Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

κοτόπουλο με μοτσαρέλα/Mozzarella chicken

Άλλο ένα εύκολο φαγητό, νόστιμο και γρήγορο. Ξεκινάει σαν πανέ και μετά με νόστιμη σάλτσα ντομάτας γίνεται κανονικό φαγητό και συνοδεύεται τέλεια με ρύζι, μακαρόνια ή και πατατούλες.
Η συνταγή που έχω γίνεται με στήθος κοτόπουλου αλλά εμείς το στήθος δεν το προτιμάμε και το έκανα με μπουτάκια. Αν φτιάξετε το φαγητό με στήθος κοτόπουλου, θα πρέπει να μειώσετε  το χρόνο του μαγειρέματος. Σάλτσα ντομάτας πιστεύω έχουμε πάντα οι περισσότεροι, αν δεν έχετε, δείτε εδώ πως φτιάχνει η μπλογκοφίλη Taste advisor.

χρειαζόμαστε
1/3 φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά
3/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
3/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
6-8 μπουτάκια κοτόπουλου
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
αλάτι-πιπέρι

Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε το τρίμμα φρυγανιάς με την παρμεζάνα.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το πολύ, βουτάμε στο αυγό και μετά στο μείγμα φρυγανιάς. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία, βάζουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190β για 20 λεπτά περίπου. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Βάζουμε πάλι στο φούρνο και αφήνουμε να ψηθεί για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

Here comes another easy, fast and tasty meal. It starts as a stir-fry and then , aided by a tasty tomato sauce, turns to a baked dish, which can be perfectly accompanied by either rice, or pasta, or potatoes. This recipe calls for chicken breasts which we don't really favour, so I used drumsticks instead. Should you prefer to follow the original recipe, you'd have to reduce cooking time. I believe most  have their favourite tomato sauce, if not, check here how our good blogger-friend Taste advisor makes it.

We need
1/3 cup flour
2 eggs
3/4 cup breadcrumbs
3/4 cup grated parmesan
6-8 chichen drumsticks
2-3 Tbsps olive oil
2 cups tomato sauce
1 cup grated mozzarella
salt and pepper, to taste

In shallow bowl, mix flour with salt and pepper. In another bowl beat eggs. In a third bowl mix breadcrumbs with parmesan. Season drumsticks with salt and pepper and dip in flour mix first, shaking excess flour, then dip in eggs and finally in breadcrumb mix. In large non-stick pan, heat oil at medium-high temperature and stir-fry drumsticks for 5-7 min on each side. Transfer to pan and bake in pre-heated oven at 400F, for 20 min. Spoon sauce over chicken, then sprinkle with mozzarella. Return to oven and continue baking for 5-10 more min, until mozzarella is melted.

20 σχόλια:

  1. Τέτοια ώρα αρχίζω να πεινάω!!Παίρνω μερίδα.
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζί με τη μοτσαρέλα, έλιωσα κι εγώ βλέποντάς το :))
    Ας δαγκώσω ένα cream cracker (θα το βαφτίσω μπουτάκι) να μου περάσει!!!
    Καλημέρα Μαρία μου
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω..μου φαίνεται πως έχω μια λιγούρα..τι νοστιμιές είναι αυτές;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κaλημέρα! :) τι νοστιμιά είναι αυτή!!!!!
    παρακαλώ πολύ να αποσταλεί μια μερίδα στα Ιλίσια μαζί με μια τηγανιά πατάτες!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουάου! Σαν κοτόπουλο-πίτσα είναι! Φαίνεται πεντανόστιμο! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απλό αλλά τσαχπίνικο και πεντανόστιμο! Η μάρκα μου!
    Φιλάκια Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι πολύχρωμη, λαχτάριστή και εύκολη συνταγή είναι αυτή!! Κρατήστε ένα μπουτάκι και για μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαράκι όπως λέει και η Ερμιόνη, σαν κοτόπουλο-πίτσα!!!
    Φαίνεται πολύ yammy!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοτόπουλο και μοτσαρέλα!δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιος συνδυασμός να μη βγει τέλειος!ωραία ιδέα για να μην ξεπέφτουμε στα ίδια και τα ίδια με το καθημερινό κοτόπουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απίθανος συνδυασμός. Ειμαι σίγουρη πως θα μου αρέσει πολύ αυτή η γεύση. Ευχαριστώ πολύ.Καταγράφεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξαιρετικό κοτοπουλάκι!!!!!
    Καλό ΠΣΚ
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια παρόμοια συνταγή έχω κι εγώ αλλά τα βάζω μόνο στο φούρνο, πρέπει να είναι πολύ νόστιμα και τα δικά σου Μαρία μου.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. El pollo de ésta forma es un manjar,contundente y tentador,me encanta,abrazos grandes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ! ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ.
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πωπωωωωω! Και γύρισα το απόγευμα από το νοσοκομείο και δεν έχω στο ψυγείο πολλά πράγματα. Τέλεια συνταγή για κοτόπουλο!!!! Μαρία μου, ευχαριστώ!!! Εκείνο το λαχταριστό μπουτάκι της πρώτης φωτό πολύ θα το ήθελα τώρα στο πιάτο μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και καθώς έχει πια μεσημεριάσει...ποιος μαζεύει τους γευστικούς κάλυκες του καλή μου Μαρία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. My favorite part of the chicken, is the drumsticks. Drooling over here for the gooey mozzarella on the chicken legs. Love the way it turned out! Yummm!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Check my fridge, yes with drumstick, tomato and cheese! That will be my dinner tonight! :DDDDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πωπωπωωωωω θεικο φαινεται!!!! καλως σας βρηκα και καλη σας ημερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή