Κανελόνια με τυριά και κολοκυθάκια/Canelloni with zucchini and cheese

Το κρέας γενικά όπως έχω ξαναπεί δεν είναι το αγαπημένο μας. Τον κιμά τον τρώμε φυσικά αλλά αυτή τη φορά είπα να φτιάξω τα κανελόνια μόνο με τυριά και το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό, τα κολοκύθια. Σας διαβεβαιώ ότι η ιδέα μου ήταν πολύ καλή, το φαγητό ήταν νοστιμότατο και σίγουρα θα το ξαναφτιάξω. 

χρειαζόμαστε
1 πακέτο κανελόνια
300 γρ ανθότυρο τριμμένο
200 γρ φέτα τριμμένη
100 γρ γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
3-4 κολοκυθάκια τριμμένα (300 γρ περίπου)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
250 ml σάλτσα ντομάτας*
450 ml φρέσκο γάλα
1 κουταλιά αλεύρι 
1/2 κουταλάκι βούτυρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
μπόλικο πιπέρι
100 γρ γκούντα τριμμένο

Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με το λάδι και ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα κολοκύθια να μαλακώσουν και να πιουν τα ζουμιά τους ανακατεύοντας που και που. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα και τη γραβιέρα, πιπέρι, ένα αυγό, λίγο αλάτι αν θέλουμε και  και τα ανακατεύουμε. 
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε 200 ml από το γάλα με 1 κουταλιά αλεύρι και 1/2 κουταλάκι αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει, ρίχνουμε το βούτυρο και 1 αυγό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα στα τυριά, προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά. 
Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει 1-2 κουταλιές από την σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη σάλτσα με το υπόλοιπο γάλα και περιχύνουμε τα κανελόνια. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 180β. Ξεσκεπάζουμε και πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα. Ψήνουμε άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
* Η σάλτσα ντομάτας που έχω κάνει εγώ, έχει ντομάτα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Αν δεν έχετε σάλτσα, νομίζω θα μπορείτε να βάλετε πελτέ σε 500 ml γάλα και να το ανακατέψετε.

I've mentioned many times that meat is generally not among our favourite ingredients. We do eat ground beef  however this time I decided to make canelloni only with cheese and zucchini, our favourite summer vegetable. I reassure you, it was a great idea, the dish was delicious and it will be repeated.


we need
1 pkg canelloni
10 oz  ricotta cheese
7 oz  feta cheese, grated
3 oz gruyere, grated
2 eggs
3-4 zucchini, grated (about 10 oz)
1 green onion, finely chopped
1 Tbsp olive oil
1 cup tomato sauce*
15 oz milk
1 Tbsp flour
1/2 tsp butter
1/2 tsp salt
Lots of pepper
3 oz gouda cheese, grated

Saute onion in oil and add grated zucchini. Lower heat, cover pan and cook until liquid is absorbed, stirring from time to time. Let cool. In a bowl, mix ricotta, feta and gruyere with 1 egg, pepper and a touch of salt. In small pot, boil 6 oz of milk with 1 Tbsp flour and 1/2 tsp salt, stirring continuously. When it thickens, add 1/2 tsp butter and 1 egg and stir. Pour cream into cheese mixture, add zucchini and blend well. Brush a couple of tablespoons of tomato sauce over bottom of a pan. Stuff canelloni and layer in  pan. Mix remaining sauce with remaining milk and pour over pasta. Cover pan with aluminum foil and bake at 350F for 45 min. Uncover and sprinkle with grated gouda. Bake for another 5 min, until cheese melts.
* The tomato sauce I made has tomatoes, olive oil, sugar, salt and pepper. If you have no sauce, you could simply mix 2 cups of milk with a small can of tomato paste.

25 σχόλια:

  1. Μαράκι μου με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη σε σχέση με το κρέας!
    Δεν θα έλεγα ότι το μαγειρεύω ιδιαίτερα συχνά!
    Τα κανελόνια σου με ενθουσίασαν! Με τόσα τυριά και κολοκυθάκια θα είναι νοστιμότατα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά υπέροχη ιδέα και αφού τα κολοκυθάκια στον κήπο μας είναι μπόλικα θα τη δοκιμάσουμε το συντομότερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία μου έδωσες ιδέα, κι έχω πολύ ανθότυρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά τα κανελόνια με πλούσια γέμιση από τυριά και κολοκυθάκια, πρέπει να έγιναν πεντανόστιμα!!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Looks so good. I'd love it with zucchini instead meat! Delicious!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου κι εγώ το κρέας απλά το ...τρώω αν και το κόκκινο το τρώω 3-4 φορές τον χρόνο όλο κι όλο για να βγάλω την ...υποχρέωση!! χαχαχα
    Αλλά τα λαχανικά τα τσακίζω... το πιάτο σου λατρεμένο και πεντανόστιμο! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλεια τα κανελόνια σου Μαράκι μου, τα αγαπώ κ εγώ πολύ! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα έτσι χαίρεσαι να τρως λαχανικά!
    Μου αρέσει που έχουν περισσότερο λευκό ελαφρύ τυρί από κίτρινο και επίσης ελαφριά σάλτσα ντομάτας! Έτσι δεν θα "σκεπάζεται" πολύ και το κολοκυθάκι!
    Καλό και νόστιμο βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ τρελαίνομαι για τα λαχανικά!! Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ¸.•°`♥✿⊱╮
    ❤♡
    Bem leve e delicioso! Hummmm!!!
    Boa semana!
    Beijos.
    Brasil
    ¸.•°`♥✿⊱╮

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαράκι υπέροχα, με τόσα κολοκυθάκια και τυριά σούπερ απολαυστικά πρέπει να έγιναν!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πεντανόστιμο φαγάκι!Τα κολοκυθάκια με τα τυριά και τα ζυμαρικά είναι όνειρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παναγιά μου τι βλέπουν τα ματάκια μου!!!
    Καλέ αφήσατε τίποτα και για μένα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ωραία ιδέα .. επικροτώ.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω πως τα καλά σχόλια όσων προηγήθηκαν, δείχνουν πόσο καλή είναι τούτη η "εκδοχή" σου Μαρία μου!
    Πραγματικά θα είναι πολύ γευστική με τόσα όμορφα τυράκια :-)) τυρού γαρ εγώ!
    Πολλές - πολλές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ καλή η συνταγή σου,πολύ καλή η ιδέα σου με τα λαχανικά και τα τυριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχο τυρένιο φαγητό Μαράκι. Επιτέλους, κάτι διαφορετικό με τα κανελόνια που έχω βαρεθεί την κλασσική συνταγή με τον κιμά.

    Πολύ καλοκαιρινή η δικιά σου εκδοχή με τα κολοκυθάκια!!

    Σε χαιρετώ!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαρία και εγώ αποφεύγω πλέον το κόκκινο κρέας.
    Προτιμώ να μαγειρεύω λαδερά, ψαράκια
    και κοτούλα.
    Τα κανελόνια σου θα τα δοκιμάσω σίγουρα.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ ωραία ιδέα Μαρία με τα κολοκυθια και τα τυριά.
    Ξεφεύγει από τα κλασσικά κανελόνια.
    Καλοκαιρινό κι ελαφρύ. Πολύ ΄μου άρεσε.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα κανελόνια είναι λίγο μπελαλίδικα ως φαγητό! Πολλές φορές που τα φτιάχνω με κουράζουν αλλά έχουν τόσο ωραία γεύση που με κάνει να τα ξεχνάω όλα! Μου αρέσει πολύ η εκδοχή χωρίς το κρέας που έφτιαξες! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα κανελόνια είναι αγαπημένο φαγητό. Και με τέτοια γέμιση είναι σούπερ. Κανείς δεν είναι φίλος του κρέατος;;;
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Que ricos canelones me encantan es un plato irresistible,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή