χοιρινό κατσαρόλας/pork ragu

Δεν είμαστε και πολύ του κρέατος όπως έχω ξαναπεί και θέλω όταν το φτιάχνω, να είναι διαφορετικό και νόστιμο για να το φάνε όλοι με ευχαρίστηση. Αυτό το φαγητό είναι πολύ νόστιμο και με πολύ πλούσια και αρωματική σάλτσα. Νομίζω πως ταιριάζει πολύ με χοντρά ζυμαρικά αλλά η οικογένεια ήθελε ρύζι οπότε....:)

χρειαζόμαστε
1 κιλό χοιρινό σε κομματάκια
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο 
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 φινόκιο κομμένο σε φέτες
1 κλωνάρι σέλερυ σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2-3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και κομμένες σε κύβους
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι μαραθόσπορο κοπανισμένο
1/2 κουταλάκι σπόρους κόλιανδρο κοπανισμένο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι-πιπέρι

Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη μαραθόριζα, το σέλερυ, και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, 2 ποτήρια νερό, τα αρωματικά και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 με 1,5 ώρα μέχρι να μείνει το φαγητό με μια παχιά σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.
As I've mentioned many times before, we're not very fond of meat, each time I cook it therefore, I want to make it different as well as tasty, so that everyone will gladly eat it.
This dish is very tasty, with a rich and flavorful sauce. I believe it goes well with large pasta, the family however voted for rice, so.... :)

we need
2 lbs pork, cut in small chunks
3-4 Tbsps olive oil
1 large onion, coarsely chopped
1 leek, sliced in coins
1 fennel bulb, sliced
1 celery stalk, coarsely chopped
2 garlic cloves, sliced
2-3 long red peppers, roasted and cubed
1/2 cup red wine
1 small can Italian tomatoes, chopped
1 tsp ground cumin
1/2 tsp ground fennel seed
1/2 tsp ground coriander seed
2 bay leaves
salt and pepper, to taste

Heat oil in  large, wide pan and saute meat. Add onion, leek, fennel bulb, celery and garlic, stirring until soft. Add wine and bring to a boil. Add tomatoes and peppers, two glasses of water, spices and salt and pepper. Cover pan and cook on low for 1 to 1 1/2 hours, until a thick sauce has formed. Serve with rice or pasta.

18 σχόλια:

  1. Υπέροχο!!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς όπως μας αρέσει και με μαραθόσπορο κοπανισμένο μέσα!!! Τέλειο φαγάκι Μαρία μου!!! Φιλιά! Καλή εβδομάδα! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασυνήθιστο το χειμωνιάτικο ραγού σου Μαρία μου! Με μαραθόσπορο και κόλιανδρο πρέπει να είναι σούπερ γευστικό και αρωματικό!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαράκι μου γεια στα χέρια σου, το καλομαγείρεψες το χοιρινό σου!
    Και τι νόστιμα υλικά που του πρόσθεσες!!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω το χοιρινό .. τα τόσα λαχανικά και μυρωδικά πρέπει να το κάνουν γευστικότατο.

    Θέλω !!!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμφανίσιμο,μυρωδατο ,στανταρ νόστιμο,όλα τα έχει,μπράβο..Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαράκι, το καταζήλεψα εξαιτίας της 1ης φωτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλειο χειμωνιάτικο φαγάκι κορίτσια! Θα έτρωγα ευχαρίστως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρωματιστό και λαχταριστό!
    Οσο και να μην είσαι του κρέατος αυτό θα το φας! Αυτή είναι η γνώμη μου, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα που το λιγούρεψα με την πρώτη ματιά.

    Η πρώτη σου φωτογραφιά είναι απλά υπέροχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλησπέρα!!!!!!!!!! βρήκα τι θα μαγειρέψω την Κυριακή!!!!!!!!

    φιλάκιααααααααα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μοσχομύρισε, να σου πω την αλήθεια το ζήλεψα πολύ το φαγάκι σου!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαρία μου, φαίνεται πεντανόστιμο! Πολύ ωραία χρώματα και τέλειος συνδυασμός γεύσεων! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία μου, φαίνεται πεντανόστιμο! Πολύ ωραία χρώματα και τέλειος συνδυασμός γεύσεων! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή