Δουλειές, τρεχάματα και λίγος χρόνος για μαγείρεμα για μένα αυτές τις μέρες. Ευτυχώς υπάρχουν και φαγητά εύκολα, γρήγορα και νόστιμα όπως είναι αυτό που σας φτιάχνω σήμερα.
χρειαζόμαστε
4 χοιρινές μπριζόλες
1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
1/4 φλιτζάνι άσπρο κρασί
10-12 ντοματίνια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα
1/4 κουταλάκι ρίγανη
1/4 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι και ψήνουμε σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία, γυρίζοντας μια φορά μόνο, για 10 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε πιατέλα σκεπάζοντας με αλουμινόχαρτο να μείνουν ζεστές. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε για λίγο, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει 1 λεπτό, μέχρι να μειωθεί λίγο το υγρό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το βασιλικό, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε επάνω από τις μπριζόλες και σερβίρουμε.
Η καλή μας Ερμιόνη από το μπλογκ The one with all the tastes μας χάρισε αυτό το πολύ όμορφο βραβείο και την ευχαριστούμε πάρα πολύ! Επειδή το βραβείο αυτό το έχουμε ξαναπάρει και έχουμε κάνει και τη σχετική ανάρτηση, σήμερα το χαρίζουμε σε όλους εσάς με την αγάπη μας!
Η καλή μας Ερμιόνη από το μπλογκ The one with all the tastes μας χάρισε αυτό το πολύ όμορφο βραβείο και την ευχαριστούμε πάρα πολύ! Επειδή το βραβείο αυτό το έχουμε ξαναπάρει και έχουμε κάνει και τη σχετική ανάρτηση, σήμερα το χαρίζουμε σε όλους εσάς με την αγάπη μας!
Lots of work, running around and little time for cooking these days, as far as I'm concerned...Thankfully, there are easy meals, quick and tasty, just like the one I'm preparing today.
We need
4 pork chops
1 medium onion, thinly sliced
1/4 cup white wine
10-12 italian tomatoes, cut in two or four pieces
1/4 tsp oregano
1/4 tsp thyme
1 Tbsp fresh basil leaves,chopped
1 Tbsp olive oil
Salt and pepper to taste
Season pork chops with oregano, thyme, salt and pepper. Place in non-stick pan with olive oil and cook on medium to high temperature, for 10 min on each side, turning only once. Remove from pan and transfer to platter, covering with aluminum foil to keep them warm. Lower temperature and add onion to the pan. Slightly saute, add wine and let boil for 1 min, until liquid is reduced. Add tomatoes and basil and cook for 1 more min. Spoon over pork chops and serve.
We need
4 pork chops
1 medium onion, thinly sliced
1/4 cup white wine
10-12 italian tomatoes, cut in two or four pieces
1/4 tsp oregano
1/4 tsp thyme
1 Tbsp fresh basil leaves,chopped
1 Tbsp olive oil
Salt and pepper to taste
Εύκολο και πεντανόστιμο. Καλημέρα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοφία Ζ.
Μαρία που είσαι χάθηκες είστε καλά;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά.
Πολύ ωραιο φαγακι και ευκολακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα!
Ευκολάκι και πεντανοστιμάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μαράκι, καλή σου μέρα!
Καλημέρα Μαρία:-) Πολύ ωραίο φαγάκι αυτό, τρελλαίνομαι για μπριζόλες και με τα ντοματίνια φαντάζομαι η σάλτσα θα είναι όλο γλύκα! Φιλιά Άννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή πρόταση:) Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο! Ότι ακριβώς θέλουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες..
Μmmm...!!!!ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΑ!!!
Μαράκι μου, μου αρέσουν πάντα οι συνταγές σου γιατί είτε είναι απλές και εύκολες, είτε έχουν απλή προσέγγιση! Θα την κάνω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήwow...sounds scrumptiously tasty..
ΑπάντησηΔιαγραφήcongrats on your award..
first time here...love your space..
awesome posts with nice presentation..
Am your happy follower now..:)
do stop by mine sometime..
Tasty Appetite
Μαράκι εύκολο και αποτελεσματικό! Ευχαριστώ (από σήμερα για αύριο που θα το δοκιμάσω:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φαγητά μας έτσι πρέπει να είναι γίνονται πια Μαρία μου, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Γρήγορα αλλά γεμάτα νοστιμιά μιας και ο χρόνος πιέζει πάντα όλο και πιο πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι τον έχει πιάσει τον ευλογημένο...δεν μπορώ να καταλάβω!
Τι κάνεις Μαράκι μου? εισαστε καλά?
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειες οι μπριζόλες με τα ντοματίνια, και ότι πρέπει για δίαιτα που ξεκίνησα σημερα ...
Φιλάκια πολλά!
Εύκολο και νοστιμο το φαγάκι σου Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι δεν είναι και στεγνές οι μπριζόλες.
Φιλιά
Καλησπέρα! Σου έχουμε ένα δωράκι-βραβειάκι. Πέρνα από το σπιτάκι μας να το παραλάβεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήκλασσικά καλοκαιρινη γευση και θαυμασια η πρωτη φωτο....γαργαλιστικο πιατο...σλουρπ...
ΑπάντησηΔιαγραφήεσυ δεν εισαι η big mama? τι κανεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ νοστιμο φαινεται το φαγακι που μας προτεινεις και γινεται και ευκιλα, θα το δοκιμασω και εγω....πολλα φιλια!!!!
ps. πολυ ομορφο το blog :D
thumbelina
Ωραια προταση μαγειρεματος για τις μπριζολες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ απλότητα στο μεγαλείο της Μαρία μου, γεια στα χέρια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
mia maria μου...τώρα με την ψυχρούλα είναι ένα πιάτο σπέσιαλ...το βλέπω τώρα με την σαλτσούλα του....με ψωμάκι ουάάάου!!!!....φιλιαάάά΄...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγητό σου Μαρία, πολύ γρήγορο, εύκολο και όλο πρωτεΐνη για να αντιμετωπίσεις τις καθημερινές τρεχάλες. Την Καλημέρα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΥΝΤΑΓΗ ΟΜΟΡΦΗ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhose chops look lovely - perfect Friday night food. Yum!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαγάκι! Εμείς βάζουμε και λίγο κρασάκι, πραγματικά του ταιράζει! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήααα και η φωτογραφία τα σπάει
Μαράκι μου υπέροχο, αρωματικό και πεντανόστιμο το πιάτο σου!!!! Γεια στα χέρια σου!!!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το κάνω το ΣΚ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήOne of my favorites! A perfect combination. Blessings, Catherine
ΑπάντησηΔιαγραφήDelicious looking pork chops, Xara! Love the combination with the tomatoes, and Italian spices. Great recipe...Yumm!
ΑπάντησηΔιαγραφήsounds great, i am always trying to find delicious pork chop recipes :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι μου, εύκολο και νόστιμο το φαγητάκι σου
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλά φιλάκια
preparación exquisita y contundente,adoro ésta combinación,abrazos grandes.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Για όσους ρωτάνε που χάθηκα, απλώς εδώ και λίγο καιρό έχω πάλι δουλειά, καμία σχέση με το επάγγελμα μου βέβαια, τελείως διαφορετικό και "έξω από τα νερά μου" που λένε, αλλά παρόλα αυτά ευχάριστο και ενδιαφέρον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι κι αλλιώς όπως έχουμε γίνει, δουλειά να είναι και ότι να είναι:))
Thank you all my friends for your kind words:)