Αυτή τη συνταγή ήθελα να την φτιάξω εδώ και αρκετό καιρό. Τη βρήκα σε ένα από τα περιοδικά της Χαράς και μου έκανε εντύπωση. Η οικογένεια όμως δεν είχε την ίδια γνώμη. Όποτε έλεγα ότι θα φτιάξω έτσι τις μπριζόλες, όλοι στραβομουτσούνιαζαν και με διάφορους τρόπους προσπαθούσαν να με πείσουν να μη το κάνω. Ώσπου την προηγούμενη Κυριακή, πραξικοπηματικά, αποφάσισα να τις μαγειρέψω. Τους είπα ότι για μια εργαζόμενη blogger μαγειρικής, αυτό το φαγητό και μια σαλάτα που έφτιαξα μαζί και θα βάλω αργότερα, είναι δυο αναρτήσεις και τους αρέσει δεν τους αρέσει έτσι θα γίνει!! Τι καλή που είμαι, χαχα!
Σας πληροφορώ λοιπόν ότι ενθουσιάστηκαν με το φαγητό, στην πραγματικότητα είναι απλώς μια πολύ νόστιμη γλυκόξινη σάλτσα με λίγα κομματάκια φράουλας. Η συνταγή είναι λίγο αλλαγμένη για να ταιριάζει στα δικά μας γούστα περί γλυκού και ξινού:))
χρειαζόμαστε
4 χοιρινές μπριζόλες
1/4 φλιτζάνι άσπρο κρασί
1/3 φλιτζάνι άσπρο ξύδι
2-3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 κουταλάκι θυμάρι
1/4 κουταλάκι ρίγανη
1/4 κουταλάκι βασιλικό
1/4 κουταλάκι δενδρολίβανο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
5-6 φράουλες κομμένες σε κομματάκια
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρασί, το ξύδι και τη μαρμελάδα φράουλα. Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά με τα αλατοπίπερο και το σκόρδο, τρίβουμε τις μπριζόλες με το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντας μόνο μια φορά. Βγάζουμε τις μπριζόλες, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να διατηρηθούν ζεστές. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υγρό με τη μαρμελάδα που έχουμε κρατήσει. Βράζουμε ανακατεύοντας συχνά για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες και σερβίρουμε.
I therefore inform you that they were thrilled when they tried it, in reality, it simply has a sweet and sour sauce. The recipe has been slightly changed to fit our own sweet and sour taste :))
we need
4 pork chops
1/4 cup white wine
1/3 cup white vinegar
2-3 Tbsps strawberry jam
1 garlic clove, finely chopped
1/4 tsp thyme
1/4 tsp oregano
1/4 tsp basil
1/4 tsp rosemary
1 Tbsp olive oil
salt and pepper, to taste
5-6 strawberries, sliced
In a bowl, combine wine, vinegar and jam. Mix all herbs with salt, pepper and garlic and rub pork chops with them, then place in a non-stick pan with 1 Tbsp of olive oil. Cook over medium heat for 7-8 min on each side, turning over once. Remove chops from pan to a plate, and cover with aluminum foil to keep warm. Pour reserved liquid with jam in the pan. Boil for 5-6 min, stirring frequently, until sauce thickens. Add strawberries, blend in and remove from heat. Pour sauce over pork chops and serve.
Πολύ ωραία πρόταση Μαρία μου, είναι λογικό να φοβόμαστε λιγάκι όταν κάτι μας ακούγεται εντελώς ξένο κ περίεργο αλλα αν δεν το τολμήσουμε θα χάσουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Καλημέρα Μαρία μου πολύ ωραίο και διαφορετικό το φαγάκι σου πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω οπότε μπορεί να φτιάξω....μία απο περιέργια και βλέπουμε μετά για τις υπόλοιπες.Φιλιά να είσαι καλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου, όπως ξέρεις, εγώ είμαι φανατικά υπέρ τέτοιων συνταγών. Και όπως είδες, τελικά τους άρεσε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου καλημέρα!Μου αρέσουν πολύ τέτοιου είδους συνταγές, πάντα θέλω να δοκιμάζω κάτι διαφορετικό!Φιλιά πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό κι αν είναι φαγητό! Μόλις το είδα, έσπευσα να μπω να δω τα υλικά του. Πραγματικά παντως, εμένα δεν θα χρειαζόταν να με πείσεις να το δοκιμάσω. Τα γλυκόξινα μου αρέσουν και αυτό φαίνεται υπέροχο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα άλλο πράγμα επίσης σημαντικό είναι και η υπέροχη εμφάνισή του με κόκκινο και πράσινο χρώμα, έτσι όπως το έχεις στολίσει.
Μπράβο σου Μαράκι!
Έκανες άριστα! Καλό είναι να δοκιμάζουμε και κάτι που διαφέρει από τα συνηθισμένα. Εγώ πάντως θα το έτρωγα ευχαρίστως μια και έχει γεύσεις που αγαπώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε σάλτσα φράουλας στο φαγητό δεν λέμε ποτέ "όχι"!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτική ιδέα,θα την δοκιμάσω σήμερα κιόλας με κοτόπουλο κι ελαφρά πειραγμένη σάλτσα.
Μεταξύ μας τώρα,καμιά φορά δεν ρωτάμε πριν μαγειρέψουμε κάτι καινούριο. Το φτιάχνουμε και περιμένουμε αντιδράσεις! :))))))))))))))))
Μαράκι μου αυτές τις προτάσεις εγω μόνο τις χαζεύω και μετά τις προσπερνώ, οπότε δεν μπορώ να φανταστώ ούτε τις γεύσεις τους !!!!! χιχιχιχι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ όμως να θαυμάσω την παρουσίασή σου η οποία είναι τέλεια !!!!
σε φιλώ πολύ πολύ
Ωραία πρόταση, η σάλτσα μου θυμίζει κάπως τσάτνευ. Πιστεύω ότι πάνω από μια καλοψημένη χοιρινή μπριζόλα θα λέει πολύ! Θυμάμαι είχα φτιάξει κοτόπουλο με σάλτσα φράουλας και οι αντιδράσεις των άλλων ήταν παρόμοιες μέχρι να δοκιμάσουν, χε χε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
Μαράκι είναι υπέροχο το σημερινό σου πιάτο, με ενθουσίασε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σίγουρα θέλω να το δοκιμάσω!
Φιλιά, καλή σου μέρα!
Από εμφάνιση σκίζει, φαντάζομαι ότι και από γεύση δεν θα πηγαίνει πίσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερικές αποφάσεις τελικά πρέπει να λαμβάνονται πραξικοπηματικά για το καλό του συνόλου!!
Φιλιά Μαράκι!
Πιστεύω πως αν έκανα το "ίδιο πραξικόπημα" με σένα καλή μου, μάλλον θα με "έτρωγαν τα σκάγια" :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήμε το πολύ απλό σχόλιο: τώρα γιατί το χάλασες έτσι το κρέας;;
Εμένα ως πείραμα πάντως μου κάνει "κλικ" πράγματικά.
Ωραίο και διαφορετικό το φαγητό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα και μια σαλτσούλα διαφορετική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω!!
Καλό απόγευμα.
Много ме заинтригува.....Комбинацията ягода и свинско е много свежа и определено ще го опитаме това кулинарно чудо.Браво!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω πολύ να το δοκιμάσω!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Εξτρίμ η συνταγή σου για εμένα σήμερα... από εμφάνιση σκίζει, από γεύση, μια δοκιμή θα αμς πείσει έτσι;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!!!!!!
Χιχι.. η πολύ δημοκρατία βλάπτει Μαρία..καλά έκανες και επαναστάτησες..Και δεν νομίζω να τους βγήκε σε κακό..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαίνεται...οι φωτογραφίες σου είναι πολύ ωραίες.
Κι εγώ θα τις δοκίμαζα ευχαρίστως.
Μπράβο για την τόλμη.
Φιλιά
Πολύ ωραία ιδέα!!! Είμαι σίγουρη οτι θα είναι τέλειο πιάτο! Εχω τις μπριζόλες, δεν έχω τις φράουλες...(αλλά προλαβαίνω!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμ!! πολύ θα ήθελα να ξέρω πως είναι αυτή η ιδιαίτερη σάλτσα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά