Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Πένες με σπαράγγια/ Penne with asparagus

Τα σπαράγγια δεν είναι ένα λαχανικό που χρησιμοποιώ πολύ στο σπίτι, όχι γιατί δε μου αρέσουν αλλά γιατί χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να πείσω την οικογένεια για τα οφέλη αυτού του νόστιμου λαχανικού. Αυτό το φαγητό όμως φαγώθηκε από όλους, φυσικά το δόλωμα ήταν τα ζυμαρικά, με ζυμαρικά η οικογένεια μου τρώει τα πάντα:))

χρειαζόμαστε
500γρ πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
500 γρ σπαράγγια
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
10-15 ντοματίνια
100 γρ  κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ γκούντα τριμμένο
αλάτι-πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος και αν χρειάζεται λίγο με το ξεφλουδιστήρι καθαρίζουμε το υπόλοιπο, να μείνουν μόνο τα μαλακά μέρη.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Σωτάρουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε και τα ντοματίνια, κάνουμε ένα ελαφρύ ανακάτεμα και βγάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Κρατάμε αρκετά από τα σπαράγγια σε ένα πιάτο και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τα ζυμαρικά. Στρώνουμε τα σπαράγγια που έχουμε κρατήσει επάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με το γκούντα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου.

Asparagus is a vegetable I don't often use at home, not because I dislike it but because I'm still trying to convince the family that it's as tasty as beneficial. Today's dish was devoured by all, pasta naturally being the bait, my family eats everything accompanied by pasta :))

we need
1lb penne or any other short pasta
1 lb asparagus
2 Tbsps parsley
2 Tbsps butter
1 onion, finely chopped
1/2 tsp oregano
10-15 grape tomatoes
3 1/3 oz kefalotyri, grated
3 1/3 oz gouda, grated
salt and pepper, to taste

Boil pasta, strain and reserve 1 cup liquid. Prepare asparagus by cutting the hard parts and peel, if necessary, so that only soft parts remain.
Saute butter, onion, oregano, salt and pepper in a frying pan, stirring for 2-3 min. Add asparagus and reserved liquid and allow to boil for about 5 min. Add grape tomatoes, stir gently and remove from heat.
Place pasta in buttered pyrex. Sprinkle with kefalotyri cheese. Reserve enough asparagus in a plate and toss remaining ingredients with pasta. Layer reserved asparagus over pasta and sprinkle with grated gouda. Bake in moderate oven for 25-30min.

16 σχόλια:

  1. αν διακρίνω καλά από τη φωτογραφια ειναι τα αγρια...με ομελέτα ειναι καταπληκτικα!

    καλημερούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα! Κι εμεις δεν τα πολυσυνηθιζουμε τα σπαραγγια, αλλα αμα καποιος μου τα ετοιμαζε ετσι θα τα ετρωγα ευχαριστως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα ετοιμάζομαι για προμήθειες ζαρζαβατικών και φυσικά τα σπαράγγια ποτέ δεν λείπουν από την λίστα!
    Το φαγάκι σου υπέροχο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!
    Είναι γεγονός πως τα ζυμαρικά καμουφλάρουν σχεδόν τα πάντα!
    Τα σπαράγγια σε συνδυασμό με τα ζυμαρικά και το λιωμένο τυρί θα είναι μια μούρλια.
    Επίσης μου άρεσε η λίγη ρίγανη που έχεις βάλει μέσα. Πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ καθώς επίσης και τα τοματίνια δίνουν δροσιά!

    Πολύ ωραίο το φαγάκι σημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hi there,

    We've recently launched the site RecipesUS.com where users can search through hundreds of thousands of recipes from American food sites and food blogs.

    We noticed that you have a great number of tasty recipes on your blog (url) and we would like to suggest you have a look at our Top Food Blogs section here: http://www.recipesus.com/top-food-blogs

    If you want to add your food blog to the list and have your recipes indexed on RecipesUS.com, all you have to do is follow the instructions here: http://www.recipesus.com/add-your-food-blog

    Our concept is already live in Sweden, Denmark, Norway and Spain, and we deliver thousands of visitors to food blogs daily. Some of the top food blogs receive 20,000+ visitors from us on a weekly basis.

    Hopefully your food blog will be up there in the top!

    Warm regards,
    Senka
    RecipesUS.com, Hittarecept.se, Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no, Todareceta.es

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελαφρύ και καλοκαιρινό φαγάκι Μαρία μου!
    Με τα απαραίτητα τυράκια, τα ωραία λαχανικά και μυρωδικά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα σπαράγγια δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ, αλλά με την συγκεκριμένη συνταγή μου κίνησες την περιέργεια να τα δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία μου πολύ ωραίο φαγητό!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωωωωωω πάλι σπαράγγια!!! Πρέπει να έγινε νοστιμότατο το φαγητό σου Μαράκι μου!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιαμ μιαμ!!!!!!! Ωραίο φαίνεται!!!
    Φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαίνεται καταπληκτικό!Τα σπαράγγια μαζί με τα ζυμαρικά και τα τυριά δένουν υπέροχα!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπώ πολύ τα σπαράγγια, και μάλιστα τα άγρια είναι η αδυναμία μου. Όπως και αν είναι μαγειρεμένα. Πολύ ωραίο φαγάκι το σημερινό, με ωραία υλικά.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mε μακαρόνια δεν τα έχω δοκιμάσει Μαρία μου..ακόμα..:)

    Πολύ ωραια και τα ντοματίνια που βάζεις.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή