παστουρμαδόπιτα/ Pastrami Pie

Χρόνια πολλά σε όλους! Ελπίζω να περάσατε καλά, να ξεκουραστήκατε και τέλος πάντων να ξεφύγατε λίγο από τα συνηθισμένα, τα μίζερα, τα καθημερινά!

Σήμερα λοιπόν η συνταγή είναι από τις πολύ αγαπημένες μου, πολύ πολύ απλή! Είχα χρόνια να την φτιάξω μέχρι που είδα αυτή την συνταγή στο blog της Έφης και τη θυμήθηκα. Φυσικά την έφτιαξα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και φυσικά ξέχασα να βγάλω φωτογραφίες όταν έπρεπε, με αποτέλεσμα να βγάλω μετά το τέλος του φαγητού, τις φωτογραφίες που βλέπετε, χιχι!

χρειαζόμαστε
2 φύλλα σφολιάτας
10-12 φέτες παστουρμά κομμένες στα τρία
3 ντομάτες σε φέτες χωρίς πολλά ζουμιά
250 γρ κασέρι τριμμένο
250 γρ γκούντα τριμμένο
πιπέρι

Η εκτέλεση είναι απλή. Στρώνουμε σε ένα μακρόστενο βουτυρωμένο πυρέξ, ένα φύλλο σφολιάτας και στρώνουμε τα μισά τριμμένα τυριά με λίγο πιπεράκι. Από πάνω βάζουμε τον παστουρμά, αφού τον έχουμε καθαρίσει από το τσιμένι και πάνω από τον παστουρμά τις φέτες της ντομάτας. Από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά με λίγο πιπεράκι και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας. Αλείφουμε τη σφολιάτα με ελαιόλαδο, κόβουμε σε μερίδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα. 
 
Best wishes to all!! Hope you had a great, restful time, a little getaway from the rat race... My recipe for today is very simple, one of my all-time favourites.. I hadn't made it in years, until I saw this recipe in Effie's blog which reminded me of it. 
I naturally made it for our Christmas dinner, I naturally forgot to take pictures when I should, so I ended up taking them after the end of our meal, resulting in what you see!!! haha..

we need
2 puff pastry sheets
10-12 pastrami slices, cut in 3 pcs. each
3 tomatoes, sliced, juices squeezed out
8 oz. kasseri cheese, grated (you can substitute with a 4 Italian cheese blend)
8 oz gouda cheese grated
Pepper, to taste

The preparation is very simple. Layer a buttered, rectangular pyrex with one sheet of puff pastry. Layer half the grated cheese with some pepper, then pastrami, then sliced tomatoes, then remaining cheese with some pepper and, finally cover with second puff pastry sheet. 
Brush surface with olive oil, score in portions and bake in preheated oven at 400F, for about 30 min, or until golden.  

15 σχόλια:

  1. Χρονια Πολλα Μαρια μου!
    Αυτην την παστουρμαδοπιτα πρεπει να την φτιαξω κι εγω! Μου αρεσει ο παστουρμας πολυ, αλλα τον αποφευγω για ευνοητους λογους..
    Καλη Χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή πρέπει κάποια φορά να τη δοκιμάσω κάπου και μετά να δω αν μου αρέσει για να τη φτιάξω μιας και με τη μυρωδιά του παστουρμά έχω κάτι.
    Καλή Πρωτοχρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια! Τρελαίνομαι για παστουρμαδόπιτα (λόγω καταγωγής βλέπεις!) Κι εύκολη με τη σφολιάτα! Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την έχω δει πολλές φορές, αλλά ούτε τηνν έχω φτιάξει, ούτε την έχω φάει :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την παστουρμαδόπιτα την έφτιαξα μόνο μία φορά στη ζωή μου κι εκείνη σε μικρά ατομικά πιτάκια. Αλλά την έχω λιμπιστεί τόσο που θα την φτιάξω ξανά!!!
    Γεια στα χέρια σου!!!
    Καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και χαρά!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ,τέτοια πίτα δεν εχω κάνει αλλά έχω φάει και μου άρεσε πολύ θα δοκιμασω να φτιάξω τη δικιά σου.Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία, αυτή η παστουρμαδόπιτα ή πίτα Καισαρείας, όπως αναφέρεται και αλλιώς, είναι από τις πιο αγαπημένες του συζύγου, ως γνήσιου λάτρη του παστουρμά, βέβαια! Μόνος του να την έτρωγε όλη, δεν θα είχε καμμία αντίρρηση! Γευστικότατος μεζές!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαίνεται τόσο λαχταριστή!! και παρόλλο που λατρεύω τις πίτες αυτή μου χει ξεφύγει. Θα την φτιάξω κάποια στιγμή. Καλή Χρόνιά με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τρελλαίνομαι για παστουρμά να και το μετά είναι λίγο δύσκολο! Πολύ νόστιμη πιτούλα και είμαι σίγουρη ότι όλοι την απόλαυσαν! Μαρία μου και Χαρά μου σας εύχομαι η καινούρια χρονιά να σας δώσει περισσότερη αγάπη, χαρά και ευτυχία συντροφιά με την οικογένειά σας και τους αγαπημένους σας φίλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να ευχηθώ Καλή Χρονιά από καρδιάς, με υγεία, αγάπη, ευτυχία και πολλές νοστιμιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμένα και αυτές οι φωτό μια χαρούλα μου φαίνονται! Μας άνοιξες την όρεξη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια σας Πολλά Μαρία.
    Χρόνια Πολλά και σε σένα Χαρά.

    Γερές και δυνατές και με αγάπη μέσα στις οικογένειές σας εύχομαι.

    Αν περίσσεψε κανένα κομματάκι εγώ προτίθεμαι να το καταναλώσω :-))) άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

    Ειρήνη Ε. δεν τολμάω να πω αυτή την πίτα, πίτα Καισαρείας, έχω ένα κόλλημα με τα φαγητά που είναι κλασσικά. Η πρέπει να είναι όπως γίνονται κανονικά ή δεν τα λέμε έτσι (αυτή τη διαφωνία την έχουμε χρόνια με τη Χαρά:)
    Φαντάζεσαι να μου πει κάποιος... γκούντα στην πίτα Καισαρείας... απαράδεκτο, χαχαχαχα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ καλή, δοκιμασμένη συνταγή. Ποτέ δεν μπορώ να αντισταθώ στην παστουρμαδόπιτα, παρά τα γνωστά προβλήματα που προκύπτουν από τον παστουρμά.
    Καλή Πρωτοχρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαράκι μου χρόνια πολλά!!! Καλή χρονιά να έχουμε!!!
    Ευχαριστώ για την αναφορά. Με σφολιάτα θα σου έγινε πιο σταθερή, εγω την είχα με φύλλο κρούστας και έτυχε να μην είναι και καλό!
    Μπορει να τα κάνω για αύριο πιταράκια! Με βάζεις σε πειρασμό! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή