Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια/Pork chops with italian tomatoes

Δουλειές, τρεχάματα και λίγος χρόνος για μαγείρεμα για μένα αυτές τις μέρες. Ευτυχώς υπάρχουν και φαγητά εύκολα, γρήγορα και νόστιμα όπως είναι αυτό που σας φτιάχνω σήμερα.

χρειαζόμαστε
4 χοιρινές μπριζόλες
1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
1/4 φλιτζάνι άσπρο κρασί
10-12 ντοματίνια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα
1/4 κουταλάκι ρίγανη
1/4 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι και ψήνουμε σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία, γυρίζοντας μια φορά μόνο, για 10 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε πιατέλα σκεπάζοντας με αλουμινόχαρτο να μείνουν ζεστές. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε για λίγο, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει 1 λεπτό, μέχρι να μειωθεί λίγο το υγρό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το βασιλικό, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε επάνω από τις μπριζόλες και σερβίρουμε.

Η καλή μας Ερμιόνη από το μπλογκ The one with all the tastes μας χάρισε αυτό το πολύ όμορφο βραβείο και την ευχαριστούμε πάρα πολύ! Επειδή το βραβείο αυτό το έχουμε ξαναπάρει και έχουμε κάνει και τη σχετική ανάρτηση, σήμερα το χαρίζουμε σε όλους εσάς με την αγάπη μας!

Lots of work, running around and little time for cooking these days, as far as I'm concerned...Thankfully, there are easy meals, quick and tasty, just like the one I'm preparing today.

We need
4 pork chops
1 medium onion, thinly sliced
1/4 cup white wine
10-12 italian tomatoes, cut in two or four pieces
1/4 tsp oregano
1/4 tsp thyme
1 Tbsp fresh basil leaves,chopped
1 Tbsp olive oil
Salt and pepper to taste

Season pork chops with oregano, thyme, salt and pepper. Place in non-stick pan with olive oil and cook on medium to high temperature, for 10 min on each side, turning only once. Remove from pan and transfer to platter, covering with aluminum foil to keep them warm. Lower temperature and add onion to the pan. Slightly saute, add wine and let boil for 1 min, until liquid is reduced. Add tomatoes and basil and cook for 1 more min. Spoon over pork chops and serve.

32 σχόλια:

  1. Εύκολο και πεντανόστιμο. Καλημέρα!!!!!
    Σοφία Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία που είσαι χάθηκες είστε καλά;;
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραιο φαγακι και ευκολακι!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευκολάκι και πεντανοστιμάκι!!
    Φιλιά Μαράκι, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Μαρία:-) Πολύ ωραίο φαγάκι αυτό, τρελλαίνομαι για μπριζόλες και με τα ντοματίνια φαντάζομαι η σάλτσα θα είναι όλο γλύκα! Φιλιά Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλή πρόταση:) Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο! Ότι ακριβώς θέλουμε.
    Καλημέρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαράκι μου, μου αρέσουν πάντα οι συνταγές σου γιατί είτε είναι απλές και εύκολες, είτε έχουν απλή προσέγγιση! Θα την κάνω σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. wow...sounds scrumptiously tasty..
    congrats on your award..
    first time here...love your space..
    awesome posts with nice presentation..
    Am your happy follower now..:)
    do stop by mine sometime..
    Tasty Appetite

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαράκι εύκολο και αποτελεσματικό! Ευχαριστώ (από σήμερα για αύριο που θα το δοκιμάσω:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα φαγητά μας έτσι πρέπει να είναι γίνονται πια Μαρία μου, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Γρήγορα αλλά γεμάτα νοστιμιά μιας και ο χρόνος πιέζει πάντα όλο και πιο πολύ!
    Τι τον έχει πιάσει τον ευλογημένο...δεν μπορώ να καταλάβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι κάνεις Μαράκι μου? εισαστε καλά?
    τέλειες οι μπριζόλες με τα ντοματίνια, και ότι πρέπει για δίαιτα που ξεκίνησα σημερα ...
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύκολο και νοστιμο το φαγάκι σου Μαρία.
    Ετσι δεν είναι και στεγνές οι μπριζόλες.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα! Σου έχουμε ένα δωράκι-βραβειάκι. Πέρνα από το σπιτάκι μας να το παραλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κλασσικά καλοκαιρινη γευση και θαυμασια η πρωτη φωτο....γαργαλιστικο πιατο...σλουρπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εσυ δεν εισαι η big mama? τι κανεις?
    πολυ νοστιμο φαινεται το φαγακι που μας προτεινεις και γινεται και ευκιλα, θα το δοκιμασω και εγω....πολλα φιλια!!!!

    ps. πολυ ομορφο το blog :D

    thumbelina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωραια προταση μαγειρεματος για τις μπριζολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η απλότητα στο μεγαλείο της Μαρία μου, γεια στα χέρια σου.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. mia maria μου...τώρα με την ψυχρούλα είναι ένα πιάτο σπέσιαλ...το βλέπω τώρα με την σαλτσούλα του....με ψωμάκι ουάάάου!!!!....φιλιαάάά΄...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το φαγητό σου Μαρία, πολύ γρήγορο, εύκολο και όλο πρωτεΐνη για να αντιμετωπίσεις τις καθημερινές τρεχάλες. Την Καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΜΟΡΦΗ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. hose chops look lovely - perfect Friday night food. Yum!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τέλειο φαγάκι! Εμείς βάζουμε και λίγο κρασάκι, πραγματικά του ταιράζει! Φιλιά
    ααα και η φωτογραφία τα σπάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαράκι μου υπέροχο, αρωματικό και πεντανόστιμο το πιάτο σου!!!! Γεια στα χέρια σου!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. One of my favorites! A perfect combination. Blessings, Catherine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Delicious looking pork chops, Xara! Love the combination with the tomatoes, and Italian spices. Great recipe...Yumm!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. sounds great, i am always trying to find delicious pork chop recipes :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαράκι μου, εύκολο και νόστιμο το φαγητάκι σου
    πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. preparación exquisita y contundente,adoro ésta combinación,abrazos grandes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Για όσους ρωτάνε που χάθηκα, απλώς εδώ και λίγο καιρό έχω πάλι δουλειά, καμία σχέση με το επάγγελμα μου βέβαια, τελείως διαφορετικό και "έξω από τα νερά μου" που λένε, αλλά παρόλα αυτά ευχάριστο και ενδιαφέρον!
    Έτσι κι αλλιώς όπως έχουμε γίνει, δουλειά να είναι και ότι να είναι:))

    Thank you all my friends for your kind words:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή