Μετά από μια δραματική εβδομάδα με όλη την οικογένεια κρεβατωμένη (ναι, ναι και τα αγόρια...........δυστυχώς.......:) αρχίζουμε σιγά σιγά να ξαναγυρίζουμε στον κόσμο των ζωντανών. Οι αναρτήσεις πήγανε λίγο πίσω αλλά ελπίζουμε να βρούμε το ρυθμό μας σύντομα!
Άλλη μια συνταγή σήμερα από το περιοδικό που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά μου, όπως ίσως θυμάστε:) Για μένα αυτό που κάνει διαφορετική αυτή την τάρτα είναι η γέμιση αμυγδάλου, μοιάζει πολύ με αμυγδαλόπαστα. Γενικά είναι μια πολύ νόστιμη και εύκολη τάρτα.
χρειαζόμαστε
για την τάρτα
175 γρ αλεύρι
85 γρ βούτυρο
3 κρόκοι αυγών
85 γρ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι υγρό άρωμα βανίλιας
για τη γέμιση
225 γρ αμύγδαλα σε σκόνη
150 γρ άχνη ζάχαρη
125 γρ βούτυρο μαλακό
2 μεγάλα αυγά
600 ml νερό
100 γρ ζάχαρη
3 σκληρά αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
Χτυπάμε με το μίξερ όλα μαζί τα υλικά της τάρτας να ενωθούν και με τα χέρια μας πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη, τη στρώνουμε σε ταρτιέρα 28 εκ. και τη βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Τη βγάζουμε, στρώνουμε στην τάρτα αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε από πάνω φασόλια, ρύζι ή τις ειδικές πέτρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 15 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο με τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τα 100 γρ ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.Σουρώνουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε κάθε μισό αχλάδι σε τρία ή τέσσερα φετάκια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και προσθέτουμε τα αυγά και το τριμμένο αμύγδαλο. Ρίχνουμε το μείγμα του αμυγδάλου στην τάρτα και στρώνουμε στην επιφάνεια τα αχλάδια. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.
Following a dramatic week with the whole family bedridden (oh yes..even the boys..unfortunately :) we're slowly starting the ascent to the world of the living.. Our posts have fallen slightly behind, but we hope to catch up soon!
Another recipe today from the magazine that I happened to find, as you probably remember :). What makes this tart different is the almond filling which is very similar to almond paste. It turned out to be a very tasty and easy tart.
we need
for the tart
6 oz flour
3 oz butter
3 egg yolks
3 oz sugar
1/2 tsp vanilla essence
for the filling
8 oz ground almonds
5,5 oz icing sugar
4,5 oz butter, softened
2 large eggs
20 oz water
3,5 oz sugar
3 hard pears, peeled, cored and halved
Beat all tart ingredients with mixer, then shape dough into a ball by hand. Wrap with plastic wrap and refrigerate for 20 min.
Roll out dough, layer over bottom of 11 in tart pan and refrigerate for 15 min.
Remove from fridge, cover dough with aluminum foil and top with beans, rice or the special baking stones. Bake in preheated oven at 350F for 15 min. Remove foil and beans and continue baking for another 10 min. In small pot, heat water with 3,5 oz sugar until it dissolves, add pears and let simmer for 20-25 min, until soft. Strain pears and let cool. Slice each pear half in 3-4 slices.
Beat icing sugar with butter in a bowl, then mix in eggs and ground almonds.
Fold almond mixture in tart pan and cover surface with pears. Bake for approximately 30 min, or until golden. Allow to cool before cutting.
Άλλη μια συνταγή σήμερα από το περιοδικό που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά μου, όπως ίσως θυμάστε:) Για μένα αυτό που κάνει διαφορετική αυτή την τάρτα είναι η γέμιση αμυγδάλου, μοιάζει πολύ με αμυγδαλόπαστα. Γενικά είναι μια πολύ νόστιμη και εύκολη τάρτα.
χρειαζόμαστε
για την τάρτα
175 γρ αλεύρι
85 γρ βούτυρο
3 κρόκοι αυγών
85 γρ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι υγρό άρωμα βανίλιας
για τη γέμιση
225 γρ αμύγδαλα σε σκόνη
150 γρ άχνη ζάχαρη
125 γρ βούτυρο μαλακό
2 μεγάλα αυγά
600 ml νερό
100 γρ ζάχαρη
3 σκληρά αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
Χτυπάμε με το μίξερ όλα μαζί τα υλικά της τάρτας να ενωθούν και με τα χέρια μας πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη, τη στρώνουμε σε ταρτιέρα 28 εκ. και τη βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Τη βγάζουμε, στρώνουμε στην τάρτα αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε από πάνω φασόλια, ρύζι ή τις ειδικές πέτρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 15 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο με τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τα 100 γρ ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.Σουρώνουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε κάθε μισό αχλάδι σε τρία ή τέσσερα φετάκια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και προσθέτουμε τα αυγά και το τριμμένο αμύγδαλο. Ρίχνουμε το μείγμα του αμυγδάλου στην τάρτα και στρώνουμε στην επιφάνεια τα αχλάδια. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.
Following a dramatic week with the whole family bedridden (oh yes..even the boys..unfortunately :) we're slowly starting the ascent to the world of the living.. Our posts have fallen slightly behind, but we hope to catch up soon!
Another recipe today from the magazine that I happened to find, as you probably remember :). What makes this tart different is the almond filling which is very similar to almond paste. It turned out to be a very tasty and easy tart.
we need
for the tart
6 oz flour
3 oz butter
3 egg yolks
3 oz sugar
1/2 tsp vanilla essence
for the filling
8 oz ground almonds
5,5 oz icing sugar
4,5 oz butter, softened
2 large eggs
20 oz water
3,5 oz sugar
3 hard pears, peeled, cored and halved
Beat all tart ingredients with mixer, then shape dough into a ball by hand. Wrap with plastic wrap and refrigerate for 20 min.
Roll out dough, layer over bottom of 11 in tart pan and refrigerate for 15 min.
Remove from fridge, cover dough with aluminum foil and top with beans, rice or the special baking stones. Bake in preheated oven at 350F for 15 min. Remove foil and beans and continue baking for another 10 min. In small pot, heat water with 3,5 oz sugar until it dissolves, add pears and let simmer for 20-25 min, until soft. Strain pears and let cool. Slice each pear half in 3-4 slices.
Beat icing sugar with butter in a bowl, then mix in eggs and ground almonds.
Fold almond mixture in tart pan and cover surface with pears. Bake for approximately 30 min, or until golden. Allow to cool before cutting.
Ωχ,ωχ,ωχ ακούω για ιώσεις και μου σηκώνεται η τρίχα. Ολος ο κόσμος είναι άρρωστος δυστυχώς, πως να γλυτώσουμε? Μαράκι ελπίζω σύντομα να είστε όλοι καλύτερα και να κάνετε Χριστούγεννα χωρίς πυρετούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως κάνεις δυναμικό come back με την τάρτα σου αυτή. Και μόνο που έχει αμυγδαλόπαστα μπαίνει στα αγαπημένα μου. Θυσαυρός το περιοδικό!!
Σε φιλώ και περαστικά!
Καλωσορίσατε Μαρία μου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΠΕΡΟΧΗ τάρτα!!!!!!!
Από τις πλέον αγαπημένες μου
Γευστικά, άπαιχτη!!
Φιλιά
Περαστικά σας...περαστικά σας...
ΑπάντησηΔιαγραφήκι' άλλο τέτοιο να μην σας βρεί!!!
Δευναμική επιστροφή και άκρως γαργαλιστική, που και "αρρώστους" σίγουρα θα "αναρρώνει" καλή μου Μαρία.
Καλημέρες πολλές.
Περαστικά σας Μαράκι μου, ελπίζω να είστε όλοι περδίκια για τις γιορτές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπέστρεψες δυναμικά, με ένα άκρως λαχταριστό γλυκάκι!
Φιλάκια!
Περαστικά Μαρία μου! και μένα ο γιος μου ήταν άρρωστος την προηγούμενη εβδομάδα! Εμείς ακόμα δεν έχουμε πέσει μάλλον μας τη φυλάει για τα Χριστούγεννα! Πολύ νόστιμη τάρτα να σας φτιάξει και λίγο τη διάθεση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπεραστικά, εγώ θέλω μεγάλο κομμάτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμ πόσο θα ήθελα ένα κομμάτι ή καλύτερα δύο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά σας!
Περαστικά σας!!! Αυτές οι ιώσεις μας ταλαιπωρούν όλους κι εμείς κάπως έτσι είμαστε!! Τί υπέροχη τάρτα!!! Τα γλυκά πάντα μας φτιάχνουν τη διάθεση!!! Είμαι λιχούδα και γλυκατζού...το δηλώνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά και να έχετε γλυκές γιορτές!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά και σιδερένιοι.... μας έχει θερίσει όλους η γρίπη απ'οτι φαίνεται. Υπέροχη η τάρτα (και η γρίπη θέλει το γλυκάκι της).
ΑπάντησηΔιαγραφήBeautiful!
ΑπάντησηΔιαγραφήmmmm nefis bir kek
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά σε όλους, Μαρία. Είναι και η εποχή βλέπεις, που οι ιώσεις πάνε και έρχονται! Τους γλύκανες όμως με αυτην την τάρτα, όπως και εμάς! Ας ελπίσουμε, να μην έχουμε άλλες ιώσεις για φέτος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Μαράκι περαστικά σας και μεις μια απο τα ίδια!!!Η τάρτα σου είναι καταπληκτική, μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Υγεια πανω απο ολα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εχω φαει ταρτα με αχλαδια αλλα πιστευω αν δοκιμασω οτι θα μου αρεσει.
Καλα Χριστουγεννα!!!
περαστικούλια σας καλέ!! τα γλύκανες τουλάχιστον τα αγόρια σου με την ταρτούλα! φαίνεται yummy!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά και καλό σ/κ :)