Εύκολο, πολύ εύκολο το σημερινό φαγητό μας! Δεν χρειάζεται καμιά απολύτως προετοιμασία, ότι πρέπει για να έχουμε ένα πολύ νόστιμο φαγητό, χωρίς σχεδόν καθόλου χρόνο στην κουζίνα. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μικρές πατατούλες με τη φλούδα.
χρειαζόμαστε
1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 σακουλάκι κατεψυγμένα μικρά κρεμμυδάκια
250 γρ μικρά άσπρα μανιτάρια
1 1/2 φλιτζάνι γλυκό κόκκινο κρασί
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλάκια τριμμένο ξερό θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι-πιπέρι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Με το ελαιόλαδο αλείφουμε τον πάτο της γάστρας. Βάζουμε το κοτόπουλο και γύρω του βάζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το κρασί και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Βάζουμε και τα φύλλα δάφνης ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180β για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μείνει το φαγητό με μια ωραία σαλτσούλα.
Όπως είδατε δεν έβαλα καθόλου λάδι ή βούτυρο στο φαγητό. Γενικά στο κοτόπουλο το αποφεύγω, έτσι κι αλλιώς βγάζει αρκετό λίπος από μόνο του.
Today's dish is extremely easy! It needs absolutely no preparation, a delicious meal with spending practically no time in the kitchen. We could also add some small potatoes, peel-on.
we need
1 chicken, cut up
1 pkg. frozen pearl onions
1/2 lb small white mushrooms
1 1/2 cup sweet red wine
1 Tbsp parsley, finely chopped
2 tsps dried thyme
2 bay leaves
salt and pepper, to taste
1 tsp olive oil
Coat bottom of Dutch oven with olive oil. Place chicken pieces in it and arrange pearl onions and mushrooms around them. Add wine and season with herbs, salt and pepper. Place bay leaves among chicken pieces. Cover with lid and bake at 350F for about an hour, or until it's left with a reduced sauce. No fat was used here, I generally avoid it when I cook chicken, it already has enough fat as is..
χρειαζόμαστε
1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 σακουλάκι κατεψυγμένα μικρά κρεμμυδάκια
250 γρ μικρά άσπρα μανιτάρια
1 1/2 φλιτζάνι γλυκό κόκκινο κρασί
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλάκια τριμμένο ξερό θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι-πιπέρι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Με το ελαιόλαδο αλείφουμε τον πάτο της γάστρας. Βάζουμε το κοτόπουλο και γύρω του βάζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το κρασί και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Βάζουμε και τα φύλλα δάφνης ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180β για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μείνει το φαγητό με μια ωραία σαλτσούλα.
Όπως είδατε δεν έβαλα καθόλου λάδι ή βούτυρο στο φαγητό. Γενικά στο κοτόπουλο το αποφεύγω, έτσι κι αλλιώς βγάζει αρκετό λίπος από μόνο του.
Today's dish is extremely easy! It needs absolutely no preparation, a delicious meal with spending practically no time in the kitchen. We could also add some small potatoes, peel-on.
we need
1 chicken, cut up
1 pkg. frozen pearl onions
1/2 lb small white mushrooms
1 1/2 cup sweet red wine
1 Tbsp parsley, finely chopped
2 tsps dried thyme
2 bay leaves
salt and pepper, to taste
1 tsp olive oil
Coat bottom of Dutch oven with olive oil. Place chicken pieces in it and arrange pearl onions and mushrooms around them. Add wine and season with herbs, salt and pepper. Place bay leaves among chicken pieces. Cover with lid and bake at 350F for about an hour, or until it's left with a reduced sauce. No fat was used here, I generally avoid it when I cook chicken, it already has enough fat as is..
Μπορεί να είναι εύκολο, αλλά είναι σίγουρα και πεντανόστιμο το φαγάκι σου! Εξαιρετικό για κυριακάτικο τραπέζι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι απλό και υπέροχο! Μου αρέσει που δεν βάζεις σχεδόν καθόλου λάδι! Επίσης μου αρέσει ο απλός τρόπος μαγειρέματος!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Μ' αρέσει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα κρεμμυδάκια θα ταιριάζουν όμορφα στο νόστιμο φαγάκι σου Μαράκι!
Φιλιά!
Αυτό είναι το υπέροχο με το κοτόπουλο Μαρία μου! Προσφέρεται για μαγειρέματα με ελάχιστο κόπο και τέλεια αποτελέσματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σούπερ ελαφρύ πιάτο!
Φιλιά, καλή Κυριακή να έχουμε!
κάτι σαν cocque au vin αλα γαλλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εμείς κοτοπουλο γιουβέτσι σήμερα :)
Πολύ ωραίο το φαγάκι σου Μαρία μου... απλό και υπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειος συνδυασμός!!
Πολυαγαπημένο φαγητό συνοδεία με μία μερίδα τηγανιτές πατάτες και πολλές παπάρες στην σαλτσούλα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο φαγάκι,νόστιμο και εύκολο μας έφτιαξες σήμερα Μαρία..
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο φαίνεται! Συνήθως κάθε Κυριακή κάνω κοτόπουλο με πατάτες στην γάστρα... την επόμενη θα δοκιμάσω τη συνταγή που μας προτείνεις! Τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis does sound very yummy and very simple and quick to prepare! Love dishes like this for week day evenings!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα απλά είναι και τα ωραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα και σε εσένα ;)
Σας ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήcook μου, πράγματι μοιάζει με cocque au vin αλλά η διαδικασία είναι τόσο πιο εύκολη που ντράπηκα να το πω έτσι, μη μας κυνηγάνε:))
Ti orea xromata!
ΑπάντησηΔιαγραφήKai apo gefsi tha skizei sigoura!
Μοσχοβολιστό κοτοπουλάκι! Κρεμμυδάκια, μανιτάρια, κρασάκι για το υπέροχο άρωμα και την γεύση του!! Υπέροχο Κυριακάτικο φαγητό!! Ωραιότατη πρόταση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Μαρία μου υπέροχο, νοστιμότατο και εύκολο!!!Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα φέρω πιρούνι και μαχαίρι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό και μυρωδάτο φαγάκι, καθώς κι εμείς το κοτοπουλάκι το έχουμε εντάξει στα αγαπημένα μας κρεατικά Μαρία μου.
Κορίτσια τα καταφέρατε και το μεθύσατε το κοτόπουλο! Πολύ νόστιμο μου ακούγεται το κοτοπουλάκι και με το κρασάκι πρέπει να έγινε μούρλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα πεντανόστιμα ευκολάκια είναι πολύ του γούστου μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήIt looks really delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήwow it's beautifull !!!! delicious
ΑπάντησηΔιαγραφή