Τα σπαράγγια δεν είναι ένα λαχανικό που χρησιμοποιώ πολύ στο σπίτι, όχι γιατί δε μου αρέσουν αλλά γιατί χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να πείσω την οικογένεια για τα οφέλη αυτού του νόστιμου λαχανικού. Αυτό το φαγητό όμως φαγώθηκε από όλους, φυσικά το δόλωμα ήταν τα ζυμαρικά, με ζυμαρικά η οικογένεια μου τρώει τα πάντα:))
χρειαζόμαστε
500γρ πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
500 γρ σπαράγγια
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
10-15 ντοματίνια
100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ γκούντα τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος και αν χρειάζεται λίγο με το ξεφλουδιστήρι καθαρίζουμε το υπόλοιπο, να μείνουν μόνο τα μαλακά μέρη.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Σωτάρουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε και τα ντοματίνια, κάνουμε ένα ελαφρύ ανακάτεμα και βγάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Κρατάμε αρκετά από τα σπαράγγια σε ένα πιάτο και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τα ζυμαρικά. Στρώνουμε τα σπαράγγια που έχουμε κρατήσει επάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με το γκούντα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου.
Asparagus is a vegetable I don't often use at home, not because I dislike it but because I'm still trying to convince the family that it's as tasty as beneficial. Today's dish was devoured by all, pasta naturally being the bait, my family eats everything accompanied by pasta :))
we need
1lb penne or any other short pasta
1 lb asparagus
2 Tbsps parsley
2 Tbsps butter
1 onion, finely chopped
1/2 tsp oregano
10-15 grape tomatoes
3 1/3 oz kefalotyri, grated
3 1/3 oz gouda, grated
salt and pepper, to taste
Boil pasta, strain and reserve 1 cup liquid. Prepare asparagus by cutting the hard parts and peel, if necessary, so that only soft parts remain.
Saute butter, onion, oregano, salt and pepper in a frying pan, stirring for 2-3 min. Add asparagus and reserved liquid and allow to boil for about 5 min. Add grape tomatoes, stir gently and remove from heat.
Place pasta in buttered pyrex. Sprinkle with kefalotyri cheese. Reserve enough asparagus in a plate and toss remaining ingredients with pasta. Layer reserved asparagus over pasta and sprinkle with grated gouda. Bake in moderate oven for 25-30min.
χρειαζόμαστε
500γρ πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
500 γρ σπαράγγια
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
10-15 ντοματίνια
100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ γκούντα τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος και αν χρειάζεται λίγο με το ξεφλουδιστήρι καθαρίζουμε το υπόλοιπο, να μείνουν μόνο τα μαλακά μέρη.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Σωτάρουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε και τα ντοματίνια, κάνουμε ένα ελαφρύ ανακάτεμα και βγάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Κρατάμε αρκετά από τα σπαράγγια σε ένα πιάτο και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τα ζυμαρικά. Στρώνουμε τα σπαράγγια που έχουμε κρατήσει επάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με το γκούντα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου.
Asparagus is a vegetable I don't often use at home, not because I dislike it but because I'm still trying to convince the family that it's as tasty as beneficial. Today's dish was devoured by all, pasta naturally being the bait, my family eats everything accompanied by pasta :))
we need
1lb penne or any other short pasta
1 lb asparagus
2 Tbsps parsley
2 Tbsps butter
1 onion, finely chopped
1/2 tsp oregano
10-15 grape tomatoes
3 1/3 oz kefalotyri, grated
3 1/3 oz gouda, grated
salt and pepper, to taste
Boil pasta, strain and reserve 1 cup liquid. Prepare asparagus by cutting the hard parts and peel, if necessary, so that only soft parts remain.
Saute butter, onion, oregano, salt and pepper in a frying pan, stirring for 2-3 min. Add asparagus and reserved liquid and allow to boil for about 5 min. Add grape tomatoes, stir gently and remove from heat.
Place pasta in buttered pyrex. Sprinkle with kefalotyri cheese. Reserve enough asparagus in a plate and toss remaining ingredients with pasta. Layer reserved asparagus over pasta and sprinkle with grated gouda. Bake in moderate oven for 25-30min.
αν διακρίνω καλά από τη φωτογραφια ειναι τα αγρια...με ομελέτα ειναι καταπληκτικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια
Καλημερα! Κι εμεις δεν τα πολυσυνηθιζουμε τα σπαραγγια, αλλα αμα καποιος μου τα ετοιμαζε ετσι θα τα ετρωγα ευχαριστως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα ετοιμάζομαι για προμήθειες ζαρζαβατικών και φυσικά τα σπαράγγια ποτέ δεν λείπουν από την λίστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγάκι σου υπέροχο!
Φιλιά!
Σημειώνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι γεγονός πως τα ζυμαρικά καμουφλάρουν σχεδόν τα πάντα!
Τα σπαράγγια σε συνδυασμό με τα ζυμαρικά και το λιωμένο τυρί θα είναι μια μούρλια.
Επίσης μου άρεσε η λίγη ρίγανη που έχεις βάλει μέσα. Πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ καθώς επίσης και τα τοματίνια δίνουν δροσιά!
Πολύ ωραίο το φαγάκι σημερα!!
Ελαφρύ και καλοκαιρινό φαγάκι Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τα απαραίτητα τυράκια, τα ωραία λαχανικά και μυρωδικά!
Φιλιά!
Θεσπέσιο πιάτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σπαράγγια δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ, αλλά με την συγκεκριμένη συνταγή μου κίνησες την περιέργεια να τα δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου πολύ ωραίο φαγητό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ωωωωωω πάλι σπαράγγια!!! Πρέπει να έγινε νοστιμότατο το φαγητό σου Μαράκι μου!!! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ!!!!!!! Ωραίο φαίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!!!!!!
Φαίνεται καταπληκτικό!Τα σπαράγγια μαζί με τα ζυμαρικά και τα τυριά δένουν υπέροχα!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπώ πολύ τα σπαράγγια, και μάλιστα τα άγρια είναι η αδυναμία μου. Όπως και αν είναι μαγειρεμένα. Πολύ ωραίο φαγάκι το σημερινό, με ωραία υλικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Mε μακαρόνια δεν τα έχω δοκιμάσει Μαρία μου..ακόμα..:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραια και τα ντοματίνια που βάζεις.
Φιλιά
looks so easy to prepare and delicious...lovely!
ΑπάντησηΔιαγραφή