Λοιπόν, διάβαζα ένα περιοδικό που λέγεται "Στείλε τη συνταγή σου". Περιέχει όπως θα καταλάβατε συνταγές που στέλνουν οι αναγνώστες. Εκεί βρήκα μια συνταγή για γλυκό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση και ήθελα οπωσδήποτε να δοκιμάσω. Έφτιαξα το γλυκάκι λοιπόν για ένα τραπέζι τις ημέρες του Πάσχα και ενθουσιάστηκα! Ήταν αρκετά εύκολο, διαφορετικό και πεντανόστιμο! Ευχαριστώ πολύ λοιπόν την Νεκταρία Μεθενίτη από την Αίγινα που την έστειλε στο περιοδικό και έγινε η αιτία να εισπράξω εγώ τα πολύ κολακευτικά σχόλια από το πλήθος:)
χρειαζόμαστε
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (2x225gr)
1 φλιτζάνι λικέρ για να βουτάμε τα μπισκότα (έβαλα μισό γάλα και μισό λικέρ)
1 κουτί Morfat creamy 250gr
250 γρ κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένους και καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς
για το γλάσο
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
6 κουταλιές κακάο
4 κουταλιές νισεστέ (έβαλα κορν φλάουρ)
4 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές λικέρ
καβουρντισμένους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς
Βάζουμε τη Morfat για 1 ώρα στο ψυγείο. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε με το μιξερ την κρέμα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε στον πάγκο μας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο 50 εκ. Βουτάμε τα μπισκότα στο λικέρ και στρώνουμε τρεις σειρές των 5 μπισκότων με την καλή όψη προς το αλουμινόχαρτο. Στα μεσαία μπισκότα βάζουμε κρέμα και σηκώνουμε τα πλαινά μπισκότα να ενωθούν στην κορυφή και να σχηματιστεί πυραμίδα. Τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε άλλες 4 πυραμίδες.
Για το γλάσο, σε μια κατσαρόλα με το νερό διαλύουμε το κακάο και το κορν φλάουρ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε το μείγμα μέχρι να πήξει ελαφρά. Προσθέτουμε το λικέρ και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα. Βγάζουμε τις πυραμίδες από το ψυγείο, κόβουμε την κάθε μια σε 5 κομμάτια και καλύπτουμε την πυραμίδα με το γλάσο. πασπαλίζουμε με τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς.
Today the post is definitely a dessert, to help boost the spirits :) While reading a magazine called "Send your recipe" (naturally containing recipes that readers had sent), I found this recipe that I positively wanted to try. When I made it for Easter, I just loved it! It was very easy, different and delicious! I therefore thank the lady who sent it in, so that I can reap all the praises from the crowd. :)
we need
2 pkgs petit beurre biscuits
1 cup liqueur to dip the biscuits ( I used 1/2 cup liqueur and 1/2 cup milk )
1 carton Nutri Whip
8 oz baking chocolate
1 can sweetened condensed milk
1 cup toasted and ground dried fruit
for the glaze
1 1/2 cups water
1 1/2 cups sugar
6 Tbsps cocoa
4 Tbsps corn flour
4 Tbsps butter
4 Tbsps liqueur
Toasted, coarsely ground dried fruit
Melt chocolate in double boiler. Beat cream with mixer, slowly pour in sweetened condensed milk and continue beating. Add melted chocolate and continue beating until cream is light and fluffy. Blend in dried fruit and stir.
Cover counter with a 20in long piece of aluminum foil. Dip biscuits in liqueur and layer 3 rows of 5 biscuits, good side facing the aluminum foil. Spread cream over middle biscuits and lift side biscuits until edges touch, to form a pyramid. Wrap with aluminum foil and refrigerate. Make 4 more pyramids the same way. To make glaze, dilute cocoa and corn flour in water, add sugar and bring to a boil, until it slightly thickens. Add liqueur and butter and stir. Let cool completely, stirring frequently, to prevent crust from forming. Remove pyramids from the fridge, cut each one in 5 pieces, cover with glaze and top with dried fruit.
Καλημέρα Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραίο γλυκάκι και πολύ ευπαρουσίαστο!
Το ότι είναι τόσο εύκολο και σοκολατένιο το κάνει ακόμα πιο θελκτικό!
Φιλιά!
Μia maria...καλημέρα...γλυκαμένη να είσαι ...φαίνεται πολύ καλό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέχρι "λυποθυμίας" εξαιρετικό μου μοιάζει τούτη τη ώρα Μαρία μου :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το γλυκό Μαρία μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έκανες υπέροχο!
Το έχω δει το γλυκάκι!!!
Τα φιλιά μου και καλή εβδομάδα!!!
Υπέροχο και ευκολότατο! Θα μπει σίγουρα στα προσεχώς! Καλημέρα και καλή εβδομάδα Μαράκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο και ξεχωριστό το γλυκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή, γλυκιά βδομάδα εύχομαι!
Φιλιά!
Μου άρεσε πολύ η Πυραμίδα σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαφορετική!!
Φιλιά.
Πολύ εντυπωσιακό και εύκολο!!! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠειράζει που οι πυραμίδες σου μου αρέσουν πιο πολύ από κείνες της Αιγύπτου;;;;; χαχαχαχα Υπέροχες, νόστιμες, εύκολες (μαγική λέξη)και πανέμορφες!!! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι καταπληκτικό!!!Μπράβο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!!
Φιλιά πολλά!!!
Πάρα πολύ ωραίες οι γλυκές πυραμίδες Μαρία μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΔικαιολογημένα πήρες τα μπράβο.
Φιλιά
Τι ωραία ιδέα, δεν έχω ξαναδεί αυτή τη συνταγή! Το σχήμα της πυραμίδας κλέβει την παράσταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα και γλυκιά εβδομάδα :)
Πολύ λαχταριστό γλυκάκι και πολύ εντυπωσιακό!!!Φιλάκια πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήXara, thank you for your kind comment re: my hands injury! I've been so out of touch lately with all this; now all healed, and still dealing with having to have my poor little companion put to sleep!
ΑπάντησηΔιαγραφήYour amazing and easy dessert is making me drool. I love the creation, and the recipe. Will want to try to make it soon!
Hugs,
Πέρασα να πάρω μια γεύση απο τα ωραία και νόστιμα που φτιάχνεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι καλό απόγευμα.
Loulou.
Μαράκι μου,πολύ έξυπνο και ασφαλώς νοστιμότατο το γλυκάκι σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήσε αντιγράφω πάραυτα για άμεση αναπαραγωγή...
καλημέρες πολλές...-:))
Τι όμορφες και σοκολατένιες οι πυραμίδες μινιατούρες που έφτιαξες Μαρία μου! Πολύ πρωτότυπες!
ΑπάντησηΔιαγραφή