χρειαζόμαστε
1 πακέτο κανελόνια
300 γρ ανθότυρο τριμμένο
200 γρ φέτα τριμμένη
100 γρ γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
3-4 κολοκυθάκια τριμμένα (300 γρ περίπου)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
250 ml σάλτσα ντομάτας*
450 ml φρέσκο γάλα
1 κουταλιά αλεύρι
1/2 κουταλάκι βούτυρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
μπόλικο πιπέρι
100 γρ γκούντα τριμμένο
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με το λάδι και ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα κολοκύθια να μαλακώσουν και να πιουν τα ζουμιά τους ανακατεύοντας που και που. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα και τη γραβιέρα, πιπέρι, ένα αυγό, λίγο αλάτι αν θέλουμε και και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε 200 ml από το γάλα με 1 κουταλιά αλεύρι και 1/2 κουταλάκι αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει, ρίχνουμε το βούτυρο και 1 αυγό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα στα τυριά, προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει 1-2 κουταλιές από την σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη σάλτσα με το υπόλοιπο γάλα και περιχύνουμε τα κανελόνια. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 180β. Ξεσκεπάζουμε και πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα. Ψήνουμε άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
* Η σάλτσα ντομάτας που έχω κάνει εγώ, έχει ντομάτα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Αν δεν έχετε σάλτσα, νομίζω θα μπορείτε να βάλετε πελτέ σε 500 ml γάλα και να το ανακατέψετε.
I've mentioned many times that meat is generally not among our favourite ingredients. We do eat ground beef however this time I decided to make canelloni only with cheese and zucchini, our favourite summer vegetable. I reassure you, it was a great idea, the dish was delicious and it will be repeated.
we need
1 pkg canelloni
10 oz ricotta cheese
7 oz feta cheese, grated
3 oz gruyere, grated
2 eggs
3-4 zucchini, grated (about 10 oz)
1 green onion, finely chopped
1 Tbsp olive oil
1 cup tomato sauce*
15 oz milk
1 Tbsp flour
1/2 tsp butter
1/2 tsp salt
Lots of pepper
3 oz gouda cheese, grated
Saute onion in oil and add grated zucchini. Lower heat, cover pan and cook until liquid is absorbed, stirring from time to time. Let cool. In a bowl, mix ricotta, feta and gruyere with 1 egg, pepper and a touch of salt. In small pot, boil 6 oz of milk with 1 Tbsp flour and 1/2 tsp salt, stirring continuously. When it thickens, add 1/2 tsp butter and 1 egg and stir. Pour cream into cheese mixture, add zucchini and blend well. Brush a couple of tablespoons of tomato sauce over bottom of a pan. Stuff canelloni and layer in pan. Mix remaining sauce with remaining milk and pour over pasta. Cover pan with aluminum foil and bake at 350F for 45 min. Uncover and sprinkle with grated gouda. Bake for another 5 min, until cheese melts.
* The tomato sauce I made has tomatoes, olive oil, sugar, salt and pepper. If you have no sauce, you could simply mix 2 cups of milk with a small can of tomato paste.
Μαράκι μου με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη σε σχέση με το κρέας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα έλεγα ότι το μαγειρεύω ιδιαίτερα συχνά!
Τα κανελόνια σου με ενθουσίασαν! Με τόσα τυριά και κολοκυθάκια θα είναι νοστιμότατα!
Φιλιά!
Πραγματικά υπέροχη ιδέα και αφού τα κολοκυθάκια στον κήπο μας είναι μπόλικα θα τη δοκιμάσουμε το συντομότερο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου έδωσες ιδέα, κι έχω πολύ ανθότυρο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα κανελόνια με πλούσια γέμιση από τυριά και κολοκυθάκια, πρέπει να έγιναν πεντανόστιμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό απόγευμα!!
Πεντανόστιμα και μοσχομυριστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήLooks so good. I'd love it with zucchini instead meat! Delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου κι εγώ το κρέας απλά το ...τρώω αν και το κόκκινο το τρώω 3-4 φορές τον χρόνο όλο κι όλο για να βγάλω την ...υποχρέωση!! χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά τα λαχανικά τα τσακίζω... το πιάτο σου λατρεμένο και πεντανόστιμο! Γεια στα χέρια σου!
Τέλεια τα κανελόνια σου Μαράκι μου, τα αγαπώ κ εγώ πολύ! Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα έτσι χαίρεσαι να τρως λαχανικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει που έχουν περισσότερο λευκό ελαφρύ τυρί από κίτρινο και επίσης ελαφριά σάλτσα ντομάτας! Έτσι δεν θα "σκεπάζεται" πολύ και το κολοκυθάκι!
Καλό και νόστιμο βράδυ :)
Και εγώ τρελαίνομαι για τα λαχανικά!! Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!! Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφή¸.•°`♥✿⊱╮
ΑπάντησηΔιαγραφή❤♡
Bem leve e delicioso! Hummmm!!!
Boa semana!
Beijos.
Brasil
¸.•°`♥✿⊱╮
Μαράκι υπέροχα, με τόσα κολοκυθάκια και τυριά σούπερ απολαυστικά πρέπει να έγιναν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
Πεντανόστιμο φαγάκι!Τα κολοκυθάκια με τα τυριά και τα ζυμαρικά είναι όνειρο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαναγιά μου τι βλέπουν τα ματάκια μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ αφήσατε τίποτα και για μένα???
Τι ωραία ιδέα .. επικροτώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Νομίζω πως τα καλά σχόλια όσων προηγήθηκαν, δείχνουν πόσο καλή είναι τούτη η "εκδοχή" σου Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά θα είναι πολύ γευστική με τόσα όμορφα τυράκια :-)) τυρού γαρ εγώ!
Πολλές - πολλές καλημέρες.
Πολύ καλή η συνταγή σου,πολύ καλή η ιδέα σου με τα λαχανικά και τα τυριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο τυρένιο φαγητό Μαράκι. Επιτέλους, κάτι διαφορετικό με τα κανελόνια που έχω βαρεθεί την κλασσική συνταγή με τον κιμά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλοκαιρινή η δικιά σου εκδοχή με τα κολοκυθάκια!!
Σε χαιρετώ!! Φιλιά!
Μαρία και εγώ αποφεύγω πλέον το κόκκινο κρέας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροτιμώ να μαγειρεύω λαδερά, ψαράκια
και κοτούλα.
Τα κανελόνια σου θα τα δοκιμάσω σίγουρα.
Φιλιά.
Πολύ ωραία ιδέα Μαρία με τα κολοκυθια και τα τυριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεφεύγει από τα κλασσικά κανελόνια.
Καλοκαιρινό κι ελαφρύ. Πολύ ΄μου άρεσε.
Φιλιά
Πολύ νόστιμο φαίνεται το φαγητό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμμ! Τι καλό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κανελόνια είναι λίγο μπελαλίδικα ως φαγητό! Πολλές φορές που τα φτιάχνω με κουράζουν αλλά έχουν τόσο ωραία γεύση που με κάνει να τα ξεχνάω όλα! Μου αρέσει πολύ η εκδοχή χωρίς το κρέας που έφτιαξες! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κανελόνια είναι αγαπημένο φαγητό. Και με τέτοια γέμιση είναι σούπερ. Κανείς δεν είναι φίλος του κρέατος;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Que ricos canelones me encantan es un plato irresistible,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφή