Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Nutella mousse/Μους με Νουτέλα

YUM! This is so easy and tastes so heavenly!!!Even though calories might be an issue, I strongly believe it's still worth it, just because we celebrate this blog's 3rd anniversary..! It's already been 3 years since Maria "Big Mama"(back then) , the founder, posted her first recipe..On with the festivities now!!!

we need
1 8oz pkg cream cheese, at room temperature
1 cup whipping cream
6 Tbsps Nutella (or more, if you wish)
for the decoration
1/3 cup chocolate chips
1 tsp water
1 tsp butter
Ferrero Rocher chocolate, crushed

In a bowl, whip cream until soft peaks form, add cream cheese and Nutella and continue beating until smooth.
Melt chocolate with water and butter over low heat, then transfer into a sandwich bag and snip a little corner.
Pipe desired design on the inside of Martini glasses and refrigerate till chocolate is set. Remove from fridge, gently fill glasses with mousse, decorate the top with melted chocolate chips and crushed Ferrero Rocher chocolate. Refrigerate until ready to serve :)


ΜΙΑΜ! Τόσο εύκολο και με τόσο ωραία γεύση!!! Παρ'όλο που οι θερμίδες μπορεί να είναι ένα μικροπροβληματάκι, πιστεύω ακράδαντα ότι αξίζει τον κόπο, μόνο και μόνο γιατί γιορτάζουμε την 3η επέτειο του μπλογκ..! Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από τότε που η Μαρία "Big Mama"(τότε), ιδρύτρια του μπλογκ, δημοσίευσε την πρώτη της συνταγή...Και τώρα ας το γιορτάσουμε!

χρειαζόμαστε
250 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές σούπας Νουτέλα (η και πιο πολλές..)
για τη διακόσμηση
1/3 φλυτζανιού σταγόνες σοκολάτας
1 κουταλάκι γλυκού νερό
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
Σοκολατάκια Ferrero Rocher, θρυματισμένα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ σε μπολ μέχρι να δέσει, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη Νουτέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε σιγανή φωτιά, λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας με το νερό και το βούτυρο και μεταφέρουμε σε πλαστική σακούλα. Κόβουμε μια ακρούλα και χρησιμοποιώντας την σαν κορνέ κάνουμε σχέδια στα εσωτερικά τοιχώματα δυο ποτηριών Μαρτίνι και βάζουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Όταν είναι έτοιμη, γεμίζουμε προσεκτικά τα ποτήρια με το μους και διακοσμούμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα και τα Ferrero Rocher. Διατηρούμε στο ψυγείο :)

28 σχόλια:

  1. Ωραίο γλυκό διαλέξατε κορίτσια!
    Να τα εκατοστήσετε!
    Χρόνια πολλά εύχομαι για το μπόγκ σας!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κορίτσια χρόνια πολλά!!!Σας εύχομαι καλή συνέχεια με πολλές πολλές υπέροχες δημιουργίες!!!Καταπληκτικό το γλυκάκι σας!Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά στο Cook and Feed λοιπόν! Εύχομαι και τα υπόλοιπα χρόνια που θα ακολουθήσουν να είναι εξίσου όμορφα και δημιουργικά, αν όχι περισσότερο!!
    Το γλυκό σας υπέροχο, πολύ απλό αλλά κολασμένο!
    Φιλιά πολλά κορίτσια και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά cookandfeed.
    Σας εύχομαι, Μαρία και Χαρά, πάντα νόστιμες και λαχταριστές συνταγές. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Χαρά... με σκότωσες πρωί πρωί... Υπέροχο γλυκό και θα το φτιάξω το Σ/Κ!! Να τα εκατοστήσετε κι εσείς και το μπλογκ σας!!! Να συνεχίσετε για πολλά πολλά χρόνια να μας δίνετε υπέροχες συνταγές και να μας κάνετε παρέα!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά στο blog σας κορίτσια και πάντα να φτιάχνετε τόσο όμορφα και γλυκά πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ω Θεοί! You killed me softly! χαχα! Και χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να τα χιλιάσετε! Εμείς απλά θα τα εκατοστίσουμε (τα κιλά μας) με τις υπέροχες συνταγές που ανεβάζετε!
    Κομψό γλυκό, με φανταστική εμφάνιση!
    Φιλάκια και καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πω πω πω βρε κορίτσια μου πρωί-πρωί, μου τρέξανε τα σάλια!! έχετε πρόσκληση σε παιχνιδάκι. φιλάκια και καλή εβδομάδα!
    α! και χρόνια σας πολλάαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια σας πολλά με υπέροχες συνταγές! Όσο για το γλυκάκι, θα πάρω ένα, ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά Μαρία & Χαρά στο μπλογκ σας και πάντα να μας χαρίζετε νοστιμιές.
    Το γλυκάκι ότι πρέπει για εορτασμούς.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ ξεπερνώ αυτό με τις θερμίδες, καθώς δεν με απασχολεί... και δεν λέω όχι σε ένα τέτοιο γλυκάκι... Καλά ε... απίστευτο, εσείς κλείνεται 3 χρόνια blog και εγώ, σχέσης.... αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...
    Εύχομαι τα καλύτερα και ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ χρόνια ακόμη με υγεία κορίτσια!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χιλιόχρονο το πεντανόστιμο σπιτάκι σας κοριτσάκια μου!!!
    Και πάντα να μας σερβίρετε με αγάπη τις υπέροχες λιχουδιές σας, όπως τόσο καλά κάνετε 3 χρόνια τώρα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. This looks so wonderful and easy. Great idea! Kalh evdomada!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο κορίτσια και καλή συνέχεια στο νοστιμότατο blog σας!
    Το νουτελο-μους άκρως λιμπιστικό, φαντάζομαι τη γεύση του και δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι θερμίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα είναι δυνατόν να μιλάμε για "θερμίδες" συναμετάξυ μας;
    Εμείς έχουμε χτύσει ολόκληρη διαδικασία για να αποκαλούμε τους εαυτούς μας "food bloggers"!!!

    Πολύ ωραία εκδοχή για μους σοκολατένια μας δώσατε και του χρόνου ακόμη καλύτερα :-))
    Χαρά και Μαρία... Μαρία και Χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κόλαση το γλυκάκι!!! Πρέπει να είναι πεντανόστιμο!!! Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρονια πολλά στο Cook and Feed και στις αγαπημένες μου Μαρία και Χαρα!!! Ευχομαι να συνεχίσετε να μας χαρίζετε τις υπέροχες συνταγές σας και την καλοσύνη σας για πολλά πολλά χρόνια ακόμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλώς σας βρήκα!Χρόνια πολλά στο μπλόγκ σας!Το γλυκάκι υπέροχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να τα χιλιάσετε τα μπλογκοχρονάκια σας κορίτσια, πάντα με νόστιμες συνταγές. Η mousse υπέροχη!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Those are just too pretty to eat, but who could resist? They look amazing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τι ωραιο γλυκο και ευκολο!!!!θα το φτιαξω σιγουρα...

    κοριτσια να τα εκατοστησει το πολυ ομορφο καιι δημιουργικο blog σας...χρονια σας πολλα...περιμενουμε ακομα πιο πολλες νοστιμες συνταγες...φιλια!!!!!!!!!!

    p.s. μονο με νουτελλα γινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Happy Blogiversary! Wishing you many more! The luscious mousse is the best way to celebrate!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. thumbelina , σ'ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια..Το μους αυτό "συναρμολογήθηκε" από υλικά που έληγαν εκείνη τη μέρα.Δεν πειραματίστηκα παραπάνω, μιας και τα σχόλια των επίσημων δοκιμαστών μου ήταν ενθουσιώδη..Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η Μαρία κι εγώ σας ευχαριστούμε για τις ευχές και τα καλά σας σχόλια!!!Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή