Χαθήκαμε λιγάκι! Πολλές δουλειές, πολλές υποχρεώσεις, ξαφνικά μπερδέματα και όχι και τόσο καλή διάθεση, πάει η όρεξη για μαγείρεμα! Τέλος πάντων ήρθε ο καιρός να οργανωθούμε, να συντηρήσουμε και ένα blog της προκοπής :))
Κεκάκια σήμερα με το αγαπημένο φρούτο της εποχής. Τίποτα το ιδιαίτερο στο κέικ αλλά η φραουλένια επικάλυψη είναι κάτι το διαφορετικό, θυμίζει λίγο "μαλλί της γριάς"! Η συνταγή είναι για 18 cupcakes.
χρειαζόμαστε
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
μαρμελάδα φράουλα
φράουλες για διακόσμηση
για την επικάλυψη*
1 ασπράδι αυγού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
300 γρ φράουλες λιωμένες
1/8 κουταλάκι αλάτι
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε το γάλα με τη βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα στο μαφινοταψί και ψήνουμε στους 180β για 15-18 λεπτά. Βάζουμε στο κορνέ μαρμελάδα φράουλα και με τη μυτερή μύτη πιέζουμε τη φράουλα μέσα στα κεκάκια, όπως το είδα μπαίνει περίπου 1 κουταλάκι.
Βάζουμε τα υλικά της επικάλυψης σε κατσαρολάκι σε μπέν μαρί και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να έχει υφή σαν απαλή σαντιγί και να κάνει μυτούλες που να στέκονται. Απλώνουμε επάνω στα cupcakes και στολίζουμε αν θέλουμε με ολόκληρη φράουλα.
* Η επικάλυψη είναι για ολόκληρο κέικ που σημαίνει ότι περισσεύει αρκετό. Το έφτιαξα με ένα ασπράδι, αν βάλετε σκόνη αυγού μπορείτε να κάνετε και τη μισή δόση ή ξέρω και εγώ, μισό ασπράδι;
It seems that we've been slightly missing...Lots of work, too many obligations, sudden mishaps and a not so great mood, there goes the zeal for cooking..! Anyway, it's time to get organized so that we can maintain a decent blog :))
Little cakes today with the favourite seasonal fruit. Nothing special about the cake, it's just the strawberry frosting that's so different, it reminds me of "cotton candy"! The recipe is for 18 cupcakes.
we need
2 1/4 cups flour
1 Tbsp baking powder
1/2 tsp salt
1 1/4 cups milk
1 Tbsp vanilla essence
1/2 cup butter
1 1/4 cup sugar
3 eggs
strawberry jam
fresh strawberries
for the frosting*
1 egg white
1/2 cup sugar
10 oz pureed strawberries
1/8 tsp salt
In bowl, mix flour with baking powder and salt. In another bowl, mix milk with vanilla. Beat butter with mixer at medium speed, until light and fluffy. Add sugar and keep beating for 2 min. Add eggs, one at a time, and continue beating, adding flour and milk alternately, beginning and ending with flour. Pour batter in muffin pan and bake at 350F for 15-18 min. Fill a pastry bag with strawberry jam and, using pointy attachment, press jam into cupcakes, about 1 tsp per cake. Place all frosting ingredients on top of a double boiler and beat with mixer, until mixture has a light whipped cream texture and soft peaks form. Spread frosting on cupcakes and decorate with fresh strawberries, if desired.
*The frosting is enough for a cake, which means that you'll have some leftover quantity. I used 1 egg white, if you were to use it in powdered form, you could probably use half of it....
Κεκάκια σήμερα με το αγαπημένο φρούτο της εποχής. Τίποτα το ιδιαίτερο στο κέικ αλλά η φραουλένια επικάλυψη είναι κάτι το διαφορετικό, θυμίζει λίγο "μαλλί της γριάς"! Η συνταγή είναι για 18 cupcakes.
χρειαζόμαστε
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
μαρμελάδα φράουλα
φράουλες για διακόσμηση
για την επικάλυψη*
1 ασπράδι αυγού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
300 γρ φράουλες λιωμένες
1/8 κουταλάκι αλάτι
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε το γάλα με τη βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα στο μαφινοταψί και ψήνουμε στους 180β για 15-18 λεπτά. Βάζουμε στο κορνέ μαρμελάδα φράουλα και με τη μυτερή μύτη πιέζουμε τη φράουλα μέσα στα κεκάκια, όπως το είδα μπαίνει περίπου 1 κουταλάκι.
Βάζουμε τα υλικά της επικάλυψης σε κατσαρολάκι σε μπέν μαρί και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να έχει υφή σαν απαλή σαντιγί και να κάνει μυτούλες που να στέκονται. Απλώνουμε επάνω στα cupcakes και στολίζουμε αν θέλουμε με ολόκληρη φράουλα.
* Η επικάλυψη είναι για ολόκληρο κέικ που σημαίνει ότι περισσεύει αρκετό. Το έφτιαξα με ένα ασπράδι, αν βάλετε σκόνη αυγού μπορείτε να κάνετε και τη μισή δόση ή ξέρω και εγώ, μισό ασπράδι;
It seems that we've been slightly missing...Lots of work, too many obligations, sudden mishaps and a not so great mood, there goes the zeal for cooking..! Anyway, it's time to get organized so that we can maintain a decent blog :))
Little cakes today with the favourite seasonal fruit. Nothing special about the cake, it's just the strawberry frosting that's so different, it reminds me of "cotton candy"! The recipe is for 18 cupcakes.
we need
2 1/4 cups flour
1 Tbsp baking powder
1/2 tsp salt
1 1/4 cups milk
1 Tbsp vanilla essence
1/2 cup butter
1 1/4 cup sugar
3 eggs
strawberry jam
fresh strawberries
for the frosting*
1 egg white
1/2 cup sugar
10 oz pureed strawberries
1/8 tsp salt
*The frosting is enough for a cake, which means that you'll have some leftover quantity. I used 1 egg white, if you were to use it in powdered form, you could probably use half of it....
υπέροχη φραουλένια απόλαυση...φιλιαααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΩχ Παναγία μου! Μπορώ να έχω το μπωλ με το φρόστιν;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς επέστρεψες και πάλι στον blogοκόσμο και το φραουλένιο cupcakάκι σου σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ επικάλυψη είναι κάτι σαν φραουλένια μαρέγγα αν κατάλαβα καλά?
Θέλει χτύπημα με μίξερ καθώς είναι μέσα στο μπεν μαρί?
Με βάζεις σε σκέψεις πάντως Σαββατιάτικα, μμμ!
Καλό τριήμερο και καλό μήνα! :)
Κορίτσι κι εγώ την ίδια απορία με το Dark Chef έχω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΨάχνω για frosting φράουλας καιρό και αυτή μου κάνει σε εμφάνιση. Εννοώ πως φαίνεται να "στέκεται" και χωρίς να έχει μέσα χρώμα ζαχαροπλαστικής το ροζάκι που χρωματίζει είναι πολύ γλυκό...
Καλό μήνα και από 'μενα!
Φιλί!
Τώρα δηλαδή, γιατί μας το κάνεις αυτό???
ΑπάντησηΔιαγραφήΦραουλομαφινάκια ΤΕΛΕΙΑ!!! Μας τρέχουν τα σάλια...
Φανταστικά, φραουλένια, αφράτα! Τι άλλο να ζητήσει κανείς????
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φραουλένια επικάλυψη, με το υπέροχο ροζουλί χρώμα, πρέπει να κάνει την διαφορά στα νοστιμότατα κεκάκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, καλό Σαββατοκύριακο!!
Φιλιά!
The cupcakes looks so good, I'd love to have one with my coffee right now. The frosting looks so light!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας λείψατε πάντως Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλεια τα κεκάκια θα σου πάρω ένα!
φιλάκια πολλά!
Καλώς επιστρέψατε Μαρία μου!!! Τέλεια και τα κεκάκια αλλά και η επικάλυψη πράγματι κάνει τη διαφορά!!! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ όλους! Λοιπόν κορίτσια ξέχασα να γράψω και το διόρθωσα φυσικά ότι η δόση για το frosting είναι για ολόκληρο κέικ, που σημαίνει ότι περίσσεψε αρκετό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι Κική όπως καταλαβαίνεις αυτό ακριβώς έκανα, έβαλα μπροστά το μπολ με το κανόνισα:))
Dark chef και Georgina, πράγματι έτσι είναι. Το χτυπάμε λίγο στην αρχή και μετά σε μπεν μαρι συνέχεια.
Φραουλοκεκάκια τέλεια! Εμάς αυτό το icing δεδομένου ότι όλη τη ζύμη του κέηκ την κάνουμε cupcakes...μια χαρά θα μας βγει :ppp Οτι πεις είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμ, φραουλένια γαρνιτούρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη φαντάζομαι και σαν γέμιση σε τουρτίτσα. Φανταστική!!
Μαγειρεύται και το ασπράδι οπότε είμαστε ασφαλείς.
Καλημέρα.
they look so sweet :) i want one
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου καταπληκτικά φαίνονται, υπέροχο χρώμα... αχ τι μας κάνεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Φράουλα από τα αγαπημένα μου φρούτα. Τα cupcakes είναι πολύ λαχταριστά! Πολύ γλυκιά επιστροφή Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φρούτο η φράουλα και πολύ ωραία τα cupcakes σου Μαρία μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Lucen maravilloso son un éxito seguro ,rico para mi desayuno,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία Μαρία μου. Η γέμιση μέσα στο κεκάκι φοβερή. Το κάνει πεντανόστιμο & ζουμερό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο.
Φιλιά
Ποιος δεν αγαπά την φράουλα; Και ποιος δεν αγαπά τα cupcakes; Τα συνδύασες και τα δύο σε ένα, πολύ ωραία!! Η επικάλυψη προκλητικά λαχταριστή, θα έλεγα. Δεν θα έλεγα επίσης όχι, σε ένα μικρό, έστω, κουταλάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα.
Φραουλένιο κεκάκι!!!! πόσο ανάγκη έχουμε να γευτούμε γεύσεις των παιδικών μας χρόνων!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Μα που εξαφανιστήκατε βρε κορίτσια;
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε και μας λείψατε!
Τουλάχιστον κάνατε πολύ δυναμική επιστροφή με ένα υπέροχο και πολύ εποχιακό γλυκάκι!!
Φιλιά πολλά!
Υπέροχα φαίνονται τα φραουλένια κεκάκια και είμαι σίγουρη οτι θα είναι πολύ πολύ νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαινεται υπεροχο!!θα το φτιαξω σιγουρα...ομως να ρωτησω κατι ...τωρα το καλοκαιρι ποσο μπορει να διατηρηθει εκτος ψυγειου??
ΑπάντησηΔιαγραφήAlexandra sp καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ! Νομίζω πως δε θα το κράταγα εκτός ψυγείου τώρα το καλοκαίρι. Μπορείς όμως να έχεις τα κεκάκια έξω και την κρέμα στο ψυγείο και να το φτιάξεις την ώρα που θα το σερβίρεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή