Σας έχω ξαναπεί πόσο μας αρέσουν τα κολοκύθια. Τα μαγειρεύουμε με όποιο τρόπο μπορείτε να φανταστείτε. Τώρα σκέφτηκα να τα βάλω σε τάρτα αλλά κάπως διαφορετικά, ούτε αυγά, ούτε κρέμες, τίποτα. Σε αυτή την τάρτα τα υπόλοιπα υλικά απλώς είναι εκεί για να αναδείξουν τη νοστιμιά των κολοκυθιών.
χρειαζόμαστε
1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ κολοκύθια σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι σε φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/4 φλιτζάνι άσπρο κρασί
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
2 κουταλιές κεφαλοτύρι
2 κουταλιές γκούντα τριμμένο
2-3 φέτες γκούντα για τοστ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε και τα κολοκύθια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κολοκύθια. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Στρώνουμε τη σφολιάτα στην ταρτιέρα, βάζουμε χαρτί αντικολλητικό και γεμίζουμε με ρύζι, φασόλια ή τις ειδικές πέτρες για να μη φουσκώσει η σφολιάτα. Ψήνουμε το φύλλο στους 200 β για ένα τέταρτο, βγάζουμε και αδειάζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε τα κολοκύθια με τα τριμμένα τυριά και στρώνουμε στην ταρτιέρα. Κόβουμε τις φέτες του γκούντα σε λωρίδες και σκεπάζουμε χιαστί την τάρτα. Ψήνουμε για ένα τέταρτο ακόμη και η τάρτα μας είναι έτοιμη!
I've mentioned before how much we love zucchini. I cook them any way you could possibly imagine. Today I thought of baking a different tart with them, with no eggs, no cream, nothing. In this tart, all other ingredients are there to simply bring out the flavour of zucchini.
we need
1 puff pastry sheet
1 lb zucchini, sliced
1 small onion, sliced
1 garlic clove, finely chopped
1/2 tsp oregano
1/4 cup white wine
1 Tbsp olive oil
salt and pepper, to taste
2 Tbsps kefalotyri cheese, grated
2 Tbsps gouda cheese, grated
2-3 slices of gouda cheese
In large pan, saute onion in olive oil with garlic, oregano, salt and pepper, for 1-2 min. Add zucchini and cook over low heat for about 10 min, to slightly soften them. Add wine and continue cooking for another 1-2 min, until it evaporates. Layer tart dish with puff pastry, cover with parchment paper and layer rice over it, to prevent puff pastry from baking unevenly. Bake at 400 F for 15 min, remove from oven and dispose of rice. Blend zucchini with grated cheeses and top baked pastry. Cut gouda slices to top tart, creating a lattice design. Bake for another 15 min and, voila, it's ready.
χρειαζόμαστε
1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ κολοκύθια σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι σε φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/4 φλιτζάνι άσπρο κρασί
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
2 κουταλιές κεφαλοτύρι
2 κουταλιές γκούντα τριμμένο
2-3 φέτες γκούντα για τοστ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε και τα κολοκύθια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κολοκύθια. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Στρώνουμε τη σφολιάτα στην ταρτιέρα, βάζουμε χαρτί αντικολλητικό και γεμίζουμε με ρύζι, φασόλια ή τις ειδικές πέτρες για να μη φουσκώσει η σφολιάτα. Ψήνουμε το φύλλο στους 200 β για ένα τέταρτο, βγάζουμε και αδειάζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε τα κολοκύθια με τα τριμμένα τυριά και στρώνουμε στην ταρτιέρα. Κόβουμε τις φέτες του γκούντα σε λωρίδες και σκεπάζουμε χιαστί την τάρτα. Ψήνουμε για ένα τέταρτο ακόμη και η τάρτα μας είναι έτοιμη!
I've mentioned before how much we love zucchini. I cook them any way you could possibly imagine. Today I thought of baking a different tart with them, with no eggs, no cream, nothing. In this tart, all other ingredients are there to simply bring out the flavour of zucchini.
we need
1 puff pastry sheet
1 lb zucchini, sliced
1 small onion, sliced
1 garlic clove, finely chopped
1/2 tsp oregano
1/4 cup white wine
1 Tbsp olive oil
salt and pepper, to taste
2 Tbsps kefalotyri cheese, grated
2 Tbsps gouda cheese, grated
2-3 slices of gouda cheese
In large pan, saute onion in olive oil with garlic, oregano, salt and pepper, for 1-2 min. Add zucchini and cook over low heat for about 10 min, to slightly soften them. Add wine and continue cooking for another 1-2 min, until it evaporates. Layer tart dish with puff pastry, cover with parchment paper and layer rice over it, to prevent puff pastry from baking unevenly. Bake at 400 F for 15 min, remove from oven and dispose of rice. Blend zucchini with grated cheeses and top baked pastry. Cut gouda slices to top tart, creating a lattice design. Bake for another 15 min and, voila, it's ready.
Η απόλυτη κολοκυθόταρτα!!!!!Το δε σκόρδο θα δίνει άλλη διάσταση στην γεύση!!!!!!!!φιλιαααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εμένα μου έκανε κλικ η ταρτούλα και τα κολοκύθια τα τρώμε σε κάθε μορφή! Καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι υπέροχη που είναι Μαρία μου, εχω κ εγω΄μια στο πρόγραμμα αλλά και η δική σου ειναι τέλεια, μου αρέσει και το σχήμα της εκτός απο τα υλικά δηλαδή που θα ειναι πεντανόστιμη..
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια Μαράκι μου, ελπίζω να είσαι καλά!
Πολύ ωραία τάρτα και μου αρέσει που δεν είναι πολύ βαριά η γέμισή της, έτσι όντως το κολοκυθάκι θα φαίνεται καλύτερα σε γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης η ρίγανη τους πάει πολύ, το λέει και η λαϊκή ρήση εξάλλου! :)
Φιλιά!
Ωραία τάρτα, καλοκαιρινή και πολύ ελαφριά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η τσαχπινιά με το κίτρινο τυράκι στην επιφάνεια μου αρέσει πολύ!
Φιλιά Μαράκι μου!
Η απόλυτη κολοκυθονοστιμιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμη και με παιχνιδιάρικη εμφάνιση η τάρτα σου Μαράκι!
Φιλιά, καλό ΣΚ!
Μαράκι μου άκρως λαχταριστή η τάρτα σου και πανέμορφη ... να είχα τώρα ένα κομμάτι θα το ...καταβρόχθιζα!!! Φιλάκια και καλή Κυριακή!
ΑπάντησηΔιαγραφήI love zucchini and always look for new recipe for it. This is a nice one, zucchini+cheese+pastry=excellent!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω πως "χτύπησες" φλέβα Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤουλάχιστον σε ότι με αφορά :-))
Καλημέρα καλή μου και καλή εβδομάδα σου εύχομαι.
Μιαμ μιαμ Μαράκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ οι τάρτες! Και με κολοκύθι, ότι καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήThe zucchini tart is awesome...another good way to make something delicious with puff pastry sheets. Bookmarked the recipe!
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks for sharing:D