποτήρια νερό, τα αρωματικά και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 με 1,5 ώρα μέχρι να μείνει το φαγητό με μια παχιά σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.
This dish is very tasty, with a rich and flavorful sauce. I believe it goes well with large pasta, the family however voted for rice, so.... :)
we need
2 lbs pork, cut in small chunks
3-4 Tbsps olive oil
1 large onion, coarsely chopped
1 leek, sliced in coins
1 fennel bulb, sliced
1 celery stalk, coarsely chopped
2 garlic cloves, sliced
2-3 long red peppers, roasted and cubed
1/2 cup red wine
1 small can Italian tomatoes, chopped
1 tsp ground cumin
1/2 tsp ground fennel seed
1/2 tsp ground coriander seed
2 bay leaves
salt and pepper, to taste
Heat oil in large, wide pan and saute meat. Add onion, leek, fennel bulb, celery and garlic, stirring until soft. Add wine and bring to a boil. Add tomatoes and peppers, two glasses of water, spices and salt and pepper. Cover pan and cook on low for 1 to 1 1/2 hours, until a thick sauce has formed. Serve with rice or pasta.
Υπέροχο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα.
πω πω!!! τι λαχταριστό που είναι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω, πω με τρέλλανες τώρα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς όπως μας αρέσει και με μαραθόσπορο κοπανισμένο μέσα!!! Τέλειο φαγάκι Μαρία μου!!! Φιλιά! Καλή εβδομάδα! :)))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσυνήθιστο το χειμωνιάτικο ραγού σου Μαρία μου! Με μαραθόσπορο και κόλιανδρο πρέπει να είναι σούπερ γευστικό και αρωματικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Μαράκι μου γεια στα χέρια σου, το καλομαγείρεψες το χοιρινό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τι νόστιμα υλικά που του πρόσθεσες!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Υπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Λατρεύω το χοιρινό .. τα τόσα λαχανικά και μυρωδικά πρέπει να το κάνουν γευστικότατο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω !!!!
Φιλιά
Εμφανίσιμο,μυρωδατο ,στανταρ νόστιμο,όλα τα έχει,μπράβο..Καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι, το καταζήλεψα εξαιτίας της 1ης φωτό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο χειμωνιάτικο φαγάκι κορίτσια! Θα έτρωγα ευχαρίστως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρωματιστό και λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο και να μην είσαι του κρέατος αυτό θα το φας! Αυτή είναι η γνώμη μου, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα που το λιγούρεψα με την πρώτη ματιά.
Η πρώτη σου φωτογραφιά είναι απλά υπέροχη!!!
καλησπέρα!!!!!!!!!! βρήκα τι θα μαγειρέψω την Κυριακή!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκιααααααααα..
Μοσχομύρισε, να σου πω την αλήθεια το ζήλεψα πολύ το φαγάκι σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
Μαρία μου, φαίνεται πεντανόστιμο! Πολύ ωραία χρώματα και τέλειος συνδυασμός γεύσεων! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου, φαίνεται πεντανόστιμο! Πολύ ωραία χρώματα και τέλειος συνδυασμός γεύσεων! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis dish looks comforting and delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήLooks just wonderful and full of flavor!
ΑπάντησηΔιαγραφή