χρειαζόμαστε
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι γάλα
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
2 μεγάλα αχλάδια κομμένα σε μικρά κομματάκια
για την επικάλυψη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι κανέλα
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200β. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, κανέλα και αλάτι. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό. Ενώνουμε τα δυο μείγματα, ανακατεύουμε, βάζουμε και τα αχλάδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί, περίπου 20-22 εκ. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα και το βούτυρο, να γίνει σαν τρίμματα. Τα ρίχνουμε πάνω από το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 30-35 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ταψί πριν το κόψουμε.
I like crumb cakes a lot, I just love a crunchy cake topping! I've made one with apples and pears, I've never made one with just pears though..This recipe is Gale Gand's from her book "Gale Gand's Brunch". Needless to say it's become my favorite cake!
We need
1 1/4 cups flour
1/2 cup sugar
2 1/4 tsps baking powder
1/2 tsp cinnamon
1/2 tsp salt
1/2 cup milk
4 Tbsps butter, melted
1 egg
2 large pears, cut in little chunks
For the topping
1/2 cup sugar
1/4 cup flour
1 tsp cinnamon
3 Tbsps butter, melted
Preheat oven at 400F. In bowl, combine flour, sugar, baking powder, cinnamon and salt. In another bowl mix milk, butter and egg. Blend everything together and stir, add pears and stir lightly. Layer into a greased, 8inch square pan. Mix flour, sugar, cinnamon and butter until crumbly. Spread over cake dough and bake for 30-35min or until it has a golden color. Let cool completely in pan, before cutting into pieces.
We need
1 1/4 cups flour
1/2 cup sugar
2 1/4 tsps baking powder
1/2 tsp cinnamon
1/2 tsp salt
1/2 cup milk
4 Tbsps butter, melted
1 egg
2 large pears, cut in little chunks
For the topping
1/2 cup sugar
1/4 cup flour
1 tsp cinnamon
3 Tbsps butter, melted
Preheat oven at 400F. In bowl, combine flour, sugar, baking powder, cinnamon and salt. In another bowl mix milk, butter and egg. Blend everything together and stir, add pears and stir lightly. Layer into a greased, 8inch square pan. Mix flour, sugar, cinnamon and butter until crumbly. Spread over cake dough and bake for 30-35min or until it has a golden color. Let cool completely in pan, before cutting into pieces.
Και εμένα μου αρέσουν όλα τα crumbs . Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΙΚ!!! ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ.... ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!!
Παίρνω κομμάτι για το τσάι μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα ένα κομματάκι για το τσάι μου παρακαλώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου!!!
Πολύ ωραίο, πράγματι η τραγανή επιφάνεια πάνω από το μαλακό κέικ το κάνει πολύ ξεχωριστό! Και με αχλάδι και με άλλα φρούτα είναι ό,τι πρέπει για όλες τις ώρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα Κυριακής! :)
Μαρία, πολύ λαχταριστό φαίνεται το κέικ σου και σίγουρα είναι και πολύ εποχιακό. Ότι πρέπει με το καφεδάκι που πίνω αυτή τη στιγμή:-) Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σ' εμάς αρέσουν πολύ τα crumb cakes, αυτό με το αχλάδι φαίνεται σούπερ yammy!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
mia maria καλησπέρα...όλη μέρα σήμερα ένα γλυκό να φάω ήθελα ...τώρα που το βλέπω τρέχουν τα σάλια μου....αλλά πτώμα για να κάνω γλυκό απόψε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απόλυτα για τα κραμπλ! Αυτή η υφή είναι ακαταμάχητη! Μυρωδάτο και λαχταριστό το κέικ σου Μαράκι! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήπωπω τι θα κάνω πως θα κρατηθώ που μου βρίσκονται όλα τα υλικά και φαντασιώνομαι τη γεύση του αχλαδιου στο κεικ σας! και με ένα σοκολατενιο γλασο απο πανω...ω Θεε γιατί με έκανες λιχούδα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι φαίνεται υπέροχο κέικ! Μου αρέσουν οι διαφορετικές υφές! Τραγανό, μαλακό τριφτό! Σύντομα θα το δοκιμάσω! Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήlooks gorgeous babe!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρα πολύ ωραίο, γιαμι γιαμι! Και εγώ πεθαινω για crumble cakes! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις αγαπημένες εκδοχές για cakes!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧθες απέκτησα μια μεγάλη σακούλα αχλάδια οπότε μάλλον θα το φτιάξω, παρέα με μια κομπόστα για να μας βρίσκονται!!
Πολύ νοστημο φαινεται, μολις παρω στα χερια μου μια καλη...δοση αχλαδια θα κανω τις δοκιμες μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήKι εμένα μου αρέσουν πολύ τα crumble cakes, μια φετούλα για το καφεδάκι μου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα κέικ δώσε μου και πάρε μου τη ψυχή, φαίνεται πολύ νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Φαντάζομαι ότι το αχλάδι του προσθετει υγρασία και θα είναι τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
Crumb cake με αχλάδι Μαρία μου! Πωπωω με ξελίγωσες και ξέρεις την αδυναμία μου στα κέικ.θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία. Ευχαριστώ που μοιράστηκες τη συνταγή σου μαζί μας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνώ δεν μου πολυαρέσουν τα γλυκα, τρελαίνομαι για γλυκα με ενσωματωμένα φρούτα! με αχλάδια δεν θυμάμαι να έχω ξαναφτιάξει κάτι αλλα αυτό φαίνεται σαν κάτι που πρέπει να δοκιμαστεί το συντομότερο! Ελπίζω μονο να βρω αχλάδια της προκοπης....
ΑπάντησηΔιαγραφήCoffee Cake is a favorite of mine. Thank you for your visits to my blog I always look forward to them. Blessings, Catherine xo
ΑπάντησηΔιαγραφήΠειράζει που μου αρέσουν όλα τα κέικ;;;; αλλά αγαπάω τα τραγανά;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Θέλουμε ένα κομμάτι ατάκα κι επιτόπου! Μας έσπασε τη μύτη λέμεεεε
ΑπάντησηΔιαγραφή