Καλή εβδομάδα να έχουμε! Η πίτα που σας έχω σήμερα είναι αποτέλεσμα αποτυχίας αλλά είναι τόσο νόστιμη που δε μου πήγαινε να μη σας τη δείξω! Τη συνταγή την βρήκα σε ένα αγγλικό περιοδικό που μου έφερε το παιδάκι μου και την αρχική συνταγή τη βρήκα μετά και εδώ. Το αποτέλεσμα στη ζύμη δεν ήταν αυτό που περίμενα, να φταίει το αλεύρι, να φταίει το τυρί, τι να πω! Σε γεύση πάντως ήταν πολύ ωραία, όλοι μου είπαν ότι έμοιαζε με τη ζύμη για τα μπατόν σαλέ.
Εκτός λοιπόν από τη ζύμη που χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσω, η γέμιση, με πολύ μικρές αλλαγές σύμφωνα με τα δικά μου γούστα, είναι τόσο νόστιμη που σίγουρα αξίζει μια δοκιμή.
χρειαζόμαστε
400 γρ αλεύρι
200 γρ βούτυρο
λίγο αλάτι
7-8 κουταλιές νερό
200 γρ τριμμένη γραβιέρα
300 γρ κολοκύθα σε κομματάκια
200 γρ κολοκυθάκια σε κομματάκια
1 κρεμμύδι σε φετάκια
150 γρ άσπρα μανιτάρια σε φετάκια
200 γρ ψιλοκομμένες ψητές κόκκινες πιπεριές
150 γρ κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα σε κομμάτια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι θυμάρι
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλάκια σουσάμι
αλάτι-πιπέρι
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να ανακατευτούν και να φαίνεται το μείγμα ότι έχει σβολιάσει. Ρίχνουμε 100 γρ από το τυρί και το νερό, κάνουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για15 λεπτά περίπου. Όλα αυτά καλά αλλά όταν έβγαλα τη ζύμη ήταν τόσο τριφτή που με τίποτα δεν μπορούσα να την ανοίξω. Οπότε ακολούθησα τη γνωστή μέθοδο Μαρίας ,(πατάμε και στρώνουμε, πατάμε και στρώνουμε:) με τη μισή περίπου ζύμη και την έκανα τη δουλειά μου για τη βάση!
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την κολοκύθα για 7 λεπτά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και βράζουμε για 3 λεπτά ακόμα. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, τις πιπεριές και τα κάστανα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα άλλα 100 γρ τυρί και ρίχνουμε τη γέμιση στην τάρτα μας. Την υπόλοιπη ζύμη εγώ την έκανα τρίμματα και με αυτά σκέπασα την τάρτα. Με προσοχή, με ένα πινέλο την άλειψα με το αυγό, πασπάλισα με το σουσάμι και την έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Let us begin the new week with this pie, the result of a recipe gone wrong, that turned out to be so tasty however, I just had to post it. I found the recipe in an English magazine my daughter brought me, then I also found the original recipe here. The dough was not what I expected it to be, it could be either because of the flour or the cheese, I didn't figure it out. The taste was very good though, everyone said it was similar to batons sales. Other than the dough where I had to be creative, the filling (with minor changes to match my taste) is so tasty, that's for sure worth to give it a try.
we need
13,5 oz flour
6,5 oz butter
pinch of salt
7-8 Tbsps water
6,5 oz gruyere, grated
10 oz pumpkin, chopped
6,5 oz zucchini,chopped
1 onion, sliced
5 oz white mushrooms, sliced
6,5 oz red peppers, roasted and chopped
5 oz chestnuts, boiled, peeled and chopped
1 Tbsp olive oil
1 tsp thyme
1 egg, beaten
2 tsp sesame seeds
salt and pepper, to taste
Beat butter, flour and salt with mixer until well blended and crumbly. Stir in water and half the cheese and knead dough. Cover with plastic wrap and refrigerate for about 15 min. So far so good, according to recipe, when I took the dough out of the fridge though, I just couldn't roll it out. Then I followed "Maria's own method" (press and stretch out, press and stretch out), with almost half the dough, to cover the bottom of the tart plate.
In a pot, boil pumpkin for 7 min, add zucchini and continue boiling for 3 min. Strain and set aside. In a pan, saute onion and mushrooms in oil until soft. Stir in pumpkin, zucchini, peppers and chestnuts. Season, add remaining cheese and fold into tart plate.
I crumbled leftover dough over the filling, then carefully brushed with beaten egg, sprinkled with the sesame seeds and baked in preheated oven at 400F, for about 30 min until golden.
Εκτός λοιπόν από τη ζύμη που χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσω, η γέμιση, με πολύ μικρές αλλαγές σύμφωνα με τα δικά μου γούστα, είναι τόσο νόστιμη που σίγουρα αξίζει μια δοκιμή.
χρειαζόμαστε
400 γρ αλεύρι
200 γρ βούτυρο
λίγο αλάτι
7-8 κουταλιές νερό
200 γρ τριμμένη γραβιέρα
300 γρ κολοκύθα σε κομματάκια
200 γρ κολοκυθάκια σε κομματάκια
1 κρεμμύδι σε φετάκια
150 γρ άσπρα μανιτάρια σε φετάκια
200 γρ ψιλοκομμένες ψητές κόκκινες πιπεριές
150 γρ κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα σε κομμάτια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι θυμάρι
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλάκια σουσάμι
αλάτι-πιπέρι
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να ανακατευτούν και να φαίνεται το μείγμα ότι έχει σβολιάσει. Ρίχνουμε 100 γρ από το τυρί και το νερό, κάνουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για15 λεπτά περίπου. Όλα αυτά καλά αλλά όταν έβγαλα τη ζύμη ήταν τόσο τριφτή που με τίποτα δεν μπορούσα να την ανοίξω. Οπότε ακολούθησα τη γνωστή μέθοδο Μαρίας ,(πατάμε και στρώνουμε, πατάμε και στρώνουμε:) με τη μισή περίπου ζύμη και την έκανα τη δουλειά μου για τη βάση!
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την κολοκύθα για 7 λεπτά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και βράζουμε για 3 λεπτά ακόμα. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, τις πιπεριές και τα κάστανα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα άλλα 100 γρ τυρί και ρίχνουμε τη γέμιση στην τάρτα μας. Την υπόλοιπη ζύμη εγώ την έκανα τρίμματα και με αυτά σκέπασα την τάρτα. Με προσοχή, με ένα πινέλο την άλειψα με το αυγό, πασπάλισα με το σουσάμι και την έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Let us begin the new week with this pie, the result of a recipe gone wrong, that turned out to be so tasty however, I just had to post it. I found the recipe in an English magazine my daughter brought me, then I also found the original recipe here. The dough was not what I expected it to be, it could be either because of the flour or the cheese, I didn't figure it out. The taste was very good though, everyone said it was similar to batons sales. Other than the dough where I had to be creative, the filling (with minor changes to match my taste) is so tasty, that's for sure worth to give it a try.
we need
13,5 oz flour
6,5 oz butter
pinch of salt
7-8 Tbsps water
6,5 oz gruyere, grated
10 oz pumpkin, chopped
6,5 oz zucchini,chopped
1 onion, sliced
5 oz white mushrooms, sliced
6,5 oz red peppers, roasted and chopped
5 oz chestnuts, boiled, peeled and chopped
1 Tbsp olive oil
1 tsp thyme
1 egg, beaten
2 tsp sesame seeds
salt and pepper, to taste
Beat butter, flour and salt with mixer until well blended and crumbly. Stir in water and half the cheese and knead dough. Cover with plastic wrap and refrigerate for about 15 min. So far so good, according to recipe, when I took the dough out of the fridge though, I just couldn't roll it out. Then I followed "Maria's own method" (press and stretch out, press and stretch out), with almost half the dough, to cover the bottom of the tart plate.
In a pot, boil pumpkin for 7 min, add zucchini and continue boiling for 3 min. Strain and set aside. In a pan, saute onion and mushrooms in oil until soft. Stir in pumpkin, zucchini, peppers and chestnuts. Season, add remaining cheese and fold into tart plate.
I crumbled leftover dough over the filling, then carefully brushed with beaten egg, sprinkled with the sesame seeds and baked in preheated oven at 400F, for about 30 min until golden.
Δεν ξέρω αν εσάς σας φάνηκε αποτυχημένη, αλλά εγώ μια χαρά τη βλέπω την πιτούλα! Και με τα υλικά που έχει είναι σίγουρα πεντανόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι καλημέρα! Υπέροχη φαίνεται η πιτούλα σου! Έριξα μια ματιά στην αυθεντική συνταγή και να σου πω μην στεναχωριέσαι, τάρτα μπορεί να λέει αλλά δεν εννοεί την τραγανή τάρτα που ξέρουμε αλλά πιο "ψωμίτικη", γιαυτό σου φάνηκε αποτυχημένη, αλλά δεν είναι, μη φοβού ;)Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έφερνες κανένα κομμάτι να δοκιμάσω και θα σου έλεγα τι φταίει!χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Μια χαρά μου φαίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίες γεύσεις!!
Μαράκι αν δεν δοκιμάσω ένα κομμάτι (μην σου πω και δύο για πιο σίγουρα) δεν μπορώ να σου πω αν είναι αποτυχημένη ή όχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέρε καλύτερα όλο το ταψί χα χα χαα!!
Εμένα πάντως μια χαρά μου φαίνεται η πιτούλα σου!
Φιλάκια!
Δεν φαίνεται καθόλου ότι η πίτα σου ήταν αποτυχία το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα, πεντανόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι εμένα μου φαίνεται καταπληκτική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Κι εμένα μια χαρά μου φαίνεται. Αυτό εξάλλου κρίνεται εν πολλοίς από το αν περίσσεψε και δεν πιστεύω ότι περίσσεψε :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαμιά φορά από κάτι λάθη γίνονται καινούργιες γεύσεις και δημιουργίες. Ευτυχώς η μαγειρική συγχωρεί τέτοια λάθη και απ'οτι λες δεν ειχες και κανεναν να σου πει το αντίθετο. Φαίνεται σούπερ πάντως!
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχεις.Η γέμιση της τάρτας παντός φαίνεται νοστιμότατη.
Μαρία μου... εμένα μου φαίνεται σαν άκρως επιτυχημένη και νοστιμότατη... μακάρι να είναι τέτοιες οι αποτυχίες μας!!! Σου έγινετ τέλειααααα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλή σου εβδομάδα!
Πολύ ωραία φαίνεται η πίτα σου και με ωραια υλικα,νοστιμότατη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω πιτούλα τώρα ... μμμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
It looks and sounds delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήφοβεροί συνδυασμοί γεύσεων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την έτρωγα ευχαρίστως!
ΑπάντησηΔιαγραφήI love mistakes that turn out so yummy! You could have fooled me though!
ΑπάντησηΔιαγραφήH γέμιση με τόσο ωραία υλικά που έχει είμαι σίγουρη πως είναι πεντανόστιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η ζύμη για τα μπατον σαλε που λες πως μοιάζει, ωραία είναι.
Φιλιά πολλά
Tα πιο ομορφα Χριστουγεννα ευχομαι να περασεις κοντα μ αυτους που αγαπας και οτι ποθησεις να'χεις.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ .Χρονια πολλα γεμάτα υγεια και του Χριστου η γέννηση ας μας φέρει ευτυχια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή