Egg-less Orange cake/Κέικ πορτοκαλιού χωρίς αυγά

Good morning friends, here we are again to start off the last week of November with a cake.
A couple of weeks ago, I was asked to bake a cake while I was preparing a meal that  required a lot of eggs and I realized I didn't have enough eggs for both.. Since I was determined not to run to the store, I started searching for a cake recipe with no eggs, so this is the one I found and really liked, from All recipes.com.

we need
 2 1/2 cups flour
2 tsps baking powder
1 tsp baking soda
1 can sweetened condensed milk
1 cup fresh orange juice
2 tsps vanilla
1 cup butter, melted
for the chocolate glaze
1 cup icing sugar
2 Tbsps cocoa
1 tsp orange essence
4-6 Tbsps water
for the orange glaze
1/2 cup icing sugar
1/2 tsp orange essence
2-3 Tbsps orange juice

In a bowl blend flour, baking powder and baking soda. Make a well in the centre and pour in all liquid ingredients. Mix well, using a hand mixer, and pour in greased Bundt pan. Bake in preheated oven at 350F for about 40 min, or until inserted tester comes out clean. Allow to cool for 15 min and invert onto serving plate. In two small bowls, mix the ingredients for the chocolate and the orange glaze. Start with the smallest amount of liquid and add as much as needed to give the glaze the right consistency.Glaze first with the chocolate and then with the orange glaze. Decorate with orange rinds.
Have a great week everyone!

Καλημέρα φίλοι μου! Εδώ είμαστε πάλι, να ξεκινήσουμε την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη με ένα κέικ.
Πριν λίγο καιρό χρειάστηκε να φτιάξω ένα κέικ αλλά την ίδια μέρα έφτιαχνα και άλλα φαγητά που χρειάζονταν πολλά αυγά και συνειδητοποίησα ότι δεν περίσσευαν αυγά για το κέικ. Δεν είχα καμιά όρεξη να τρέχω στα μαγαζιά οπότε άρχισα να ψάχνω συνταγή για κέικ χωρίς αυγά και βρήκα μια που μου άρεσε πολύ από το All recipes.com. 

χρειαζόμαστε 
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
για το σοκολατένιο γλάσο
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι άρωμα πορτοκαλιού
4-6 κουταλιές νερό
για το πορτοκαλένιο γλάσο
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι άρωμα πορτοκαλιού
2-3 κουταλιές χυμό πορτοκάλι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη baking powder και τη σόδα. Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά. Χτυπάμε καλά με το μίξερ και στρώνουμε σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να βάλουμε την οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγει καθαρή. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Σε δυο μικρά μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο σοκολάτας και το πορτοκαλένιο γλάσο. Το υγρό το ρίχνουμε λίγο λίγο και όσο χρειαστεί μέχρι  να πάρει το γλάσο την ιδανική πυκνότητα. Γλασάρουμε πρώτα με τη σοκολάτα και μετά με το πορτοκαλένιο γλάσο. Διακοσμούμε με τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού.
Καλή εβδομάδα σε όλους!

 

22 σχόλια:

  1. Αχ φαίνεται υπέροχο! Με βάζεις σε μεγάλο πειρασμό! Πώς να μην θέλω ολόκληρη τη πιατέλα με τις φετούλες αραδιασμένες τη μία δίπλα στην άλλη..; Πες μου πώς...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο και εξαιρετικά λαχταριστό το κέϊκ σου αλλά και το γλάσσο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο κι εύκολο! Πάντα αγαπημένος ο συνδυασμός σοκολάτας πορτοκαλιού, νηστίσιμος ή μη!
    Καλή & νόστιμη βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τελευταία φωτό όλα τα λεφτά!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Χαρά και καλή εβδομάδα!
    Πραγματικά το ζαχαρούχο γάλα κάνει θαύματα ακόμα και μέσα σε κέικ! Όχι μόνο αντικαθιστά με αξιοπρέπεια τα αυγά, αλλά δίνει τόσο υπέροχη γεύση και υφή που σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως τελικά πρέπει να χρησιμοποιείς αυτό και μόνο αυτό!
    Όσο για το κέικ με το πορτοκάλι και τη σοκολάτα, τα λόγια είναι περιττά! Απίθανος συνδυασμός και πολυαγαπημένος!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή εβδομάδα Χαρά.

    Τέλειο το κεικ και όμορφα γλασαρισμένο !!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α! αυτό πρέπει να το φτιάξω για τη μητέρα μου!! Της αρέσει το πορτοκάλι αλλά αποφεύγει τα αυγά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και χωρίς αυγά, δείχνει απίστευτα αφράτο, και πολύ πολύ νόστιμο!
    Φιλιά, καλή βδομάδα Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαρά μου δείχνει υπέροχο!!!Όσο για το σερβίρισμα τι να πω;Άψογο, μπράβο!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμένα πάλι μου αρέσει η προτελευταία φωτογραφία με τα πορτοκάλια! Πολύ πολύ λαχταριστό! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Teleio keik. M'aresei oxi mono to gegonos oti den exei avga alla kai to glaso sokolatas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου αρεσει πολύ το κέικ αυτό, όχι μόνο γιατί του λείπουν τα αυγά, αλλά γιατί είναι φουσκωτό, δηλαδή με πολύ ψίχα και έχει αυτό το υπέροχο σοκολατογλάσο που το κρατάει μαλακο μέχρι να φαγωθεί!!

    Πολύ καλή επιλογή!!! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφράτο αφράτο το κέικ και χωρίς την προσθήκη αυγών. Τι να πούμε για τον συνδυασμό σοκολάτας-πορτοκαλιού; Απίθανος και πολυαγαπημένος!! Λαχταριστό κέικ!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Xωρίς αυγά και φούσκωσε έτσι? Φαίνεται αφράτο. Τέλειος συνδυασμός πορτοκάλι σοκολάτα.
    Το στόλισες πολύ όμορφα Χαρά με τα πορτοκάλια.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λαχταριστοτατο! Καλα, ο συνδυασμος πορτοκαλι σοκολατα ειναι ο αγαπημενος μου! Δεν δοκιμασα ακομη να φτιαξω κεϊκ χωρις αυγα, λες να ηρθε η ωρα? ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μμμμμμμ!!!νοστιμότατο δείχνει, θα θελα ένα κομματάκι για τον καφέ μου.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κέικ χωρίς αυγά? Κέικ με ζαχαρούχο γάλα? Έχει μπει ήδη στο πρόγραμμά!!!!
    Φαίνεται τόσο αφράτο και με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι .
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Thank you for taking the time to visit and leaving a comment :)

    Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα σχόλιά σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μόλις το έφτιαξα, με μικρές παραλλαγές. Αντί για χυμό πορτοκάλι, έβαλα στο μπλέντερ δυο μεσαία ζουμερά πορτοκάλια κι έτσι δεν πρόσθεσα καθόλου βανίλια - πήρε το άρωμα από το πορτοκάλι. Επειδή μου φαινόταν λίγο σφιχτό, έστυψα λίγο χυμό πορτοκάλι με το μάτι στη ζύμη, μέχρι να ξεσφίξει και να μοιάζει με σφιχτό χυλό.. Επίσης, επειδή κυριακάτικα δεν θα μπορούσα να βρω ανοιχτό μαγαζί για ζάχαρη άχνη - και είχα μόλις μισή κούπα, σκέφτηκα να προσθέσω στο μείγμα της σοκολατένιας επικάλυψης δυο γερές κουταλιές μερέντα. Αντί για νερό στο σοκολατένιο μείγμα έβαλα χυμό πορτοκάλι. Και το θαύμα έγινε. Δεν έφτιαξα βέβαια την επικάλυψη πορτοκάλι γιατί δεν χρειάστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ιωάννα, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το κέικ και που βγήκε ωραίο με τις αλλαγές που έκανες :)Σ'ευχαριστούμε για την επίσκεψη, χαρούμενες γιορτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή