Τάρτα με τυριά και καρύδια η πρώτη συνταγή. Δεν έβαλα σχεδόν κανένα από τα τυριά που έλεγε, στην πραγματικότητα του έδωσα και κατάλαβε στις αλλαγές αλλά το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά υπέροχο, η τάρτα έγινε νοστιμότατη!
χρειαζόμαστε
1 φύλλο ζύμης κουρού
μισό φλιτζάνι καρύδια χοντροτριμμένα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γρ σκληρό τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι...)
100 γρ γκούντα τριμμένο
300 γρ τυρί κρέμα
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
2 αυγά
πιπέρι
Στρώνουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 15-20 λεπτά. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα καρύδια για 2-3 λεπτά και τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Καθαρίζουμε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα και ρίχνουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τα τυριά (κρατάμε μισό φλιτζάνι από το σκληρό τυρί), τα κρεμμυδάκια, τα καρύδια και πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει η τάρτα χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
I've already chosen three very tasty recipes to make, in the end..it was all worth it!
The first recipe is this cheese and nut tart. I used almost none of the suggested cheeses, in reality it's been completely changed, the outcome however was fabulous, the tart turned out delicious!
we need
1 pkg puff pastry
1/2 cup walnuts, coarsely chopped
4-5 green onions, finely chopped
3 1/2 oz hard cheese, grated (e.g. parmesan)
3 1/2 oz gouda, grated
10 oz cream cheese
1 tsp olive oil
2 eggs
Pepper, to taste
Layer puff pastry in greased pie plate. Using fork, pierce holes on bottom of pastry and bake in preheated oven, at 350F for 15-20 min. In the meantime, toast walnuts in a pan for 2-3 min, then transfer to a plate to let cool. Wipe pan with paper towel, add olive oil and chopped onions. Saute until soft, then remove from heat and let cool.
In a bowl, mix eggs, cheeses (reserving 1/2 cup hard cheese), onions, walnuts and pepper. Turn mixture into pie plate, sprinkle with remaining cheese and bake for about 30 min, or until golden brown. Allow to cool for 10 min prior to serving.
ωραία η τάρτα σου και όντως φαίνεται πολύ νόστιμη και διαφορετική με τα καρύδια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατη Μαρία μου, αν κι' εγώ με τα καρυδάκια θα ήθελα και μια "νότα" από μπλε τυρί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ Μαρία ενδιαφέρουσα πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Mosxomyrise!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία είναι να περπατάς έτσι ανέμελη και να συναντάς τέτοια όμορφα πράγματα Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εμφανίσιμη πίτα, με τυράκια που σε όλους μας αρέσουν και τα καρύδια να της δίνουν ιδιαίτερη υφή και γεύση!
Φιλιά πολλά!
Πρέπει όντως να έγινε θεσπέσια, Μαρία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου πρέπει να είναι νοστιμότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Εμφανίσημη και πολύ νόστιμη η τάρτα σου Μαράκι μου, λίγο ροκφοράκι θα της το πρόσθετα, μιας και έχει τα καρυδάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό μεσημέρι!
Orange-Cheese Diet
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινεται παντανοστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήAχ αυτά τα περιοδικά και δη τα ξένα.. σε κολάζουν :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία τάρτα Μαρία και άκρως γιορτινή θα έλεγα για τις μέρες που έρχονται. Και τα τυριά που έβαλες μια χαρά είναι.
Θα την εχω υπόψη.
Φιλιά πολλά
Νοστιμότατη η τάρτα σου Μαρία μου και κυριακάτικη!!! Τη λιμπίστικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι καλησπέρα! Η τάρτα σου φαίνεται υπέροχη! Ο συνδυασμός τυριών και καρυδιών είναι αχτύπητος, μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝευρίασα τώρα που δεν σκέφτηκα καθόλου να βάλω μπλε τυρί ή ροκφόρ όπως μου γράψανε η Πηνελόπη και η Έλενα! Ευχαριστώ κορίτσια, την επόμενη φορά θα βάλω οπωσδήποτε, έχετε δίκιο!
Βρε του Άγγλους, χτύπησαν δυνατά και δυναμικά, ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήSuch a perfect and delicious cheese tart, Xara...would be so nice for the Thanksgiving table:)
ΑπάντησηΔιαγραφήLove the recipe...thanks for sharing!xoxo
Μαζεύω συνταγές για το Χριστουγεννιάτικο μενού...αποθηκεύτηκε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται τόσο λαχταριστή! Και τα υλικά μούρλια! Νομίζω δεν θα κρατηθώ μέχρι τις γιορτές, θα την φτιάξω πολύ νωρίτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Μαράκι τι όμορφη τάρτα είναι αυτή!!!!! Θα την δοκιμάσω την Κυριακή που έχω τραπέζι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφέρει η λύση σου: Αγοράζεις το περιοδικό, φτιάχνεις τις καλύτερες συνταγές, τις ανεβάζεις εδώ και εμείς τις απολαμβάνουμε! Εκεί να δεις πόσο αξίζουν τα λεφτά του...
Μαράκι γιορτάζεις? Σε κάθε περίπτωση σου στέλνω πολλά εορταστικά φιλάκια!
Η τάρτα πρέπει να είναι πολύ νόστιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πως να μην είναι με τόσα υλικά?
Θα δοκιμαστεί .
Περιμένω πως και πως και τις άλλες συνταγές.
Φιλιά πολλά
Πολύ νόστιμη και εντυπωσιακή μου φαίνεται.Θα έτρωγα ευχαρίστως ενα μεγααααααααααλο κομμάτι χαχαχα,καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣέλω να περπατήσουμε μαζί και να χαζέψουμε ΜΑΖΙ τέτοια περιοδικάαααααααααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιορτινή θα την έλεγα την τάρτα σου, Μαρία. Το καρύδι ταιριάζει πολύ με τα τυριά. Θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες, τα μπλε τυριά θα πήγαιναν έξοχα στη συνταγή αυτή. Και έτσι όμως, φαίνεται μια χαρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται υπέροχη!!!παίρνω τη μεριδούλα μου και φεύγω :Ρ Καλό Σαββατοκύριακο!!
ωραιοτατη φαινεται!!!!!!!!!!!Να εισαι καλα και να φτιαχνεις παντα νοστιμιες.Καλη εβδομαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ και πάλι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική Ν, αργοπορημένη είναι η απάντηση μου και συγνώμη γι αυτό αλλά δε γιορτάζω τώρα, είμαι καλοκαιρινή εγώ:)